Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΝΑΣΙ" ΤΗΣ ΣΥΧΡΟΝΗΣ ΡΩΣΙΑΣ??

Οι «φύλακες» της νέας Ρωσίας

Της Λίας Παναγιά.

Τα περήφανα νιάτα της Ρωσίας έχουν ένα και μοναδικό σκοπό:
Να προστατέψουν το εθνικό οικοδόμημα της χώρας από την «απειλή της Δύσης».
Οι νεολαίοι του Πούτιν, σε αντίθεση με την απολιτίκ διάθεση των γονιών τους, σφύζουν από εθνική υπερηφάνεια και θέλουν να αποβάλλουν τα κόμπλεξ των «φτωχών Ανατολικών».
Η οργάνωση νεολαίας «Νάσι» καλείται να υπερασπιστεί το εθνικό όραμα και να διαφυλάξει το δόγμα του «εθνικιστικού φιλελευθερισμού».
Η νέα γενιά της μετα-σοβιετικής Ρωσίας, απαλλαγμένη από το κομμουνιστικό παρελθόν της, δηλώνει έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στη διεθνή σκηνή, με ελεύθερη αγορά και πίστη στις «αξίες της πατρίδας».
Η οργάνωση «Νάσι» ιδρύθηκε το 2005 ως απάντηση στην «πορτοκαλί επανάσταση» της Ουκρανίας και στα υπόλοιπα κινήματα που εκδηλώθηκαν στις πρώην σοβιετικές χώρες, φέρνοντας στην εξουσία φιλοδυτικές κυβερνήσεις. Αν και επισήμως το καταστατικό της «Νάσι» ορίζει την δράση των νέων της Ρωσίας απέναντι στα φασιστικά στοιχεία, δεν είναι λίγοι αυτοί που παρομοιάζουν την οργάνωση με αντίστοιχες των Ναζί.. Καψόνια, σεξ και προπαγάνδα
Τα 100 χιλιάδες μέλη της «Νάσι» διαφυλάσσουν το οικοδόμημα του Πούτιν, με εθνικό ζήλο και παραστρατιωτικό χαρακτήρα. Κάθε καλοκαίρι νέοι και των δύο φύλλων συγκεντρώνονται σε κοινές κατασκηνώσεις από όπου και περνούν τη βασική στρατιωτική εκπαίδευση.
Οι νέοι συμμετέχουν με αυστηρή πειθαρχία σε ασκήσεις βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και παροτρύνονται να απέχουν από το αλκοόλ και το κάπνισμα.
Αντίθετα για το σεξ δεν υπάρχει καμία απαγόρευση! Οι συμμετέχοντες καλούνται να κάνουν «σεξ για την πατρίδα», αφού η Ρωσία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας. Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες σκηνές σε σχήμα καρδιάς που ονομάζονται «Oasis» και προορίζονται αποκλειστικά για συνευρέσεις νέων.
Οι ομαδάρχες καλούν τις γυναίκες να φορούν «υγιεινά εσώρουχα» καθώς τα πολύ «μοδάτα» θεωρούνται υπεύθυνα για τη στειρότητα. Κατά τη διάρκεια των θερινών κάμπινγκ γίνονται ομαδικοί γάμοι με τους νεόνυμφους να δηλώνουν πανευτυχείς, πως θα κάνουν τρία παιδιά «τα δύο για τους γονείς και το ένα για την πατρίδα».
Πέρα από την φυσική κατάσταση οι νέοι πρέπει να αποκτήσουν και «πολιτική συνείδηση». Οι διοργανωτές φροντίζουν για την προβολή ταινιών με ανάλογο περιεχόμενο και μεταφέρουν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα από τον Βλαντιμίρ Πόυτιν, που θαυμάζεται ως σούπερ σταρ ήρωας από τους νέους.
Οι τίτλοι των βιβλίων λογοκρίνονται, ενώ τις εγκαταστάσεις κοσμούν οι αφίσες του Πούτιν και των πολιτικών του αντιπάλων.
Ο πρωθυπουργός της Εσθονίας εμφανίζεται ντυμένος ως αξιωματικός των SS, ενώ δίπλα στις φωτογραφίες των φιλοδυτικών προέδρων της Γεωργίας και της Ουκρανίας, έχει αναρτηθεί πανό με τη φράση «Ένα κακό πνεύμα έχει κυριεύσει τους σλάβους αδελφούς μας».
Για να τονωθεί το ηθικό της νεολαίας επιστρατεύονται ακόμα και καλλιτέχνες που επισκέπτονται συχνά τα γραφεία της οργάνωσης. Οι νέοι διδάσκονται μαθήματα ιστορίας, γεωπολιτικής και οικονομίας.
Η «Νάσι» έχει εντάξει στο δυναμικό της, φοιτητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ρωσίας και υπόσχεται στα μέλη της επαγγελματική καριέρα σε μεγάλες επιχειρήσεις, από τις οποίες και χρηματοδοτείται. Μία από αυτές είναι ο κρατικός κολοσσός ενέργειας Γκάζπρομ. Η σημαντικότερη οικονομική ενίσχυση γίνεται μέσω των κρατικών κονδυλίων που εγκρίνει η κυβέρνηση Πούτιν.
Ο καθοδηγητής
Η δραστηριότητα της «Νάσι» αλλά και των αντίστοιχων οργανώσεων στη Ρωσία καθοδηγείται από το δεξί χέρι του Πούτιν , τον Βλαντισλάβ Σουρκόφ σε ότι αφορά τα θέματα πολιτικής και μέσων ενημέρωσης Ο Σουρκόφ γεννήθηκε το Σεπτέμρη του 1964 από γονείς καθηγητές στο Ντουμπαγιούρτ της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Άριστος μαθητής στο σχολείο με επιχειρηματικό μυαλό όπου πάντα οι καθηγητές του έλεγαν ότι το μέλλον αυτό του παιδιού διαφαίνεται λαμπρό.
Την δεκαετία του 80 άρχισε να ασχολείται με τις επιχειρήσεις όπου σύντομα έγινε ένα από τα μεγαλοστελέχη σε τράπεζες και επιχειρήσεις. Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα διετέλεσε και διευθυντής δημοσίων σχέσεων του κρατικού καναλιού της Ρωσίας ΟΡΤ. Σε ότι αφορά την πολιτική σταδιοδρομία του Σουρκόφ από το 2004 είναι στο πλευρό του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Βλαντισλάβ Σουρκόφ κατέχει σήμερα τη θέση του υπεύθυνου πολιτικής προστασίας του Βλαντιμίρ Πούτιν και είναι επίσης ένας εκ των δυο αναπληρωτών του νέου προσωπάρχη του Κρεμλίνου , Σεργκέι Ναρίσκιν. Ένας επίσης ισχυρός σύμμαχος των «Νάσι» είναι και το Κρεμλίνο το οποίο εκτός του ότι βοηθάει με πόρους που διαθέτει , παρακινεί και άλλες, μεγάλες επιχειρήσεις να ενισχύσουν οικονομικά την οργάνωση.Η αποφασιστικότητα αυτή τον νέων φαίνετε να έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους ηγέτες της Δύσης καθώς προσπαθούν , με τη βοήθεια πάντα πολιτικών στελεχών , να επαναφέρουν τη Ρωσία σε υπερδύναμη , ωστόσο ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται να ενθαρρύνει τη δράση της οργάνωσης αυτής , καθώς σε πρόσφατη συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας δήλωσε « Σήμερα είναι η ώρα της νεολαίας να γράψει τη δική της ιστορία»
Η δράση της «Νάσι»
Η «Νάσι» στρατολογεί νέα μέλη με περιοδείες σε σχολεία και οργανώνει στρατιωτικές παρελάσεις στους δρόμους της Μόσχας. Μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις έγινε τον Απρίλη του 2007 όταν περισσότερα από 10.000 μέλη της οργάνωσης, ντυμένα με κόκκινες στολές μοίραζαν ειδικά κατασκευασμένες κάρτες SIM για άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων με το Κρεμλίνο. Τα απαντητικά μηνύματα έδιναν οδηγίες για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης από τη Δύση. Η «δυτική απειλή» των ψυχροπολεμικών χρόνων, φαίνεται πως αναβίωσε πολύ πριν τα πρόσφατα γεγονότα στον Καύκασο.
Τα μέλη της «Νάσι» έχουν δημιουργήσει ένα είδος πολιτοφυλακής που συνεργάζεται με την αστυνομία για την καταστολή βίαιων επεισοδίων. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ η οργάνωση στρατολογεί χούλιγκανς με σκοπό τον εκφοβισμό μελών της αντιπολίτευσης. Το εθνικό κόμμα των Μπολσεβίκων έχει καταγγείλει πως οι μασκοφόροι της «Νάσι» επιτέθηκαν με όπλα και ρόπαλα στους νεολαίους που περιφρουρούσαν την συνάντηση των αριστερών κινημάτων στα γραφεία του κομμουνιστικού κόμματος. Οι ξένες πρεσβείες κάνουν λόγο για ανοχή του κράτους και της αστυνομίας στην βιαιότητα των «Νάσι», την ώρα που άλλες δημοκρατικές συγκεντρώσεις καταπνίγονται.
Τον Μάιο του 2007 τα μέλη της οργάνωσης απέκλεισαν Πρεσβεία της Εσθονίας προκαλώντας υλικές ζημιές, ως αντίποινα για την απόφαση της εσθονικής κυβέρνησης να εγκαταστήσει σε άλλη τοποθεσία σοβιετικό μνημείο πολέμου. Οι νεολαίοι προχώρησαν και σε διαδικτυακές επιθέσεις στους ιστότοπους της Εσθονίας.Παρόμοιες τακτικές καταγγέλλει και ο Βρετανός Πρέσβης. Η παρουσία του σε συνέριο της αντιπολίτευσης προκάλεσε της οργή των νεολαίων της «Νάσι» που για αρκετούς μήνες τον παρενοχλούσαν απαιτώντας να ζητήσει δημόσια συγνώμη και να απολογηθεί για την πράξη του.
Η Ρωσία για τους Ρώσους
Η ονομασία «Νάσι» μεταφράζεται ως «δικό μας». Και οι νεολαίοι του Πούτιν θέλουν τη δική τους Ρωσία ισχυρή με την θέση που της αναλογεί ως «ιστορικό και γεωγραφικό κέντρο του σύγχρονου κόσμου».
Στο μανιφέστο της η οργάνωση καλεί του νέους να κινητοποιηθούν για «να αποκαταστήσουν την εξουσία της Ρωσίας στο παγκόσμιο καθεστώς». Το οικονομικό θαύμα και η δημιουργία της μεσαίας τάξης στα χρόνια διακυβέρνησης του Πούτιν, έδωσε ηθική ανάταση στους Ρώσους έπειτα από πολλά χρόνια δυσπραγίας και μισαλλοδοξίας. Η οικονομική και ενεργειακή υπεροχή της Ρωσίας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επίδειξη ισχύος και νέοι της «Νάσι» δείχνουν πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για την πατρίδα.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν το όνομα των «Nashists»με το «Nazists» παραπέμποντας στην Χιτλερική νεολαία.
****************************************************
ΑΦΟΥ ΦΙΛΕ ΗΑLDIR
ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΤΑΤΕ ΙΑΣΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΜΑΤΑΙΑ ΝΑ ΤΟΝ "ΨΗΣΕΙ" ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ Ο HALDIR ΘΑΥΜΑΖΕΙ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΝ ΛΑΟΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Ο HALDIR.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.
ΦΙΛΙΚΑ.
Λία Παναγιά

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive