Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

1955 ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ

Όταν ο Καραμανλής παραιτήθηκε εξαιτίας της Ζήμενς
Διαβάστε ένα πολύ καλό ρεπορτάζ στο ventetta.blogspot.com για ένα ακόμα σκάνδαλο Ζήμενς που συγκλόνισε την χώρα το …1955. Τότε που ο θείος του σημερινού πρωθυπουργού και τότε υπουργός Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων Κωνσταντίνος Καραμανλής παραιτήθηκε εξαιτίας μιας συμβάσεως της Ζήμενς, η οποία δεν διασφάλιζε τα συμφέροντα της χώρας. Παραθέτουμε εδώ όσα αναφέρει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για την υπόθεση σε μεταγενέστερο σημείωμά του:
«Το 1955, ήρθα σε ανοικτή ρήξη με την εταιρεία Ζήμενς, εξαιτίας μιας συμβάσεως, την οποία η εταιρεία αυτή είχε διαπραγματευθεί με τα υπουργεία Εξωτερικών και Συντονισμού και η οποία ήταν όχι μόνο επαχθής, αλλά σκανδαλώδης,
όπως απεδείχθη εν συνεχεία. Αρνούμενος, παρά τας πιέσεις, να υπογράψω τη σύμβαση, υπέβαλα την παραίτησή μου. Το αποτέλεσμα ήταν να εξυφανθεί από τον αντιπρόσωπο της εταιρείας Βουλπιώτη, ενθαρρυνόμενο και από ορισμένους κυβερνητικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο Στεφανόπουλος και ο Μπόμπολας, εναντίον του τότε υφυπουργού μου Κ. Παπακωνσταντίνου, η γνωστή σκευωρία. Σκευωρία, η οποία είχε σχεδιαστεί αρχικά για να πλήξει εμένα, αλλά δεν γνωρίζω γιατί τελικά δεν αποτολμήθηκε αυτό. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ματαιωθεί η σύμβαση και να σταλεί ο αντιπρόσωπος της εταιρείας στη φυλακή».
Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να εκτιμήσουμε αν και η τωρινή υπόθεση της Ζήμενς αποσκοπεί στο να πληγεί το κύρος του σημερινού Πρωθυπουργού, όπως και η προηγούμενη υπόθεση Ζαχόπουλου.
Είναι πάντως βέβαιο ότι ο Κώστας Καραμανλής πρέπει αυτή την φορά να επιλέξει: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται εν ονόματι κάποιων άγνωστων και ακατανόητων στο ευρύ κοινό σκοπιμοτήτων ένα πολιτικό σύστημα που έχει καταρρεύσει οριστικά στην συνείδηση του ελληνικού λαού; Ή θα σκεφτεί έστω και τώρα την υστεροφημία του και το καλό του τόπου και θα αποτολμήσει την κάθαρση; Περιθώρια για ελιγμούς και επικοινωνιακά κόλπα δεν υπάρχουν κατά τη γνώμη μας άλλα. Και φυσικά ο κ. Καραμανλής μπορεί άνετα να κερδίσει και τις επόμενες εκλογές. Τι αξία έχει όμως να ηγείται κανείς ενός κόμματος, επίλεκτα στελέχη του οποίοι διαγκωνίζονταν για το ποιο θα πάει πολυτελή ταξίδια με στελέχη της Ζήμενς και ποιο θα πάρει το καλύτερο πλυντήριο και την πιο σύγχρονη κουζίνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive