Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΘΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΟΥΝ ΛΟΥΤΣΟΥΣ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ

Στην κατάσχεση 1.570,2 κιλών καταψυγμένων αλιευμάτων (λούτσος-sphyraena guachancho), προχώρησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αθηνών, καθώς κρίθηκαν μη ασφαλή - επιβλαβή για τη δημόσια υγεία.
Η κατάσχεση των αλιευμάτων ατλαντικής αλιείας της Μαλέας Αλιευτική Ν.Ε (Σαχτούρη 5, Πειραιάς) έγινε μετά τη σχετική δειγματοληψία και την συνακόλουθη εξέταση, βάση της οποίας τα δείγματα χαρακτηρίστηκαν ως αποκλειόμενα της κατανάλωσης, καθώς βρέθηκε να έχουν υδράργυρο πάνω από το όριο που προβλέπεται.
Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα του Α’ και του Β’ δείγματος που εξέτασε το Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκριναν τα δείγματα μη ασφαλή και επιβλαβή για τη δημόσια υγεία ως προς την παρουσία υδραργύρου (υπέρβαση του ορίου Hg).
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αθηνών μετά το αποτέλεσμα της Α΄ εξέτασης ζήτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου των κατεψυγμένων αλιευμάτων από την εν λόγω εταιρεία . Τα αλιεύματα κατασχέθηκαν στις Ψυκτικές Αποθήκες Ψυγεία Ευρώπη (Πέτρου Ράλλη 8), όπου και είχαν συγκεντρωθεί μετά τη απόσυρση που πραγματοποίησε η εν λόγω εταιρεία, εκτός από 69,3 κιλά που έχουν διατεθεί στην κατανάλωση.
Θα ακολουθήσει καταστροφή -αποτέφρωση υπό τον έλεγχο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αθηνών και της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του τόπου καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive