Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

του Σπύρου Χατζάρα

Οι «CIVITAS» που μας κυβερνούν, συμβούλευσαν τον πρωθυπουργό να καταργήσει το δείπνο στη Θεσσαλονίκη , μήπως και δεν καταλάβει ο κόσμος το φαγοπότι που γίνεται.
Όμως τρώνε όλοι καλά.Ο κ. Καραμανλής, είχε από ένα δωράκι για τους «τοκιστές και σουλατσαδόρους», τους «αεριτζήδες», τους οικοπεδοφάγους, τους προμηθευτές, τους μεσάζοντες και τους εργολάβους, που συναποτελούν την « επενδυτική συμμορία», των λυμεώνων, που έχουν επιπέσει επί των κεφαλών μας, και τους οποίους διαβεβαίωσε ότι , «βασικός άξονας της πολιτικής μας» είναι, η αύξηση του παραγόμενου πλούτου.
Για να μην ανησυχήσει η σύζυγος του κ. Επικράτειας, για τον δικό της αυξανόμενο πλούτο , τόνισε ιδιαιτέρως :
«Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα των γυναικών». (Το πιάσαμε το υπονοούμενο!).
Ο πρωθυπουργός , προανήγγειλε συμπράξεις με τον Ιδιωτικό Τομέα για την «αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ», και την «συνολική αναβάθμιση των αεροδρομίων της Χώρας, ώστε να τα μετατρέψουμε σε πόλους τοπικής ανάπτυξης».
Έτοιμος να συμμετάσχει στη μάχη, (της ανάπτυξης) είναι και ο Κροίσος υπουργός των ΕΠΕ και OFFSHORE. Η επέλαση των κερδοσκόπων.Ο πρωθυπουργός μάλιστα, «απολογούμενος» προς τους ανυπόμονους επενδυτές τόνισε:
«Κάνω αυστηρή αυτοκριτική για όποιες περιπτώσεις αργήσαμε να κινηθούμε».
«Λάβετε θέσεις», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Το «έτοιμοι - μαρς», θα το πούν οι αρμόδιοι και για τον εκπλειστηριασμό της εθνικής περιουσίας, κ. Αλογοσκούφης και Χατζηδάκης.
Οι λυμεώνες, θα αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί, (όπως τον Ο.Τ.Ε), τα αεροδρόμια για να κάνουν ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα με υψηλό συντελεστή δόμησης, (σαν τα γήπεδα με «εμπορικές χρήσεις») με τα χρήματα του δημόσιου και της ΕΕ , και θα βάλουν χέρι στον δεύτερο μεγαλύτερο ιδιοκτήτη της χώρας, (μετά τον Ο.Τ.Ε) τον ΟΣΕ.
Ο πρωθυπουργός είχε για όλους ένα δωράκι. Επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου, απελευθέρωση της αγοράς φωτοβολταϊκών (Για την Ζήμενς;), δρόμους κ.λπ. .
Ακόμα και στην ασύλληπτη μαφία στον ΟΣΕ υποσχέθηκε «πρόγραμμα στοχευμένης εθελουσίας εξόδου», για να πάνε σπίτι τους και όχι φυλακή.
Τα «παπαγαλάκια» του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, έδιναν στους «συναρτημένoυς» με αυτούς ρεπόρτερ το σύνθημα, « ήρθε η ώρα του Καραμανλή», σαν τίτλο για τα ρεπορτάζ -προαναγγελία της πρωθυπουργικής ομιλίας στην Θεσσαλονίκη.
Όταν όλος ο κορμός βλέπει ότι « αρμενίζουμε στραβά», ο «καπετάνιος» είπε,
«Κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση», και έριξε το πλοίο στις ξέρες.
Η « ώρα του Καραμανλή », πέρασε και το ραντεβού του με την ιστορία (αν υπήρχε χάθηκε) . Για όλα φταίει ο Καραμανλής
Οι μυαλοπώληδες που συμβουλεύουν τον κ. Καραμανλή του είπαν να τα ρίξει στις «γκόμενες, τις πρώην και επόμενες».
Επομένως, για όλα φταίει η διεθνής κρίση.
«Η Παγκόσμια Κοινότητα διανύει περίοδο σοβαρών αναταράξεων και μεγάλων οικονομικών κλυδωνισμών.
Η χρηματοπιστωτική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες, η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση, αλλά και τα διεθνή κερδοσκοπικά «παιχνίδια», προκάλεσαν έκρηξη στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, των βασικών τροφίμων, των εμπορευμάτων.
Τα προβλήματα, σ’ ολόκληρο τον Κόσμο, ξεπέρασαν τις δυνατότητες των επιμέρους οικονομιών: Οι ρυθμοί ανάπτυξης μειώνονται, η οικονομική δραστηριότητα συμπιέζεται, η ακρίβεια εξελίσσεται σε μείζον κοινωνικό ζήτημα» .
Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή έκανε ό,τι μπορούσε.
«Βάλαμε έγκαιρα τη Χώρα σε ασφαλή τροχιά αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».
Μεγάλα λόγια, μεγάλα ψέματα.
Ο απερχόμενος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, στην τελευταία του συνέντευξη, ομολόγησε την αλήθεια: Επέρριψε την ευθύνη για τον υψηλό πληθωρισμό στην ολιγοπωλιακή διάρθρωση ορισμένων αγορών, στον τριτογενή τομέα των υπηρεσιών, και εμφάνισε στοιχεία δείγματος 440 επιχειρήσεων, από τα οποία προκύπτει ότι το 2007 ο κλάδος του χονδρικού εμπορίου αύξησε κατά μέσον όρο τα κέρδη του κατά 82,1%, και το λιανικό εμπόριο κατά 21,5%.
Όπως ανέφερε, το πρόβλημα της ακρίβειας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, εντοπίζεται στον μεταπρατικό της χαρακτήρα.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν όπως είχε πει ο κ. Γκαργκάνας, ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός στην Ελλάδα, σε σύγκριση με αυτόν της ΕΕ, οφείλεται κατ' αρχήν στα υπερβολικά περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων που κατέχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά.
Ο κ. Καραμανλής συγκάλυψε τους χονδρεμπόρους και τους μεταπράτες που τον χειροκροτούσαν και σαν άλλος Σάντσο Πάντσα, μονομαχούσε με τον αέρα.
«Είμαστε σε μετωπική σύγκρουση με τα φαινόμενα της κερδοσκοπίας και της αισχροκέρδειας», είπε. (Ήταν λάθος των CIVITAS μυαλοπώληδων, που δεν του κόλλησαν στο «κούτελο», ένα τσιρότο σαν «μετάλλιο», από τις «μετωπικές συγκρούσεις») .
«Οι μεταρρυθμίσεις μας, έδωσαν στη Χώρα την τρίτη καλύτερη θέση στις επενδύσεις», είπε και την προηγούμενη μέρα ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι λιγότερο ελκυστική για ξένες επενδύσεις από το Καζαχστάν, το Ουζμπεκιστάν και την Κόστα Ρίκα.
Σε ό,τι αφορά στην ελκυστικότητα των (πραγματικών) επενδύσεων , η Ελλάδα έπεσε το 2007 στην 53η θέση.Οι εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα κάθε χρόνο είναι μικρότερες από ό,τι στις γειτονικές χώρες, όπως Βουλγαρία, Ιταλία, Τουρκία κ.λπ. - πλην της Αλβανίας.
Οταν σε αυτές τις χώρες κάθε χρόνο εισέρχονται από 5 ως 20 δισ. δολάρια, στην Ελλάδα έρχονται περίπου 2 δισ. . Και αυτές, όμως, οι ξένες επενδύσεις αφορούν κυρίως αυξήσεις κεφαλαίων και αγορές συμμετοχών υφιστάμενων ελληνικών εταιρειών.
Οι ξένες επενδύσεις (στην Ελλάδα ανέρχονται σε περίπου 21 δισ. ευρώ (στοιχεία 2007), ενώ των Ελλήνων στο εξωτερικό σε 36 δισ. ευρώ.Δηλαδή προκύπτει ότι οι λυμεώνες επενδυτές, αφού εισπράττουν τις επιχορηγήσεις από την ΕΕ και τον προϋπολογισμό, επενδύουν στο εξωτερικό για σιγουριά.
Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα!Η πτωχή και καταχρεωμένη «ψωροκώσταινα» είναι χώρα εξαγωγής κεφαλαίων. Αν υπολογίσουμε και αυτά που πληρώνουμε για τόκους στις ξένες τράπεζες καταλαβαίνουμε γιατί δεν υπάρχει φαγητό για όλους.
Κάποιοι τρώνε δίπλα και τρίδιπλα.Ο πρωθυπουργός, που αγωνίζεται πάντα, «υπέρ των πολλών», υποσχέθηκε ότι θα βάλει χέρι στα βενζινάδικα για την αντιμετώπιση των «στρεβλώσεων στην αγορά καυσίμων», και ότι θα φέρει στο μέλλον , «ουσιώδεις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση», αφού όμως απέρριψε την πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.Το «γοργόν» σε αυτήν την περίπτωση δεν είχε χάρη.
Κουβέντα για την κερδοσκοπία των κατεχόντων τα δύο δυιλιστήρια.
Για την βιωσιμότητα της Κοινωνικής Ασφάλισης, «με βαθειά συναίσθηση κοινωνικής ευθύνης και γνώμονα το συμφέρον των πολλών» άφησαν τους συνταξιούχους του OAEE να πεθάνουν χωρίς φάρμακα.
Επίσης «Σχεδιάζεi δίκαιη» κατάργηση του καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών, και περισσότερους φόρους.«Υπέρ των πολλών», ο κ. πρωθυπουργός είχε να υποσχεθεί «αίμα και δάκρυα» . Τα φιλέτα ήταν για τους λυμεώνες.
Η συμμορία του '89 - '93, ειναι εδώ και επιθυμεί να «φάει» ότι δεν πρόλαβε τότε.
Τα δεδομένα απαιτούν «ξεκάθαρο Σχέδιο πορείας, στέρεες βάσεις, σίγουρα βήματα» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ηλθον, κατασπάραξαν την χώρα οι λυμεώνες, αλλά θα φύγουν.
--Ανάρτηση Από PERILOUTRON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive