Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Αν η μνημη δεν ητο ασθενης, αν βοηθουσε η κρισις...

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ΙΑΣΩΝ"

Στις 9 περίπου το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου 1989 έσκασε μια ειδησεογραφική βομβα στα τηλετυπα.
Ηταν λίγες λέξεις . « Αρχίζει η κατεδάφιση του τείχους του Βερολίνου »
Η κυβέρνηση είχε κανει μια βιαστική δήλωση.Βερολινέζοι απο την ανατολική μεριά συνέρρευσαν στο τείχος.
Οι φρουροί δεν μπορούσαν , παρά να τους αφήσουν να περάσουν.
Αυτή η είδηση έφερε και άλλα πλήθη, αυτή τη φορά απο την δυτική μεριά.
Εκείνη την νύχτα και την επομένη ημέρα εκστατικοί Γερμανοί γκρέμισαν το τείχος που επι 28 χρόνια ορθωνονταν ανάμεσά τους (απο τις 13 Αυγούστου 1961).
Καποια ευθύνη για την πτώση , έστω και έμμεση έφερε ο Γκορμπατσώφ.
Στις 8 Οκτωβρίου του 1989, με αφορμή τα 40ά γενεθλια της Ανατολικής Γερμανίας, οταν επισκεφτηκε το Ανατολικο Βερολίνο επευφημούμενος απο το πλήθος ο Γκορμπατσωφ προειδοποιούσε τον Χόνεκερ ότι η ιδια η ζωή τιμωρεί αυτούς που μενουν πισω.
Την επομένη ημερα 70.000 ανθρωποι διαδήλωσαν στη Λειψία.Ανατολικογερμανοί απέδρασαν στη δύση μεσω των ανοικτών αυστρο-ουγγρικών συνόρων.Ο Xόνεκερ παραιτήθηκε.Το κομμουνιστικό καθεστώς παραιτήθηκε, βλέποντας τον κοσμο να πλημμυρίζει τους δρόμους.Ο Καγκελαριος Χελμουτ Κόλ τάχθηκε υπερ της ενοποιήσεως της Γερμανίας σε μία. Μια εβδομάδα μετά τη πτώσι του τείχους οι δυνάμεις της Τσεχοσλοβακίας διέλυσαν μια διαδήλωση στη Πράγα με πρωτοφανή βαρβαρότητα.Μια επιτροπη πολιτών με αρχηγό τον Βάτσλαβ Χαβελ, επέδωσε μια λιστα με αιτήματα στο κομμουνιστικό καθεστώς.Στις 24 Νοεμβρίου , μια εβδομάδα αργότερα 200.000 ανθρωποι συγκεντρώθησαν στην πλατεία Βεντσελάς. Ομιλητές ηταν ο Χάβελ και ο Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ , ηρωας της Ανοιξης της Πράγας το 1968.Το ίδιο απογευμα ο αρχηγός του κομματος Μιλος Γιάκες παραιτήθηκε.Τρεις εβδομάδες μετά ορκίστηκε μη κομμουνιστική κυβέρνησι. (Απο την εφημερίδα Ναυτεμπορική, της 10/11/2003)
Τοτε οι σκλαβοι εγιναν ελευθεροι.
Σκλαβοι υπηρξαν, ησαν ολοι οι δυστυχεις λαοι των χωρων της ανατολικης Ευρωπης που με την ληξι του Β'Παγκοσμιου Πολεμου ευρεθησαν συνωστιζομενοι με το γενναιο Ερυθρο ( κυριολεκτικως) στρατο.
Απο την αλλη πλευρα οι λαοι που ευρεθησαν με το τελος του Β Παγκοσμιου πολεμου στην Ελευθερη Δυσι υπο καθεστως πληρους ελευθεριας οικονομικης και πολιτικης, Ελευθεροι οντες, δημιουργησαν το οικοδομημα της σημερινης Ευρωπης.Μεταξυ αυτων και η Ελλαδα που κερδισε την Ελευθερια της τεσσαρα χρονια μετα την ληξι του Β Παγκοσμιου Πολεμου, με την ηττα του λεγομενου ΔΣΕ. Του λεγομενου «Δημοκρατικου Στρατου Ελλαδας». Διοτι ο ΟΗΕ κατονομασε, ως ητο αληθες, συμμοριτες τους ανταρτες του ΚΚΕ. Ενω οι κομμουνιστες , με την συνηθη κομμουνιστικη ιδιοτυπη χρησι των αντιθετων λεξεων προς τις καταστασεις-πραγματα που αληθως συμβαινουν, βαπτιζε στρατο τις ορδες των ανταρτων-συμμοριτων και δημοκρατικο το κομμουνιστικο ανταρτικο. Ως εαν ειχαν ποτε εκλεγει με τις ψηφους των Ελληνων για να τους υποδουλωσουν...

Αληθες επισης ειναι οτι παρ' ολη την πενια των, οι Ελληνες μολονοτι εχασαν το μεγιστο μερος της Αμερικανικης βοηθεια του σχεδιου Μαρσαλ στην πολεμικη αναμετρησι, τελικως κι'αν ανυποδητοι πολλοι ευρεθησαν τοτε, στην συνεχεια , απεκτησαν λογω του ελευθερου οικονομικου συστηματος, ο,τι στην Δυσι εθεωρειτο φυσικο και το περιγραψαμε σε προηγουμενη αναφορα μας.Φθηνα ρουχα, οικιακες συσκευες, αυτοκινητα, πολλα ζευγη υποδηματων, και πανω απ ολα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ..Ενω την ιδια στιγμη οι ταλαιπωροι δυστυχεις στα υπο κομμουνιστικο ζυγο κρατη («λαικες δημοκρατιες») απολαμβανοντα τον «εφταμηνητικο» πρόωρο σοσιαλισμο, ειχαν το ιδιο και μοναδικο ζευγαρι γαλοτσες, μεχρι την καταρρευσι του υπο καθεστως δουλείας, που οταν την απετιναξαν δεν αφησαν αγαλμα του λενιν και του σταλιν ορθιο.Ισως τα τελευταια που θα μεινουν θα ειναι εκεινα του Περισσου .... Ενω στο Ταλιν της Εσθονιας ξηλωσαν και τους ταφους των στρατιωτων του Ερυθρου στρατου, διοτι δεν ητο απελευθερωτικος αλλα κατακτητικος ( δηλαδη ιμπεριαλιστικος οπως λενε και οι κομμουνιστες)

Βεβαιως τιποτα ανθρωπινο δεν ειναι τελειο, μονιμο και νομοτελειακως αναποφευκτο, πλην ισως της φθορας και του θανατου..Οι κομμουνιστες θελουν δογματικα να πιστευουν οτι το κομμουνιστικο κορανιο ως εκ θειας επιφοιτησεως, κατεχει την απολυτη αληθεια και απαντησεις περι παντος επιστητου, μεχρι δευτερας παρουσιας των οσιων του.
Ετσι ενω χρονια τωρα θαβουν και ξαναθαβουν, βλεπουν τον «μεσαιωνικο»καπιταλισμο να καταρρεει, τους ανθρωπους να "δυστυχουν", τους πτωχους να "πληθαινουν", η πραγματικοτητα , ( βεβαια εξαρταται και απο την εννοια που ο καθεις διδει στην καθε λεξι) ειναι διαφορετικη. Ο καπιταλισμος, μπορει να δοκιμαζεται, αλλα εξακολουθει και μακροημερευει. Οι ανθρωποι να προοδευουν και οι περισσοτεροι( αν οχι ολοι) συγκρινοντες την αφετηρια τους να ευρισκονται σε πολυ καλλιτερη καταστασι. Αν και βεβαιως ο ελληνικος καπιταλισμος δεν ειναι ουτε το 25% της δραστηριοτητος των Ελληνων, αφου η Ελλαδα ουσιαστικως εχει ακομη την υποδομη και την νοοτροπια κομμουνιστικου-γραφειοκρατικου κρατους.

Ετσι και ο καπιταλισμος καποτε ( σημερα ειναι πολυ ενωρις να συζηταμε κατι τετοιο) ειναι βεβαιο οτι θα δωση την θεσι του οχι σε μια δογματικη αγκυλωσι του αποτυχημενου παρελθοντος, ως εαν επαναστασις σημαινει μονιμως ο πιθητικος μιμιτισμος της αποτυχιας, αλλα σε μια εξελιξι προς το καλλιτερο.Οταν ουσιαστικως το χρημα θα καταργηθη, αφου το κοστος παραγωγης , η τεχνολογια και η προοδος θα εχουν καταστησει ολους τους ανθρωπους πολιτες μιας κοινωνιας που ολων οι αναγκες θα καλυπτονται χωρις καν την αναγκη εργασιας υπο την μορφη που σημερα γνωριζουμε..Εφ οσον δεν βρεθει καποιος φρενοβλαβης σωτηρ τιμωρος να οδηγηση τον κοσμο σε καταστρεπτικο θρησκευτικο ή δογματικο πολεμο...
Αλλα αυτο ειναι πολυ δυσκολο καν να το σκεφθη ενας κομμουνιστης. Διοτι δυστυχως απαγορευεται να σκεφθη οτιδηποτε αλλο πλην του Δογματος ....
ΙΑΣΩΝ

ΥΓ.Ειναι παραδοξο αλλα και στην Ελλαδα ενω καταμετρωνται αποδιδονται σε επτα χιλιαδες (7000) περιπου ετησιως οι θανατοι λογω παχυσαρκιας (
http://www.iatronet.gr/articlespnsr.asp?art_id=4814,) δεν υπαρχουν αντιστοιχες στατιστικες για εκεινους της πεινας. Εν αντιθεσει προς τα τεως κομμουνιστικα κρατη οπου οι λιμοι απεδεκατισαν εκατομμυρια....
αναρτηθηκε απο αργυρης σιδερης 11/10/08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive