ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ;
Μια από τις Συνταγματικές επιταγές του αμέσως μετά τη χούντα Συντάγματος το 1976 ήταν και η ΑΜΕΣΗ χαρτογράφηση των δασών. Πέρασαν έκτοτε 31 ολόκληρα χρόνια και το μονίμως κοιμούμενο κράτος έχει χαρτογραφήσει το 2% !! των δασών της Ελληνικής Επικράτειας. Με αυτή τη «ταχύτητα» θα χρειασθούμε κάπου 470 ! χρόνια για να καλυφθεί το 100% της επικράτειας και να έχουμε επιτέλους ολοκληρωμένο δασολόγιο.
Φυσικά ως τότε δεν θα υπάρχει καν λόγος ύπαρξης δασολογίου, αφού όχι δάσος δεν θα υπάρχει αλλά ούτε… παρτέρι.
Γεγονός είναι ότι ΑΝ ήθελαν οι αρμόδιοι κλαίοντες και οδυρόμενοι στα αποκαΐδια της Πάρνηθας να προλάβουν την πλήρη τσιμεντοποίηση της πατρίδας, θα μπορούσαν να κάνουν το αυτονόητο. ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ και ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συνέπεια της έλλειψης δασολογίου είναι η καταπάτηση 90.000 δημόσιων κτημάτων εκτάσεως πάνω από 3.5 εκ. στρ. , η αύξηση του αστικού χώρου κατά 287,80%, η μείωση των δασικών εκτάσεων κατά 30,85% και η κατακόρυφη άνοδος της αυθαίρετης οικοδόμησης σε πρώην δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, χωρίς να έχει γίνει καμία ουσιαστική κατεδάφιση αυθαιρέτων τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα με νόμους όπως ο ν.3208 του 2003 καταργείται η προστασία των δασών. Προ ημερών ο Υπουργός Γεωργίας μπροστά στη γενική κατακραυγή, αναγκάσθηκε να πάρει πίσω τροπολογία στη Βουλή, που αφορούσε την «αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε ολόκληρη τη χώρα, ώσπου να συνταχθούν δασικοί χάρτες» δηλαδή ΠΟΤΕ. Αυτή η (ντρο)πολογία θα εντασσόταν στον προ 3ετίας νόμο που ανέστειλε την πληρωμή προστίμων για αυθαίρετα εντός των δασών! Είναι πρόσφατες οι προσπάθειες αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος που αν ίσχυε σήμερα θα χανόταν το 50% της δασικής έκτασης της Πάρνηθας από τα 300.000 άτομα Συνεταιρισμών που διαθέτουν ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ δασικές εκτάσεις. Μην ξεχνάμε ότι στην προτεινόμενη Συνταγματική αναθεώρηση προστατεύονται ΜΟΝΟ τα «ψηλά δάση». Όλες οι άλλες δασικές εκτάσεις, όπως αραιή ή χαμηλή βλάστηση, πλατύφυλλα δένδρα κ.λ.π. ΔΕΝ περιλαμβάνονται στις Συνταγματικές διατάξεις. Ακόμα στις ίδιες «προθέσεις» προβλεπόταν και η δυνατότητα , «όπου οι καμένες εκτάσεις αγγίζουν περιαστικές περιοχές, να γίνεται επέκταση του σχεδίου πόλης» και ακόμη να μπορεί να γίνει χρήση των δασικών περιοχών για «πολεοδομικούς και οικιστικούς σκοπούς» ή «την δημιουργία τουριστικών ή άλλων επενδύσεων», δηλαδή τη ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Είναι νωπές οι μνήμες από τις φωτιές στη «γειτονιά» μας (Κρεμαστός λαγός, Μπαράκου, Χέρωμα κ.λ.π.) και τα αποτελέσματα της κρατικής «μέριμνας». ΟΥΤΕ 1 δένδρο, ΟΥΤΕ 1 € για αναδάσωση και προστασία του δάσους. Καταλήγουμε έτσι αβίαστα στο συμπέρασμα ότι αν δεν θέλουμε να «σκάσουμε» κυριολεκτικά από την έλλειψη οξυγόνου, αν θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ζωντανές, όμορφες, ανθρώπινες πόλεις και όχι καμένη γη, πρέπει να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ μαζικά και αποφασιστικά, οι πολίτες ΟΛΩΝ των κομμάτων, που αγανάκτησαν από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα αποφάσισαν να πάρουν την ίδια τους τη ζωή στα χέρια τους και να μην την αφήσουν στα χέρια των κάθε λογής ανευθυνουπεύθυνων, που σκοπός ζωής τους δεν είναι η προστασία των δασών και της ζωής των πολιτών, αλλά ποιος από αυτούς είναι λιγότερο κλέφτης από τους προηγούμενους, ή τους επόμενους, άρα ο καταλληλότερος να μας Κυβερνήσει. Η λύση είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ η απόφαση του Ε` Τμήματος του Σ.τ.Ε. προεδρεύοντος του κ.Μιχ. Δέγλερη η οποία λέει:
«ΑΠΑΞ ΔΑΣΟΣ -ΠΑΝΤΑ ΔΑΣΟΣ».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.