Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

"ΨΕΥΤΙΚΗ" ΦΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;

Ο Βουλευτής Β΄Αθηνών κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Βουλευτής Α΄Αθηνών κ. Αθανάσιος Πλεύρης κατέθεσαν ερώτηση προς την Υπουργό Εξωτερικών κα Μπακογιάννη και Ανάπτυξης κ. Φώλια, σχετικά με την παραγωγή ψευδεπώνυμης φέτας από τα Σκόπια κατά παράβασιν των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εδώ και δώδεκα (12) έτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κατοχυρώσει την φέτα ως καθαρά ελληνικό μονοπώλιο.
Παρά ταύτα στην γειτονική μας Π.Γ.Δ.Μ., τυποποιούνται και κυκλοφορούν στην αγορά πολλές μάρκες λευκού τυριού με το ψευδεπίγραφο όνομα «φέτα».
Δεν λείπουν μάλιστα και η περιπτώσεις όπως της «Grekos Feta», που πέραν της παραπλανητικής της επωνυμίας, προωθείται και διαφημίζεται με εικόνες από ελληνικά νησιά και ελληνική μουσική. Τα προϊόντα αυτά είναι σαφώς φθηνότερα από την τιμή της γνήσιας Ελληνικής φέτας, με αποτέλεσμα η Ελληνική φέτα να έχει ιδιαίτερα μικρό μερίδιο αγοράς. Οι Βουλευτές κ.κ. Γεωργιάδης και Πλεύρης ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:
1. Τι μέτρα έχουν ληφθεί για την προκλητική ενέργεια των Σκοπίων να καταστρατηγήσουν Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να θίγουν Ελληνικά συμφέροντα;
2. Εχουν γίνει οι απαραίτητες ενημερώσεις στα αρμόδια κλιμάκια της Ε.Ε. για αυτήν την ενέργεια των Σκοπίων; και

3. Για ποιόν λόγο δεν έχουν γίνει επί τόσο καιρό οι απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να αποσυρθούν από την Σκοπιανή αλλά και την Ευρωπαϊκή αγορά όσα προϊόντα παρουσιάζονται ως «φέτα» ενώ δεν είναι ελληνικά;
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΔΩΝΙΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive