Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

ΦΑΡΜΑΚΙ ΤΑ...ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Έκοψαν την πίστωση οι φαρμακοποιοίΤοις μετρητοίς θα πληρώνουν τα φάρμακα τους χιλιάδες ασφαλισμένοι Για «ανευθυνότητα και την αδιαφορία της Πολιτείας» κάνουν λόγο οι φαρμακοποιοί


«Απελπιστικά» καθυστερούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τα φαρμακεία για τις συνταγές των ασφαλισμένων τους τα ασφαλιστικά ταμεία ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες), ΟΠΑΔ (Δημόσιο) και Δικηγόρων Αθηνών.
Σε κοινή ανακοίνωση των συλλόγων των φαρμακοποιών Αττικής και Πειραιά, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τονίζεται η δρανατική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, καθώς «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια τα ασφαλιστικά ταμεία, προφανώς λόγω της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, καθυστερούν απελπιστικά να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τα φαρμακεία για τις συνταγές των ασφαλισμένων τους».
«Τα φαρμακεία αδυνατούν να χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να αντιμετωπίζουν τον παραλογισμό, τη γραφειοκρατία, την ανευθυνότητα και την αδιαφορία της Πολιτείας» τονίζουν, δηλώνοντας ότι δεν θα εκτελούν τις συνταγές για τα συγκεκριμένα Ταμεία από την 1η Σεπτεμβρίου.
Οι ασφαλισμένοι αυτών των Ταμείων θα πληρώνουν τοις μετρητοίς όλη την αξία των φαρμάκων τους και στη συνέχεια με την απόδειξη θα απευθύνονται στο Ταμείο, ώστε να τους επιστραφούν τα χρήματα.
Ο ΟΑΕΕ, πάντως, ήρθε σε συμφωνία με τους φαρμακοποιούς για την εξόφληση οφειλών ύψους 20 εκατ. ευρώ μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ώστε να εκτελούνται κανονικά οι συνταγές. Το πρόβλημα, όμως, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα Ταμεία θα εμφανισθεί και πάλι αργότερα.
Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι πρέπει να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να μην αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα ρευστότητας, είτε αδυνατώντας να εξοφλήσουν χρέη είτε -ακόμα χειρότερα- αδυνατώντας να καταβάλουν συντάξεις.
Στη Θεσσαλονίκη, ο φαρμακευτικός σύλλογος της πόλης έλαβε αντίστοιχη απόφαση για τους ασφαλισμένους των ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ, Δικηγόρων, Λιμενικού Σώματος και του Ταμείου των φοιτητών του Πανεπιστημίου «Μακεδονία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν και οφειλές άνω των 3 δισ. ευρώ προς τα νοσοκομεία.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive