Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ κ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ (SORRY) ΤΟ ΠΑΣΟΚ ! !

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΝΟΜΟΥ
ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ - ΠΑΣΟΚ

Επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια προτείνει το ΠΑΣΟΚ
Πρόταση Νόμου κατέθεσε την Τρίτη το ΠΑΣΟΚ, με την οποία προβλέπεται η καθιέρωση του Συμφώνου Συμβίωσης, μεταξύ δύο ατόμων, ανεξαρτήτως φύλου.

Με την καθιέρωση του Συμφώνου Συμβίωσης διασφαλίζονται και τα δικαιώματα των πολιτών, όπως στο πεδίο της Κοινωνικής Ασφάλισης και της κληρονομικής διαδοχής.
Στην Αιτιολογική Έκθεση της πρότασης αναφέρεται:
1.Στην Ελλάδα, αν και το ποσοστό των παντρεμένων επί του συνόλου των ζευγαριών που συμβιώνουν είναι, μαζί με αυτό της Ιρλανδίας, ένα από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο αριθμός των ελεύθερων ενώσεων αυξάνεται συνεχώς. Από την άλλη, ο γάμος δεν συνιστά, όπως άλλοτε, την αναγκαία συνθήκη για την δημιουργία οικογένειας, καθώς ο αριθμός των ανύπαντρων μητέρων αυξάνεται.
2. Εξ άλλου, παρά τις γνωστές προκαταλήψεις, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός σεξουαλικά «διαφορετικών». Χωρίς βεβαίως να αναγνωρίζονται ως ξεχωριστή κατηγορία -πολύ λιγότερο ως μειονότητα- οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες, οι αμφιφυλόφιλοι και οι τρανσεξουαλικοί, σύμφωνα με τις καθιερωμένες διακρίσεις, έχουν επιβάλει την παρουσία τους άλλωστε, σε ένα ευρύτερο πεδίο του κοινωνικού χώρου. Δεν έχουν παύσει, παρά ταύτα, να αποτελούν αντικείμενο προσβλητικών συμπεριφορών εκ μέρους των αρχών αλλά και του «μέσου» πολίτη, καθώς τα στερεότυπα άλλων εποχών εξακολουθούν λίγο πολύ να επιβιώνουν.
Έτσι, αν και η ύπαρξη τους δεν αποσιωπάται όπως παλαιότερα, οι σεξουαλικά διαφορετικοί απέχουν από το να έχουν κατακτήσει την πολυπόθητη ισοπολιτεία, καθώς δεν ζουν υπό καθεστώς ισότητας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων σε σύγκριση με τους λοιπούς πολίτες. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία μεταξύ συναινούντων ενηλίκων έχει από μακρού αποποινικοποιηθεί και ότι, εδώ και χρόνια, μια σειρά δεσμευτικών και για τη χώρα μας ρυθμίσεων απαγορεύουν τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό στους χώρους εργασίας -και όχι μόνον.
Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τεταρτη 5/11/08

1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται πως για τον κύριο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα έχει λύσει όλα τα άλλα άμεσα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετοπίζει και έχουν σχέση με την δημόσια υγεία, την παιδεία, την δικαιοσύνη, την λαθρομετανάστευση, τον δημόσιο κρατικό πλούτο, τα εθνικά θέματα και το μοναδικό πρόβλημα που εξακολουθεί να ταλανίζει την χώρα μας είναι αυτό!!!Κάνετε προτάσεις για όλα τα παραπάνω κύριοι,δώστε λύσεις σε αυτά και μετά αφού το επιθυμείτε τόσο πολύ κάνετε πρόσταση και για το θέμα αυτο!!Δεν έχετε όμως δικαίωμα να κοροιδεύτε ουσιαστικά τον κόσμο που πεινάει,υποφέρει, έχει απελπιστεί και περιμένει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετοπίζει καθημερινά, και εσείς να ασχολείστε με αυτά τα θέματα!!!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;;

    ..((Λ))..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive