Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΝΗΜΕΙΩΔΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΔΕ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΕ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ 1981?


ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας με θέμα: «Ενισχύσεις της διαφάνειας, του κρατικού προϋπολογισμού, έλεγχος των δημοσίων δαπανών, μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης».

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού):

Και μια και ο λόγος είναι για το ’γιο Όρος, νομίζω ότι ισχύει το Ευαγγελικό «και οι έσχατοι έσονται πρώτοι». Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε, κυρία Πρόεδρε, τον Κανονισμό. Έχω ζητήσει το λόγο από τις 11:30 κι έχουμε φθάσει στις 14:30.

ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΩΧΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!

Κύριε Υπουργέ, όταν ένας Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών βάζει φόρους και συνεχίζει να βάζει φόρους και επαναλαμβάνει να βάζει φόρους, ομολογεί ότι το κράτος είναι φτωχό. Δεν μπορεί να υπάρχει ένα πλούσιο κράτος και να βάζει φόρους. Δεν είναι μαζοχιστής κανένας Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και δεν νομίζω ότι εσείς θέλετε να είστε η εξαίρεση.

Οι πολίτες αυτής της χώρας είναι φτωχοί. Ρωτήστε τον οποιοδήποτε θέλετε. Πάρτε δέκα ονόματα από το «Χρυσό Οδηγό» στην τύχη και θα δείτε. Το βλέπετε εξάλλου από τις διαδηλώσεις αγάπης που γίνονται στη ΔΕΘ, στην Αθήνα και παντού. Έχουμε, λοιπόν, φτωχό κράτος, φτωχούς πολίτες και πλούσιους Υπουργούς. Και αυτή είναι μία πραγματικότητα. Έγινε πολλή κουβέντα γι΄ αυτή τη γενιά των 10.500 ευρώ το χρόνο, που είναι τα παιδιά των 600 και 700 ευρώ. Όταν λοιπόν κάποιος κερδίζει 10.000 ευρώ το χρόνο -και συνήθως ο κάθε Έλληνας δουλεύει 30 χρόνια, γιατί αυτή είναι η δουλειά- σε 30 χρόνια, κυρίες και κύριοι, κερδίζει 300.000 ευρώ. Τόσα κερδίζει. Όταν κερδίζει 10.000 ευρώ το χρόνο, κερδίζει σε 30 χρόνια 300.000 ευρώ, όσα κερδίζει, κύριε Υπουργέ, η κ. Πελέκη με ένα συμβόλαιο του Αγίου Όρους, της Μονής Βατοπεδίου. Εδώ σας έχω το υπ΄ αριθμόν 2875 συμβόλαιο της 13.7.2007 της κ. Πελέκη -γιατί κι εσείς εμμέσως πλην σαφώς έχετε μία ευθύνη εδώ και θα σας την αποδείξω- μεταξύ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους και του Ελληνικού Δημοσίου, του ανθρώπου που εσείς ορίσατε να αντιπροσωπεύει το ελληνικό κράτος. Και εκεί είναι η δική σας ευθύνη, γιατί εσείς βάλατε τον κ. Γράτσο σε αυτή τη θέση και ο κ. Γράτσος υποχρεούτο, εφόσον τον βάλατε σε αυτή τη θέση με δική σας απόφαση και δική σας υπογραφή, η οποία μνημονεύεται στο συμβόλαιο, τουλάχιστον να σας ενημερώσει, να σας πει «αυτό πάω να κάνω, αυτό το team πάω να κάνω». Δεν μπορεί να μην ενημερώνεται ο Υπουργός από τον υπάλληλο που αυτός διορίζει με τη δική του υπογραφή, είναι άκομψο. ’ρα, λοιπόν, ξέρατε και συναινέσατε, κύριε Υπουργέ, ή τουλάχιστον δεν το εμποδίσατε.

ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΕΔΕΣΕ.... ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ!

Η κ. Πελέκη στην τελευταία σελίδα του συμβολαίου λέει τα εξής: «Με βάση όλα τα ανωτέρω συντάχθηκε το συμβόλαιο αυτό σε 66 φύλλα, με το οποίο με δώδεκα αντίγραφα... κλπ... και εισέπραξα γι΄ αυτό το συμβόλαιο 300.000 ευρώ». Και βγαίνει ο έτερος «Καπαδόκης» ο κ. Διονύσιος Πελέκης, ο οποίος συμπράττει στο συμβόλαιο ως δικηγόρος της Μονής, και λέει προχθές στα κανάλια «ότι δεν πήρε ούτε ένα ευρώ η κόρη μου».

Τριακόσιες χιλιάδες ευρώ. Είστε υπερήφανοι; Είστε υπερήφανοι κι εσείς και ο Πρωθυπουργός, που κάλυψε και τον κ. Βουλγαράκη και την κυρία Πελέκη προχθές; Είσαστε περήφανοι; Τριακόσιες χιλιάδες ευρώ. Εδώ είναι το συμβόλαιο.

Ακούστε, να διαπιστώσετε κύριε Υπουργέ, πρώτα-πρώτα γιατί έχετε ευθύνη. Γιατί συμμετείχε στην υπογραφή του συμβολαίου, όπως σας είπα, ο κύριος Γκράτσιος, ο οποίος ορίστηκε από εσάς με την απόφαση της 19ης Οκτωβρίου 2006, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 55/27-10-2006. Τον βάλατε εσείς. Αυτός ο οποίος υπέγραψε το συμβόλαιο της κυρίας Πελέκη μεταξύ του Αγίου Όρους και της Κτηματικής Υπηρεσίας του δημοσίου είναι ο άνθρωπος που διορίσατε εσείς. Έρχεται, λοιπόν, και λέει μέσα, για να δείτε τι φτιάχνουν μέσα στα συμβόλαια, τι κομπίνα: «Το υπό του δημοσίου δια της Κτηματικής Εταιρείας του δημοσίου μεταβιβαζόμενο ακίνητο έχει ανεγερθεί νομίμως βάσει της ανωτέρω μνημονευθείσης οικοδομικής αδείας, η δε Ιερά Μονή επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματός της να ζητήσει αρμοδίως και νομίμως τη μεταβολή της χρήσεως». Αυτό έχει μπει και στο συμβόλαιο για να δέσει τη δουλειά, ότι αύριο το πρωί θα αλλάξουμε και τη χρήση του. Αυτή είναι Ιερά Μονή

ΔΕΝ ΛΕΜΕ, ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Και εν πάση περιπτώσει για να διορθώσω λίγο τον αξιότιμο Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι όλο το ’γιον Όρος έτσι, κύριε Πρόεδρε, υπήρξε ένας Ηγούμενος. Και εκεί να εστιάσουμε, όπου εκεί εστίασε και ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος του έδωσε να καταλάβει. Αυτός είναι, δεν είναι όλο το ’γιο Όρος, μην ισοπεδώσουμε όλο το ’γιον Όρος.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ

Εδώ λοιπόν, κύριε Υπουργέ, πρέπει να μας απαντήσετε τι σημαίνει χρηστή διοίκηση. Χρηστή διοίκηση είναι να γίνονται το ένα συμβόλαιο μετά το άλλο; Εδώ σας έχω έναν κατάλογο, να τα καταθέσω αυτά, που λέει: «Αριθμός Μερίδος της Ιεράς Μονής».

Ακούστε να γελάσετε. Τι να γελάσετε δηλαδή, να κλάψετε!

Ημερομηνία μεταγραφής 4/6, συμβολαιογράφος Πελέκη. Μεταγραφή 4/6 280/12-2007, κυρία Πελέκη, το επόμενο Πελέκη, το επόμενο Πελέκη, το επόμενο Πελέκη, το επόμενο Πελέκη, το επόμενο Πελέκη, το επόμενο Πελέκη! Αυτή δεν είναι συμβολαιογράφος, είναι αστροπελέκι στην Κυβέρνησή σας, κύριε Υπουργέ, αστροπελέκι στο κεφάλι σας είναι.

Το ένα πίσω από το άλλο! Είκοσι συμβόλαια! Εδώ είναι. Δηλαδή από όλους τους συμβολαιογράφους της Ελλάδος μόνο η κυρία Πελέκη υπάρχει και δεν ντρέπεστε;

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ...«ΚΑΙΑΔΑ»

Καταλαβαίνω την ανάγκη που έχετε και καταλαβαίνω και τον αξιότιμο γνωστό δημοσιογράφο κ. Παναγιωτόπουλο, να προσπαθεί να περιφρουρήσει το κύρος του Πρωθυπουργού κι εσείς το ίδιο. Είναι η γραμμή σας. Ένα κύρος, όμως, το οποίο έριξε στον Καιάδα μόνος του την Κυριακή. Θα μπορούσε την Κυριακή να διασωθεί και να πει, μακράν από όλους αυτούς, πήγε όμως και έγινε ένα. Εφόσον η επιλογή του ήταν να γίνει ένα, θα τα ακούσει! Και θα ακούσει, λοιπόν, ότι ο άνθρωπος τον οποίο καλύπτει και η οικογένειά του πράγματι τρώνε από όλες «τις πάντες» στο δημόσιο. Τώρα, εάν πέραν από αυτά τα στοιχεία που καταδεικνύουν, το τι κάνει η οικογένεια Πελέκη, η οικογένεια Βουλγαράκη στο ελληνικό δημόσιο, σας ικανοποιεί να κάνουμε συζήτηση δύο μέρες για τον φουκαρά των εξακοσίων και των επτακοσίων ευρώ και αν θα πρέπει να δουλεύει ή όχι με το απλό χαρτί, την απόδειξη και χωρίς ασφάλιση και την ίδια ώρα ο κ. Βουλγαράκης να εμφανίζεται στις εφημερίδες στο κότερό του, εν πάση περιπτώσει αυτό δεν νομίζω ότι είναι κομψό!

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ... ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΠΕΦΤΟΥΝ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Και δεν είχαμε μάθει έτσι τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, κύριε Παναγιωτόπουλε, όταν υπηρετούσα εγώ τη Νέα Δημοκρατία! Τη διαλύσατε τη βάση της Νέας Δημοκρατίας! Γιατί ενοχλείται και πονάει η βάση της Νέας Δημοκρατίας με αυτά τα καμώματα!

Και ποια είναι η αλήθεια, κύριε Υπουργέ; Δεν την ξέρετε; Που ζούσε, ποιο ήταν το επίπεδο ζωής του κ. Ρουσόπουλου; Έμενε σε ένα διαμέρισμα στην Καισαριανή. Μπόρεσε όμως και ξέφυγε. Ξέφυγαν όλοι οι Έλληνες; Ξέφυγαν οι περισσότεροι Έλληνες, ή όλοι βούλιαξαν και σήμερα να είναι ο Υπουργός με τα περισσότερα και με τα πιο χλιδάτα ακίνητα; Κάποια δε εξ αυτών, κύριε Υπουργέ, θα έλεγα και πάλι με άκομψο τρόπο, αγορασμένα από κατασκευάστριες εταιρείες που παίρνουν έργα από το δημόσιο.

Τώρα, αν αυτό είναι πολιτικά κομψό, να το στηρίξετε, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι πολιτικά κομψό.

Έρχεται ο κύριος Πρωθυπουργός και στηρίζει το Ρουσόπουλο και στηρίζει και την κυρία Ζαχαρέα. Απευθύνομαι πάλι στο δημοσιογράφο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο επειδή θα ακολουθήσει και θα μιλήσει μετά. Το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Εγώ δεν μπαίνω σ΄ αυτά που ακούγονται στο Κολωνάκι, «ο κύριος Ζαχαρέας» για τον κύριο Πρωθυπουργό. Σ΄ αυτήν την αγυρτεία εγώ δεν θα πάω. Είναι ο κύριος Καραμανλής και όχι ο κύριος Ζαχαρέας. Αυτά τα οποία ακούγονται στα ραδιόφωνα δεν μπορούμε να τα υιοθετούμε.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ... ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κύριε κοινοβουλευτικέ εκπρόσωπε, ξέρετε πολύ καλά από συνεντεύξεις Τύπου. Είπε ο κύριος Βερύκιος, δημοσιογράφος ο οποίος δεν ανήκει στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ότι οι δέκα πρώτες ερωτήσεις οι οποίες έφτιαξαν και το ύφος της ημέρας ήταν από δημοσιογράφους υπαλλήλους της Κυβερνήσεως. Έχετε δει ποιοι είναι; Θέλετε να δούμε λοιπόν τι σχέση έχουν με το Δημόσιο αυτοί οι οποίοι έκαναν τις ερωτήσεις για τις οποίες ο κύριος Καραμανλής μετά, όταν αδέσμευτοι και ελεύθεροι δημοσιογράφοι επαναλάμβαναν το ερώτημα, είπε «έχω καλυφθεί»; Ήταν δημοσιογράφοι τους οποίους έχετε βάλει σε γραφεία τύπου, δηλαδή ελεγχόμενοι από σας. ’ρα λοιπόν αυτό είναι απάτη απέναντι στον ελληνικό λαό, όταν ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι γίνεται μία αντικειμενική συνέντευξη και γίνεται μία συνέντευξη η οποία ξεκινάει με εκείνους που πληρώνονται ευθέως από την Κυβέρνηση του κυρίου Καραμανλή, δηλαδή μεταφορικά με άλλα λόγια είναι υπάλληλοι του κυρίου Καραμανλή.

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ, ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ

’ρα λοιπόν τι συμπέρασμα να βγάλει ο ελληνικός λαός; Έρχεται ο κύριος Πρωθυπουργός ανάμεσα σε φόβο και σε έπαρση και λέει: «Είμαι πολύ μικρός για να βγω σε πρόωρη σύνταξη». Γέλαγε μάλιστα με το γνωστό του τρόπο. Ο ίδιος δεν βγαίνει σε πρόωρη σύνταξη αλλά βγάζει τα παιδιά της Ολυμπιακής, του ΟΣΕ, της Δ.Ε.Η., του Ο.Τ.Ε. Τους εξαναγκάζει σε εθελουσία έξοδο. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ας καταλάβει λοιπόν ο κύριος Πρωθυπουργός ότι ο εργοδότης σε βγάζει στη σύνταξη και ο «εργοδότης» όλων των πολιτικών είναι ο ελληνικός λαός και αυτό ας το καταλάβει καλά ο κύριος Καραμανλής όταν απευθύνεται στον ελληνικό λαό.

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΞΑΤΕ «ΜΠΑΛΚΟΝΙ» ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ;

Επειδή λοιπόν ζούμε σε μία εποχή όπου ο λαός πένεται χειρότερα από κάθε άλλη εποχή και η Κυβέρνηση επαίρεται, βγήκε ο κύριος Πρωθυπουργός και είπε για τους δημοσιογράφους και για τον τύπο: «Μεγαλώσατε το σκάνδαλο Ζαχόπουλου». Ερωτήθη: Έξι μήνες μετά υπάρχει πολιτικό, υπάρχει οικονομικό σκάνδαλο; Συμφωνώ με τον Πρωθυπουργό. Δεν υπάρχει πολιτικό, δεν υπάρχει οικονομικό σκάνδαλο. Τότε γιατί τον σπρώξατε από το μπαλκόνι, κύριε Υπουργέ; Γιατί ο Πρωθυπουργός έσπρωξε το Ζαχόπουλο από το μπαλκόνι εάν δεν υπάρχει σκάνδαλο; Γιατί ο Ζαχόπουλος έφυγε από το μπαλκόνι ευθύς ως ο κύριος Αγγέλου του είπε «διαταγή του Πρωθυπουργού να σηκωθείς να φύγεις από κει μέσα γιατί μας έμπλεξες»; Μπήκε στο «Ερρίκος Ντυνάν» με πρόβλημα καρδιάς, βγήκε και βούτηξε. Εάν λοιπόν δεν υπήρχε πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα, γιατί ο Πρωθυπουργός έδιωξε "κακήν κακώς" και άνευ ακροάσεως τον κύριο Ζαχόπουλο; Αυτό δεν μας το είπε. Είπε ότι δεν υπάρχει πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Τότε γιατί τον «άδειασε» με τον τρόπο που τον «άδειασε» για να τον οδηγήσει στο μπαλκόνι;

ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΕΣ ΓΡΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Αυτές είναι μερικές αλήθειες οι οποίες δυστυχώς δεν φθάνουν στον ελληνικό λαό γιατί, όπως έχω ξαναπεί σ΄ αυτήν την Αίθουσα, δυστυχώς κάποιοι από μας -εννοώ τους δημοσιογράφους- ενώ θα έπρεπε να είμαστε αδέσμευτοι και ακηδεμόνευτοι, έχουμε επιτρέψει να είμαστε σε τρία και σε τέσσερα γραφεία τύπου Υπουργείων και εκείνος ο δημοσιογράφος ο οποίος έχει εξασφαλίσει μ΄ αυτόν τον τρόπο δέκα και δεκαπέντε χιλιάδες το μήνα αντιλαμβάνεστε ότι δεν τα κλωτσάει. Αυτό είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας. Όταν λοιπόν δεν έχουμε την ευθεία ενημέρωση του ελληνικού λαού αλλά έχουμε την τεθλασμένη μέσα από αργυρώνητες γραφίδες και μικρόφωνα, τότε παραποιούμε την ενημέρωση και ασελγούμε στη δημοκρατία. Αυτή είναι η πραγματικότητα, μια πραγματικότητα για την οποία θα ντρέπεστε σε λίγο καιρό.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ - ΦΤΑΙΕΙ «Ο ΑΛΛΟΣ» ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

Είμαι ο νεότερος πολιτικός αρχηγός και δεν μου επιτρέπεται να δώσω μαθήματα σε κανέναν, αλλά έχω μια εικόνα. Βλέπαμε να έχει πέσει "θύμα" -η Νέα Δημοκρατία- και αντί να πάμε εμείς όλοι οι άλλοι να σώσουμε το θύμα περιμένουμε πότε το θύμα θα γίνει πτώμα για να πάμε εμείς να πάρουμε τις σάρκες. Και επειδή φοβόμαστε το μεγαλύτερο από τα κοράκια -το ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ριχνόμαστε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να προλάβουμε εμείς. Το θέμα είναι να σώσουμε βρε παιδιά το θύμα από τα χέρια της δημοκρατίας. Δεν είναι να σκίσουμε τις σάρκες αυτού του πτώματος.

Δεν καταλαβαίνω αυτή τη δικαιολογία -την οποία άκουσα πολλές φορές σ΄ αυτή την Αίθουσα- ότι φταίει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έφταιγε το 2004 άντε και το 2005. Στο 2009 που πάμε φταίει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Πόσα χρόνια θέλετε να δικαιολογήσετε αυτή την κατάσταση. Πόσα χρόνια θέλετε να φταίει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Μέχρι το 2015; Σαφώς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έκανε την καλύτερη των διοικήσεων, δεν είχε την καλύτερη συμπεριφορά και γι΄ αυτό έχει χάσει σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις. Μέχρι πότε όμως;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ; ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ, ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ!

Και τώρα έχουμε βρει και το καινούριο. Είναι ξενόφερτη η οικονομική κρίση. Και έτσι λοιπόν βρήκαμε άλλοθι. Αν ήταν έτσι τα πράγματα και ήταν τέτοια η οικονομική κατάσταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που δεν ήταν βεβαίως ρόδινη και βεβαίως και από εκεί είχε συνηθίσει ο ελληνικός λαός τα σκάνδαλα -σας θυμίζω ότι στην ουσία έχασε τις εκλογές από το «σκάνδαλο Στέγκου»- τότε έπρεπε να βάλλετε τους φόρους από την πρώτη χρονιά: «Παιδιά χάος, δεν υπάρχει τίποτα, τα φάγανε οι άλλοι, τα διαλύσανε». Την πρώτη χρονιά. Ύστερα από 5 χρόνια βάζετε φόρους γιατί έκαναν εγκλήματα αυτοί πριν από 5 χρόνια; Δεν στέκει. Δεν αντέχει. Να ομολογήσετε ότι δεν μπορέσατε να τα βάλλετε σε έναν ρυθμό.

ΜΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ «ΜΠΛΕΞΕΙ» Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

Και μου έκανε εντύπωση ότι ξαφνικά, κ. Υπουργέ, αναζητείτε τον κ. Χριστοδουλάκη. Και δείξατε στενοχωρημένος που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν χρησιμοποιεί τον κ. Χριστοδουλάκη. Αυτό καταδεικνύει ότι έχετε μια κοινή αντίληψη για τα οικονομικά πράγματα. Είναι η συνάντηση κάποιας μορφής σοσιαλισμού με κάποια μορφή νεοφιλελευθερισμού.

Εμείς διαφωνούμε και με το ένα και με το άλλο. Είναι και τα δυο παρωχημένα. Ο μεν φιλελευθερισμός δημιουργεί κόντρες και ταξικά προβλήματα, ο δε σοσιαλισμός όπως εφαρμόστηκε εδώ στον τόπο ήταν ίση μεταχείριση φτώχειας και ανέχειας. Εμείς προτείνουμε τον πατριωτικό παρεμβατισμό. Πατριωτικός παρεμβατισμός: να λάβει ο κάθε πολίτης την ευθύνη του απέναντι σε όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν. Και συμβαίνουν δυστυχώς πολλά.

Κύριε Υπουργέ, αν θέλετε μια επιτάχυνση της οικονομίας την οποία επιβραδύνατε, με τον τρόπο που την επιβραδύνατε, υπάρχει μόνο μια σωτηρία. Μόνο μια σωτηρία. Βάλτε τον κ. Καραμανλή που έχει γνωριμίες στην Ευρώπη μέσα στον επιταχυντή. Να μην βάλουν τα πλουτώνια αλλά να βάλουν την οικονομία της χώρας. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά η οικονομία της Ελλάδος γιατί με σας που έχει μπλέξει θα πάει από το κακό στο χειρότερο.

αναρτήθηκε απο αργυρης σιδερης πεμπτη 11/9/08

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive