Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΝΤΟΡΑ ΣΕ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΑΣΣΩΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ? ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ`ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ !!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ – ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ??
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ;;
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ:
Ανακοινώθηκε sτις 30 Ιουλίου 2008 ότι: «Αναστέλλεται προσωρινά, από την Τετάρτη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς των μετοχών της εταιρείας και την προστασία του επενδυτικού κοινού». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών,«η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά την απαγόρευση από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ελεύθερης διάθεσης (δέσμευσης) του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ». Επίσης, σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης σχετικά με το χρηματοοικονομικό έλεγχο που έγινε στην Commercial Value αναφέρεται ότι: «Το ΔΣ της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, κατά τη συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2008 αποφάσισε ομόφωνα τη λήψη της παρακάτω απόφασης: Απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας, υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων (των διατεθειμένων σε ασφαλιστική τοποθέτηση και μη) των ασφαλιστικών εταιρειών με την επωνυμία Commercial Value AAE, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ σύμφωνα με τα άρθρα 17γ παρ. 3 έως 5 και 9 παρ. 2 και 3ΝΔ 400/70».


Για να αντιληφθούν οι αναγνώστες τι συμβαίνει παραθέτουμε από επίσημες πηγές των ιδίων ότι
το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2007, η Σεπτή Στοά Ιωνία αρ. 7 τέλεσε
τον εορτασμό του Χειμερινού Ηλιοστασίου της, παρουσία περίπου 180
αδελφών και φίλων.
Την εκδήλωση τίμησαν πολλοί τέκτονες από την Ελλάδα και την Κύπρο
και ιδιαιτέρως κόσμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο
Σεβασμιότατος Μέγας Διδάσκαλος Δημήτριος Κοντέσης, ο οποίος και
απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους , οι Πρώην Μεγάλοι
Διδάσκαλοι Σεβασμιότατοι Αδελφοί Ορφέας Μάνος και Ελευθέριος
Δασκαλάκης, ο Πανσεβάσμιος Μέγας Α' Επ. Γεώργιος Γυφτάκης, ο Λίαν
Σεβάσμιος Μέγας Γραμματέας Γεώργιος Πλούταρχος Σκαρλάτος, ο Λίαν
Σεβάσμιος Μέγας Τελετάρχης Ιωάννης Κουτσούγερας, ο Πρόξενος της
Αϊτής στην Ελλάδα Υβέλτ ντε Λεμπρέν και η κα Κατερίνα Αδαμοπούλου
αντιπρόεδρος υπέρνομαρχίας Αθηνών Πειραιά και υποψήφια Βουλευτής
Β΄ Αθηνών.
Τον εορτασμό χαιρέτησαν με επιστολή τους ο Σεβτ ΠΜΔ Γουλιέλμος
Ευμένης Καλούδης, η Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη !!, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Charles Ries , ο
οποίος έστειλε επίσης επιστολή, καθως επίσης ο Διευθύνων
Σύμβουλος του ομίλου ΑΣΠΙΣ κος Παύλος Ψωμιάδης

Η Στοά “Ιωνία αρ. 7” δια του Πρώην Σεβασμίου Διδασκάλου Αδ. Λάμπη
Αντωνιάδη, τίμησε τον Σεβτ. Πρ. Μεγ. Διδ. και ιδρυτικό στέλεχος της
ΕΜΣΤΕ και της Στοάς “Ιωνία αρ.7” A δ. Λευτέρη Δασκαλάκη στον οποίο
προσέφερε τιμητική πλακέτα, για την πολυετή τεκτονική του δράση.
Επίσης, δια του Σεβ. Διδ. της A δ. Παναγιώτη Ιωάννου, τίμησε με
τιμητικό δίπλωμα τον Πανσβ Μ. Α' Επ. Αδ. Γεώργιο Γυφτάκη, για την
προσφορά του στην αγαθοεργό δράση της Στοάς “Ιωνία αρ.7”,
αναφέροντας και την πολύτιμη συμβολή του στην αναστήλωση
εκκλησιαστικών οικοδομημάτων της ομογένειας στην Τουρκία..
Το νόημα της εορτής του Χειμερινού Ηλιοστασίου ως εορτής της
αναγέννησης του φωτός, ανέλυσε στην περιεκτική ομιλία του ο Σεβτ.
Πρ. Μεγ. Διδ. Αδ. Λευτέρης Δασκαλάκης. Στην εκδήλωση ακολούθησε
δείπνο από πλούσιο μπουφέ , η κοπή της Βασιλόπιττας καθώς και χορός
που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Παραθέτουμε και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2006 ο υπ κ Παπαθανασίου ανακάλεσε την άδεια της ΑΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ καθώς η Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης γνωμοδότησε τα εξής:
«Μετά από έρευνα της Υπηρεσίας για το διατιθέμενο στην Αγορά επενδυτικό πρόγραμμα εφ’ άπαξ καταβολής και εγγυημένης απόδοσης ‘’ MEGA ASSET’’ της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, διαπιστώθηκε ότι είναι εκτός των προϋποθέσεων που θέτει η Υ.Α. Κ3 9124/2001 και ομόφωνα με γνωμοδότησή της ζήτησε:
· Τη διακοπή της διάθεσης του ασφαλιστικού προϊόντος
· Την επιβολή προστίμου σύμφωνα με το άρθρο 432 του Ν.Δ 400/70 όπως ισχύει.
· Την προσαρμογή των ευρισκομένων σε ισχύ ασφαλιστηρίων στην νομιμότητα, με μέτρα που δεν θίγουν τα συμφέροντα των ήδη ασφαλισμένων καταναλωτών και σχετική ενημέρωση της Υπηρεσίας.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης συμφωνεί με την εισήγηση της επιτροπής για την επιβολή των παραπάνω κυρώσεων στην ασφαλιστική εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ».
Tό Δεκέμβρη του2006 το υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα η αρμόδια Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης των Ασφαλιστικών «ξεψάχνισε» τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη. Έπειτα από τον έλεγχο που διενήργησε η συγκεκριμένη Επιτροπή του ΥΠΑΝ αποφάσισε και ανακοίνωσε Τις 27/12/2006 την επιβολή προστίμου ύψους 1.300.000 ευρώ στον όμιλο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και τον τερματισμό της διάθεσης του προϊόντος « MEGA ASSET».Ειδικότερα, η εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ διέθεσε σε ασφαλισμένους της το αποταμιευτικό πρόγραμμα «MEGA ASSET» το οποίο ήταν δεκαετούς διάρκειας και προσέφερε εγγυημένη απόδοση 6%, ενώ το αντίστοιχο ύψος της εγγυημένης απόδοσης που καθορίζεται με υπουργική απόφαση ανέρχεται σε 3,35%. Το θέμα αυτό παραπέμφθηκε προς εξέταση στην επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης, η οποία έκρινε ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι εκτός των προϋποθέσεων που θέτει η Υ.Α. Κ3 9124/2001 και συγκεκριμένα ως προς την χρονική του διάρκεια ( η οποία έπρεπε να είναι επταετής και όχι δεκαετής) και πρότεινε τα εξής:- Την διακοπή της διάθεσης του συγκεκριμένου προϊόντος- Την επιβολή προστίμου σύμφωνα με το άρθρο 432 του Ν.Δ. 400/70 όπως ισχύει- Την προσαρμογή των ευρισκόμενων σε ισχύ ασφαλιστηρίων συμβολαίων στη νομιμότητα, με μέτρα που δεν θα θίγουν τα συμφέροντα των ήδη ασφαλισμένων καταναλωτών.Παράλληλα, διαπιστώθηκε από το σχετικό έλεγχο που διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, ότι το προϊόν ήταν εκτός των προδιαγραφών που θέτει ο νόμος και ως προς το είδος των επενδύσεων που έγιναν για την κάλυψη της υποχρέωσης που ανελάμβανε η εταιρεία με το προϊόν αυτό, δεδομένου ότι έπρεπε να γίνουν επενδύσεις σε εταιρικά ομόλογα με διάρκεια μέχρι 10 έτη. Επιπλέον, από τον έλεγχο και από πρόσφατες πληροφορίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία της Επιτροπής, αναδείχθηκαν και προβλήματα που οφείλει η Υπηρεσία να διερευνήσει περαιτέρω, όπως:-Έκδοση και χρήση ομολογιακών δανείων.-Ενδοεταιρικές συναλλαγές σε επίπεδο ομίλου.-Εσωτερικά μεταβλητά Αμοιβαία Κεφάλαια.-Πρακτορειακές συμβάσεις εταιρειών.- Συναλλαγές με περιουσιακά στοιχεία μεταξύ εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο όμιλο.- Διερεύνηση καταγγελιών ως προς τον τρόπο απόκτησης ακινήτων και οικοπέδων Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην αναλογιστής της εταιρείας, κ. Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, αφού απολύθηκε, κατήγγειλε στις αρμόδιες εποπτικές αρχές ότι τα αποθέματα της ασφαλιστικής εταιρείας έχουν υποτιμηθεί και συνεπώς τα μεγέθη των οικονομικών καταστάσεων είναι παραποιημένα.

Το βασικό σκάνδαλο είναι του ομολόγου “MEGA ASSET”. Μέσω αυτού οι αξιότιμοι «αδελφοί» σχεδίαζαν να αρπάξουν τις αποταμιεύσεις του κόσμου…
«Ο Παύλος Ψωμιάδης και η παρέα του είχαν πριν από δυο χρόνια μια “εξαιρετική” ιδέα για να βάλουν στο χέρι τις οικονομίες Ελλήνων και
Ευρωπαίων καταθετών!…
Βλέποντας τους χαμηλούς τόκους των λογαριασμών ταμιευτηρίου, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία του κόσμου, σκέφτηκαν να ποντάρουν στο γενικευμένο συναίσθημα της απελπισίας και να λανσάρουν το εξής απίστευτο “προϊόν” απάτη! Ένα συμβόλαιο κατάθεσης που θα εξασφάλιζε στους αγοραστές του εγγυημένες αποδόσεις 6% το χρόνο για 10 χρόνια!.. (το όνομα αυτού: MEGA ASSET) Όντας η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ η μοναδική ασφαλιστική εταιρία στην Ευρώπη που υποσχόταν τέτοιες “τρελές” και μάλιστα εγγυημένες αποδόσεις κάτω από δυσμενείς διεθνείς οικονομικές συνθήκες, άρχισε να μαζεύει τα λεφτά του κόσμου εντός και εκτός Ελλάδος (βλέπε δισεκατομμύρια…). Για όσους γνωρίζουν κάποια στοιχειώδη από τον χρηματο-ασφαλιστικό χώρο, είναι γνωστό ότι τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου δημιουργούν αποδόσεις, επενδύοντας τα κεφάλαια (των καταθετών) αποκλειστικά σε κρατικά ομόλογα, τα οποία όμως , έχουν πολύ χαμηλότερες αποδόσεις σε σχέση με το υποσχόμενο 6% !.. Με άλλα λόγια ήταν μαθηματικά αδύνατον η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ να δώσει πίσω στους καταθέτες 6% τον χρόνο, όταν με τις επενδύσεις της σε κρατικά ομόλογα θα έφθανε το πολύ μέχρι 3-4% !.. Αυτή και αν ήταν καραμπινάτη απάτη! Για όσους βέβαια γνωρίζουν τα της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, είναι γνωστό ότι ο Π. Ψωμιάδης αναζητεί αγοραστή εδώ και καιρό, απλά κερδίζει χρόνο “φουσκώνοντας” όσο χρειάζεται τα αποθέματα του ομίλου του με λεφτά των καταθετών και των ασφαλισμένων…Το υπουργείο ανάπτυξης
αντέδρασε καθυστερημένα σε αυτές τις εξελίξεις, μπλοκάροντας την διάθεση του σκανδαλώδους προϊόντος και τιμωρώντας την εταιρία με το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία του ασφαλιστικού θεσμού στην Ελλάδα (1.300.000 ευρώ).Το πραγματικό αποτέλεσμα όμως είναι ότι το συνολικό κέρδος από τα δισεκατομμύρια των κεφαλαίων που είχε προλάβει να “αρπάξει” ο όμιλος από Έλληνες και Ευρωπαίους καταθέτες… απλά υπερκάλυπταν στο πολλαπλάσιο την “μικρή” τιμωρία του υπουργείου… Θα αναρωτιέστε φυσικά τι θα γίνει με τις οικονομίες των καταθετών όταν φθάσει η ώρα να απαιτήσουν το κεφάλαιο τους μαζί με τις αναλογούσες υψηλές αποδόσεις… Μην το σκέφτεστε, άλλωστε ούτε ο Παύλος Ψωμιάδης με την συμμορία του το σκέφτονται… Απλά είναι σίγουροι ότι σε κάνα δυο, τρία το πολύ χρόνια θα πουλήσουν την εταιρία σε κάποιο κορόιδο, μαγειρεύοντας έξυπνα τα στοιχεία της (με την προσθήκη και του χαρτοφυλακίου των συμβολαίων MEGA ASSET), όπως κάνουν τόσα χρόνια κάτω από την μύτη των εκάστοτε κυβερνήσεων».
Ερευνάται : 1) το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, 2) η αγορά ομολόγων δίχως πόθεν έσχες, 3) ο κύκλος των κεφαλαίων στο εξωτερικό και η επιστροφή τους στην Ελλάδα, 4) ο μεγάλος αριθμός στελεχών που είναι στην στοά, στοές.. 5) ο κίνδυνος επηρεασμού επίορκων ελεγκτικών οργάνων και άλλων… που συμμετέχουν σε μυστικές εταιρίες, 6) η σχέση επώνυμων πολιτικών παραγόντων από τα δύο κόμματα που εμπλέκονται φανερά, 7) το σχέδιο συγκάλυψης των άριστα δικτυωμένων.. 8) η διαπλοκή με το σύστημα και η θέση του στον κρίκο διαφθοράς!
Πληροφορίες εκ των έσω για τον σχεδιασμό ώστε να χαθούν τα ίχνη τωνδιαδρομών των χρημάτων: «Σε βραχίονα των δραστηριοτήτων του Oμίλου Eταιριών Παύλου Ψωμιάδη εκτός Ελλάδος, με ανοικτό το ενδεχόμενο σε βάθος χρόνου να μετατραπεί σε συμμετοχών και για τις εν Ελλάδι εταιρίες, επρόκειτο να αναδειχθεί η κυπριακή εταιρία Αspis Holding, βάσει ενός πλάνου αναδιάρθρωσης οργανικής και μετοχικής δομής. Διαθέτοντας δύο τομείς δραστηριότητας, τις ασφαλιστικές εργασίες και τις επενδύσεις κεφαλαίου, η Aspis Holding αποτελεί μέχρι σήμερα την πλέον κερδοφόρο εταιρία του κ. Π. Ψωμιάδη. Χαρακτηριστικό είναι ότι με ενοποιημένα έσοδα, το 2007, 74,23 εκ. ευρώ (αύξηση 207% σε σύγκριση με το 2006), τα μετά από φόρους κέρδη της ανήλθαν στα 26,1 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 1.420% σε σύγκριση με το 2006. Οι εκτιμήσεις για το 2008 είναι ότι τα κέρδη θα υπερέβαιναν τα 30 εκ. ευρώ, δίνοντας μεγάλη ώθηση και στην κερδοφορία του ομίλου Ασπίς στην Ελλάδα. Την υψηλή απόδοση κεφαλαίων, που προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από τις επενδύσεις κεφαλαίου, σκόπευε να αξιοποιήσει ο Oμιλος Eταιριών Ψωμιάδη προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επέκταση των ασφαλιστικών του δραστηριοτήτων στη Νέα Ευρώπη. Ήδη άλλωστε η ρευστότητα της Αspis Holding παρείχε ανάσα και στις εν Ελλάδι εταιρίες, οι οποίες της μεταβίβασαν το 95% της σουηδικής ασφαλιστικής εταιρίας Aspis Liv (ελεγχόταν από την Aspis Capital, προσωπική εταιρία του κ. Π. Ψωμιάδη) ενώ κατέχει και το 51% της Interalbanian. Ταυτόχρονα προγραμματίστηκε η Aspis Holding να αποκτήσει αρχικά το 5% της Aspis Bank, με ανοικτό το ενδεχόμενο να φθάσει το ποσοστό της στο 9,9%.Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης να ακολουθήσουν εξαγορές ή σύσταση ασφαλιστικών εταιριών σε Σερβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία και Ρωσία. Κοινός παρονομαστής τους η συνεργασία με ομίλους της περιοχής και κατά κύριο λόγο με ρωσικά κεφάλαια ή επιχειρήσεις ρωσικής επιρροής. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωνόταν στην πράξη, τότε θα φανερωνόταν ότι ο δεύτερος λόγος της επιλογής της Aspis Holding ως βραχίονα για την ανάπτυξη στην Αν. Ευρώπη και κυρίως σε αγορές με ισχυρή ρωσική επιρροή (Σερβία, Μαυροβούνιο) αποτελούν οι παραδοσιακά ισχυρές οικονομικές σχέσεις μεταξύ κυπριακών και ρωσικών κεφαλαίων. Στην Aspis Holdings βασικοί μέτοχοι είναι σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρίες Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value του Ομίλου Ασπίς στην Ελλάδα και έμμεσα ο κ. Παύλος Ψωμιάδης. Το ποσοστό τους συνολικά υπερβαίνει το 50%. Ο διευθύνων σύμβουλός της, Λ. Χριστοφή κατέχει ως manager το 10% περίπου του μετοχικού της κεφαλαίου.
Στη Σερβία, η Aspis Holding φερόταν να συζητεί την απόκτηση προς ιδιωτικοποίηση ασφαλιστικής εταιρίας η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων (πλην Αυτοκινήτου) ή τη σύσταση νέας. Τη δραστηριότητα στις Γενικές Ασφαλίσεις θα την προωθούσε σε συνεργασία με όμιλο ο οποίος δραστηριοποιείται σε κλάδο που μπορεί να προσφέρει κρίσιμη μάζα εργασιών στην ασφαλιστική εταιρία. Ο στρατηγικός εταίρος θα κατείχε το 25% της ασφαλιστικής με την Aspis Holding το 75%. H Aspis Holding συζήτησε επίσης και τη σύσταση ασφαλιστικής εταιρίας Ζωής στη Σερβία σε συνεργασία με τοπική τράπεζα. Αντίστοιχη συνεργασία με διεθνή όμιλο που μπορεί να προσφέρει κρίσιμη μάζα εργασιών εξετάστηκε και για την αγορά της Ρουμανίας. Η εταιρία θα δραστηριοποιούταν στον κλάδο Γενικών Ασφαλειών εκτός Αυτοκινήτου. Αντίστοιχη ανάπτυξη προβλέπετο και για τη θυγατρική που επρόκειτο να συσταθεί στη Ρωσία σε συνεργασία με τοπική τράπεζα που διαθέτει ισχυρό δίκτυο. Στον αντίποδα, στο Μαυροβούνιο, λόγω και της παράδοσης που έχει η χώρα στην προσφορά υπηρεσιών υγείας και αποκατάστασης, η ασφαλιστική εταιρία που σχεδίαζε να δραστηριοποιηθεί στον τομέα Ζωής και Υγείας από κοινού με τοπική τράπεζα. Σημειώνεται ότι στην Κύπρο, στον τομέα των Ασφαλιστικών εργασιών, η Aspis Holding διαθέτει τις Ασπίς Πρόνοια Α.Ε. Λτδ, Liberty Life Plc Co Ltd, ενώ κατέχει το 41% της Universal Life με την οικογένεια Γεωργίου - Φωτιάδη να κατέχει το 48% και το management. Η Αspis Holding δεν ενοποιεί τη Universal και διατηρεί τη θέση της ως καθαρά επενδυτική αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να πωληθεί το ποσοστό της εφόσον δοθεί ικανοποιητικό τίμημα. Η Aspis Holdings έχει διαπραγματευτεί για τις εταιρίες για λογαριασμό του Ομίλου Ασπίς Ελλάδος, αλλά και έχει συμβάλει στην εξαγορά ποσοστού 29,9% της Universal Bank, στη δημιουργία υποκαταστήματος Commercial Value στην Κύπρο, καθώς και στην εξαγορά και ανάπτυξη της Leda Investments, η οποία εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ιδιοκτησίας και ανάπτυξης ακινήτων
ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.
ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ: Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ: Α' Αντιπρόεδρος ΓΙΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Μέλος ΚΑΦΙΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Μέλος ΤΣΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Μέλος ΦΛΕΓΓΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ: Μέλος ΧΑΣΣΙΔ ΙΩΣΗΦ: Μέλος ΜΕΛΕΤΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Μέλος ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Μέλος ΜΑΓΓΑΝΑ-ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: Μέλος ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Μέλος ΕΠΙΘΥΜΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: ΜέλοςΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ. ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ: Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΣΠΗΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μέλος ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ: Μέλος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μέλος ΑIKATEΡΙΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Μέλος
Για να αντιληφθούμε το μέγεθος και τις σχέσεις να λάβουμε υπόψιν ότι στην ASPIS INTERNATIONAL ΑΕΔΑΚ νομικός σύμβουλος ανέλαβε η Δικηγορική Εταιρεία ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΑΙ ΝΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
Κατά την Συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Απριλίου 2008, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα: 1. Όπως η Εταιρεία προχωρήσει στην εξαγορά του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank A.T.E (η «ΑΒ») από την Commercial Value AAE σε μετρητά. Η Εταιρεία ήδη κατέχει το 4,998% στο εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΒ ως εκ τούτου η συμμετοχή της Εταιρείας θα αυξηθεί στο 24,998% με μελλοντική προοπτική απόκτησης μέχρι και 30%. 2. Όπως συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας την 30η Μαΐου 2008 στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας, στη διεύθυνση Ανδρέα Χάλιου 1, Έγκωμη, Λευκωσία, και ώρα 12,00 μμ, για να τεθεί προς έγκριση ψήφισμα που αφορά την έκδοση και παραχώρηση νέων μετοχών της Εταιρείας υπό τη μορφή Δικαιωμάτων Προτίμησης («ΔΠ»). Για κάθε υφιστάμενη μετοχή αναλογεί 1 ΔΠ και για κάθε 4 ΔΠ ο κάτοχος τους θα δικαιούται να αγοράσει μια νέα μετοχή της Εταιρείας στην τιμή των €1.50. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση κεφαλαίου της Εταιρείας θα χρησιμοποιηθούν για την συμμετοχή της Εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΒ με 20%. Η συμμετοχή της Εταιρείας στην εταιρεία ΑΒ υπόκειται στην έγκριση από τις αρμόδιες αρχές. Επίσης αποφασίστηκε και ο διορισμός του κ. Δημήτρη Βιδάλη στη θέση του Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου με άμεση ισχύ. Ο κ. Βιδάλης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Ασφαλιστικής Εταιρείας Commercial Value AAE και έχει ευρεία γνώση επί ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων. Η «έξυπνη» κίνηση του Παύλου Ψωμιάδη στη ΑΣΠΙΣ ΜΠΑΝΚ εν όψει εμπλοκής…

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Διοίκηση της Aspis Bank ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κωνσταντίνος Καρατζάς προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε άλλες δραστηριότητες, όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή του. (Προφανώς κάτι ήξερε παραπάνω) Ο Παύλος Ψωμιάδης, CEO του Ομίλου Aspis, κατέληξε σε συμφωνία με τον Χρήστο Σορώτο, εκπρόσωπο της Citibank στην Ελλάδα, να αναλάβει ως Διευθύνων Σύμβουλος της Aspis Bank. Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε από χρηματιστηριακούς κύκλους ως έξυπνη, δεδομένου ότι η Κεφαλαιακή Αξία της Aspis Bank είναι πολύ χαμηλή και, σύμφωνα με τον κύκλο των Εργασιών της, το ύψος των στεγαστικών δανείων που έχει χορηγήσει και τα 70 Καταστήματα που διαθέτει, οι πιθανότητες να αποκτήσει ακόμη και διπλάσια Κεφαλαιακή Αξία στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών είναι αυξημένες.
Είμαστε σε αναμονή, θα κινηθούν οι κύκλοι συγκάλυψης αποτελεσματικά ή οι αποκαλύψεις που ραγδαία έρχονται θα οδηγήσουν στην κάθαρση;;
ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

6 σχόλια:

  1. Αναδημοσιεύτηκε με περαιτέρω πληροφορίες στο http://youtube.com/group/greekchannel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O τίτλος της σχετικής δημοσίευσης στο ΥΤ είναι "Πω πω σκάνδαλο! Ντοκουμέντα για πολιτικούς και τραπεζίτες που είναι μπλεγμένοι ΣΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ!!!!από Siriusastir"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. aspis kala akomi den ekleise?...apateones...oust....efaga 14 mines gia na paro apozimiosi apo asfalistirio zois....14 mines doulema kai anazitisi tis kirias spai....pou krivete...dromo filarakia....kai kouragio se osous perimenoun xrimata apo daftous....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Inside The Brotherhood Episodes 1+2
    http://video.google.com/videoplay?docid=408481933851926293

    Inside The Brotherhood Episodes 3+4

    http://video.google.com/videoplay?docid=5067513302115954895

    Inside The Brotherhood Episodes 5+6
    http://video.google.com/videoplay?docid=-6164675559025710672

    ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ = ΚΙΝΕΖΟΜΟΓΓΟΛΙΚΗ ΜΑΣΩΝΙΑ: ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "JOZE MANUEL BARROSO" ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΙΝΕΖΟΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΕΒΡΑΙΟΜΟΓΓΟΛΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ!!!
    http://pelasgos.e-e-e.gr/files/archive-43.html

    ''Γενικώς οι πολιτικές ενέργειες τις κυρίας Μπακογιάννη έπειτα από την απόπειρα δολοφονίας της (που πολλοί έχουν ξεχάσει) δείχνουν να διακατέχονται από καθεστώς φόβου.''
    http://olympia.gr/2008/08/06/skopje

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά όλα αυτά, το ότι κατά 99% ο Παύλος Ψωμιάδης με τον πρώτο του ξάδελφο Παύλο Ψωμιάδη τη γυναίκα του ξαδέλφου του Παρθένα Ψωμιάδη το Νίκο Λιαντινιώτη ασφαΛΗΣΤΗ είχαν στείσει ΠΥΡΑΜΙΔΑ δίνοντας 4% και 5% τόκο μηνιαίως εκδίδοντας επιταγές και γραμμάτια χωρίς αντίκρυσμα, το ξέρει ο κόσμος; Αυτοί οι απατεώνες όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Λούτσα ο Λιαντινιώτης και στη Νίκαια ο Ψωμιάδης με τη Ψωμιάδου.
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive