Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Μισητα Αγαλματα.Οδυνηρες Αναμνησεις..


ΓΡΑΦΕΙ Ο: "ΙΑΣΩΝ"

Στις 14/7 2007, βιαιες συγκρουσεις μεταξύ διαδηλωτών και ειδικών δυνάμεων προηγήθηκαν της απομάκρυνσης αμφιλεγόμενου μνημείου του Κόκκινου Στρατού από το κέντρο της εσθονικής πρωτεύουσας. Στις συμπλοκές έχασε τη ζωή του ένα άτομο και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 43.

Το μνημείο, αφιερωμένο στη μνήμη των Σοβιετικών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταφέρθηκε τελικά σε άνωστη τοποθεσία με απόφαση της κυβερνησεως -νωρίτερα η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την πρόθεση της να μετακινήσει το μνημείο σε ένα στρατιωτικό νεκροταφείο.

Οι Εσθονοί υποστηρίζουν ότι η σοβιετική νίκη στον πόλεμο υπέβαλε την χώρα τους σε ένα αυταρχικό καθεστώς επί 50 χρόνια και ταύτιζαν το μνημείο με την κατοχή, ενώ οι Ρώσοι πολίτες θεωρούν ότι οι άνδρες του Κόκκινου Στρατού ήταν ήρωες που απελευθέρωσαν την Ευρώπη από το φασισμό!!!

Στην Απογευματινή της 7ης Μαίου 2005,στην σελίδα 21, με τίτλο . «Κατηγορούν για επιλεκτική μνήμη την Ρωσία.» διετυπώνοντο τα εξής:
«...Και οι τρείς αυτές , Η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία ζητούν επίμονα την αναθεώρηση του ' υπερήφανου σοβιετικού παρελθόντος' και ειδικά οι Λιθουανοί ζητούν απο τον Πούτιν να αναγνωρίσει τη σοβιετική κατοχή των αποκαλουμένων ως το 1989. ΄Σοβιετικών Δημοκρατιών΄'
''.. Να χαιρόμαστε γιατί έφυγε ο Χίτλερ απο την ΕΣΣΔ, όταν το 1939 ΕΣΣΔ και ναζιστική Γερμανία, συνεπέγραφαν το σύμφωνο περί μη επιθέσως Φον Ρίμπεντροπ-Μολότοφ.Και οταν οι ναζί εκδιώχθησαν το 1945 μετά εμείς δοκιμάσαμε ή όχι την μπότα του Στάλιν έως το1989 ?''

Ετσι διαβαζοντας την ανακοινωσι καποιου ανυπαρκτου Ενιαιου Κ.Κ.Γεωργιας, το οποιο αν υπηρχε θα επρεπε ( συμφωνα με τις δικες του αρχες) να αγωνιζεται στην Γεωργια και οΧι στο
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/, στην ΕλλαδΑ, και το οποιο ανυπαρκτο Ενιαιο Κ.Κ.Γεωργιας (ποσους οπαδους αριθμοι?????) διαμαρτυρεται για τους «ανισορροπους που θελουν να κλεισουντο σπιστι του ΣΤΑΛΙν» λες και εαν το σπιτι του σταλιν στην Γεωργια κινδυνευει απο τους Ελληνες, και το ΠΑΜΕ ( γιατι αυτοι βασικα εχουν τα συνεργα του γκρεμισματος, εκτος αν εχετε δη ποτε δεξιους στην ελλαδα να γκεεμιζουν αγαλματα "οσιων" της κομμουνιστικης αριστερας!!!) προβληματισθηκα!!!!
Το αστειο της υποθεσεως ειναι οτι το ανυπαρκτο αυτο κομμα μηδενικων οπαδων στην Γεωργια ( εν ταξει ειναι οι οπαδοι του ΚΚ Ελλαδας) καλει καλει τον λαο της ΓΕΩΡΓΙΑς να απελευθερωση την Γεωργια απο το "εγκληματικο " καθεστως Σαακασβίλι το οποιο ομως προηλθε απο ελευθερες εκλογες και το οποιο εκλογικο σωμα κατα ποσοστο που υπερβαινει το 70% , εχοντας γνωσι της "καλης" γειτονος του, της Ρωσσιας και της πυθωνικης αγαπης της Ρωσσιας( σε αγακαλιαζω σε σφιγγω σε καταπινω) , ψηφισε υπερ της ενταξεως της Γεωργιας στο ΝΑΤΟ.
ΙΑΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive