Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ Η ΔΕΗ ΚΑΙ Ο κ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ!!

ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΕΧΘΕΣ.....

Τετάρτη, 9 Ιούλιος 2008

ΔΕΗ-ΖΙΜΕΝΣ ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚ.ΕΥΡΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΘΥΕΛΛΑ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΡΕΥΜΑ ΛΟΓΩ ΖΙΜΕΝΣ. ΠΟΙΟΙ ΤΑ "ΤΣΕΠΩΣΑΝ" ΠΑΛΙ;;;;;;;;;



Και πρίν "αλέκτωρ λαλήσει τρίς" ... λάλησε η ΔΕΗ
ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ (10/7/08) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΗ (Ο ΜΙΖΟΦΟΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?? ΑΦΗΝΕΙ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.... ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ? ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ!!)

Κυβερνητική παραδοχή για τη χορηγία

Με ψευτοδιλήμματα και αστείες δικαιολογίες για χαμένη επιδότηση επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αποστάσεις Φώλια από την απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης «7

Ομολογούν κυβέρνηση και ΔΕΗ το «δωράκι» των 3,3 εκατ. ευρώ προς τη Siemens και επιχειρούν να δικαιολογήσουν τη γαλαντόμα αυτή χειρονομία με επιχειρήματα που αποδεικνύονται όμως ψευτοδιλήμματα και άρα σαθρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος έδωσε με δηλώσεις του νωρίς χθες κυβερνητική κάλυψη στην υπό τον Παναγιώτη Αθανασόπουλο διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία τον φετινό Μάρτιο (23), όπως αποκάλυψε το «Εθνος» χθες, απάλλαξε την κοινοπραξία της Siemens από την υποχρέωση να πληρώσει ποινικές ρήτρες ύψους 3,3 εκατ. ευρώ, καθώς δεν παρέδωσε εμπρόθεσμα το έργο της αναβάθμισης των ατμοηλεκτρικών σταθμών ΙΙΙ - IV Αγ. Δημητρίου.

Ο κ. Ρουσόπουλος έθεσε επιχειρηματολογώντας το ακόλουθο... δίλημμα: «Η ΔΕΗ έπρεπε να λάβει μια απόφαση: Η να καταγγείλει τη σύμβαση και να εισπράξει ποινικές ρήτρες ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ όπως αναφέρατε στην ερώτησή σας - και να επαναδιακηρύξει το έργο, χάνοντας όμως έτσι επιδοτήσεις της τάξης των 18 εκατομμυρίων ευρώ από το Γ' ΚΠΣ και καθυστερώντας την αναβάθμιση των ατμοστροβίλων κατά δύο περίπου χρόνια - ή να συνεχίσει την εκτέλεση του έργου, χωρίς την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών για τη συγκεκριμένη καθυστέρηση».


Ψευτοδίλημμα ανταπαντά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος με δηλώσεις του στο «Εθνος», αναφέροντας:

- Θα μπορούσε, θα έπρεπε, αν ήθελε η διοίκηση της ΔΕΗ, να απαγκιστρωθεί άμεσα από τη Siemens, αφού ήταν εκπρόθεσμη στην παράδοση των δύο μονάδων και να καλέσει προς υπογραφή σύμβασης τον επόμενο μειοδότη (σ.σ. πρόκειται για τον Ομιλο ΑLSΤRΟΜ).

Ελλιπής ενημέρωση
Ο κ. Ρουσόπουλος ίσως δεν ήταν πλήρως ενημερωμένος για το θέμα, αφού υποστήριξε στη συνέχεια πως «το έργο είναι σε εξέλιξη και το δικαίωμα της ρήτρας παραμένει», λέγοντας για την περίπτωση που παρατηρηθούν και νέα κρούσματα καθυστέρησης.

Μα αγνοεί, όπως αποδεικνύεται, πως ήδη για τη μονάδα ΙΙΙ του Αγ. Δημητρίου η Κοινοπραξία Siemens AG - OJSC POWER MACHINES είναι και πάλι εκπρόθεσμη, καθώς δεν παραδόθηκε τέλος Ιουνίου, όπως όριζε η νέα τροποποιημένη σύμβαση που ενέκρινε τον Μάρτιο η διοίκηση της ΔΕΗ.

Αποτέλεσμα η μονάδα να μπαινοβγαίνει λόγω βλαβών στο σύστημα ηλεκτροδότησης, τη στιγμή που λόγω θέρους απειλείται η ευστάθειά του, λόγω της αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη γραμμή που χάραξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κινήθηκε και η «συνέντευξη Τύπου» που παραχώρησε το μεσημέρι -αποκλειστικά όπως αποδείχθηκε- ο γενικός διευθυντής παραγωγής της ΔΕΗ Δημήτρης Μιζα(ν) στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της ΝΕΤ. Μόνον αυτόν προσκάλεσαν από τη διοίκηση της ΔΕΗ για τη συνέντευξη, αποκλείοντας το σύνολο του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ίσως γιατί ήθελαν να αποφύγουν τις... ενοχλητικές ερωτήσεις για το «δωράκι» της ΔΕΗ προς τη Siemens.

Ο κ. Μιζάν προσπάθησε, φιλότιμα είναι η αλήθεια, αλλά με το ίδιο... δίλημμα που χρησιμοποίησε και ο κ. Ρουσόπουλος και όπως ήταν φυσικό δεν έπεισε τόσο για την ορθότητα όσο και για τη νομιμότητα της... χορηγίας της ΔΕΗ προς τη Siemens.

Αργά το απόγευμα χθες το γραφείο Τύπου της ΔΕΗ, κι ενώ το σκάνδαλο με τη... χορηγία της προς τη Siemens κυριαρχούσε στα ραδιοτηλεοπτικά δελτία, μαγκαζίνο κλπ. καθώς και στον Τύπο, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το «δωράκι», με ανακοίνωση 2,5 σελίδων.

Σαθρά επιχειρήματα
Βασικό επιχείρημα και αυτού του εγχειρήματος το ψευτοδίλημμα που λάνσαρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διανθισμένο με πλήθος τεχνικών στοιχείων για την αληθοφάνεια των επιχειρημάτων. Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Για τους ανωτέρω λόγους κρίνεται - όπως προκύπτει και από τη χθεσινή ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου - ότι είναι απόλυτα ορθή και επιχειρηματικά λογική η απόφαση για τη συνέχιση της σχετικής σύμβασης και την εκτέλεση του έργου και σε καμία περίπτωση δεν είναι χαριστική προς οιονδήποτε.

Τουναντίον, σε περίπτωση καταγγελίας της Σύμβασης, η ζημιά της Επιχείρησης θα ήταν πολλαπλάσια λόγω της απώλειας των επιδοτήσεων και της κράτησης των Μονάδων για τρεις μήνες εκτός προγραμματισμού, με το συνεπακόλουθο σημαντικό κόστος, αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο αδυναμίας χρησιμοποίησης του εξοπλισμού επειδή δεν θα ήταν ολοκληρωμένος».

Ο πρόεδρος του συνδικάτου (ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ) Νίκος Φωτόπουλος, σχολιάζοντας με δηλώσεις του το «δίλημμα» της ΔΕΗ, δήλωσε τα εξής:

«Είναι ντροπή και πρόκληση την ώρα που οι μεροκαματιάρηδες των 500 και 600 έχουν ξεζουμιστεί από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις, την ώρα που κινδυνεύουμε να μείνουμε από ρεύμα, η διοίκηση της ΔΕΗ να απαλλάσσει την εταιρεία Siemens από την καταβολή ποινικών ρητρών ύψους 3,3 εκ. !

Κυβερνητική παραδοχή για τη χορηγία

Με ψευτοδιλήμματα και αστείες δικαιολογίες για χαμένη επιδότηση επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αποστάσεις Φώλια από την απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης
Ομολογούν κυβέρνηση και ΔΕΗ το «δωράκι» των 3,3 εκατ. ευρώ προς τη Siemens και επιχειρούν να δικαιολογήσουν τη γαλαντόμα αυτή χειρονομία με επιχειρήματα που αποδεικνύονται όμως ψευτοδιλήμματα και άρα σαθρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive