Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Νοίκια 4 εκατ.€ στο παγκάρι και αφορολόγητα

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ REAL ESTATE ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. "ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ Α.Ε."
Η Μονή βατοπαιδίου, η οποία βρίσκεται στο προσκήνιο λόγω των προνομιακών σχέσεων με την κυβέρνηση και της «σκανδαλώδους» διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την ανταλλαγή εκτάσεων με το δημόσιο, έχει στην κατοχή της προσοδοφόρα ακίνητα «φιλέτα» σε κεντρικά και πανάκριβα σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις εισοδήματος της Μονής Βατοπεδίου των τελευταίων πέντε ετών, που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος», μόνο το 2007 τα ενοίκια που εισέπραξε από τα διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες και θέσεις πάρκινγκ που εκμισθώνει ακόμη και στο δημόσιο, ξεπέρασαν τα 4.000.000 (!) ευρώ.
Συνολικά στην τελευταία πενταετία οι εισπράξεις της Μονής ξεπέρασαν τα 16,48 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά της από ενοίκια κατά 22% μέσα σε ένα χρόνο.
Και το κυριότερο, τα έσοδα αυτά είναι αφορολόγητα, καθώς ως νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα απαλλάσσεται από φόρο εισοδήματος.

Αναρτήθηκε από P. MICHALOPOULOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive