Κυριακή 28 Μαΐου 2023

ΤΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "我 ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ o Ταλ Χανάν και ομάδα "Χόρχε" πίσω από τη νοθεία του αιώνα! Έχουν χακάρει τα λογισμικά σε 33 εκλογικές διαδικασίες χωρών- "Î ομάδα μου βρίσκεται στην Ελλάδα για χάρη του Μητσοτάκη" (βίντεο) 27 ΜαÏου, 2023"Συνταρακτική αποκάλυψη από τα κορυφαία ευρωπαϊκά ΜΜΕ για τον πράκτορα Χανάν και τη δράση της ισραηλινής εταιρίας του που επηρεάζει εκλογέςΝέα «βόμβα» κατασκοπίας, διαφθοράς και επηρεασμού των εκλογικών αποτελεσμάτων έσκασε χθες στην Ευρώπη. Από τον Βασίλη Γαλούπη...

Το σκάνδαλο ενδεχομένως να αποκτήσει διαστάσεις μεγαλύτερες ακόμα και από του Predator, αφού δημοσιογραφικά το διαχειρίζονται εμβληματικά ΜΜΕ όπως «The Guardian», «Le Monde», «El Pais», «Der Spiegel» και «Haaretz». Δυστυχώς, η Ελλάδα μετά το Predator φαίνεται να βρίσκεται πάλι στο αρνητικό επίκεντρο, μάλιστα προεκλογικά, αφού ο Ισραηλινός ιδιοκτήτης της εταιρίας-οργάνωσης με δράσεις παραστρατιωτικού τύπου λέει on camera πως «έχουμε ομάδα και στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «κοινοπραξίας» δημοσιογράφων, μια ισραηλινή εταιρία έχει χειραγωγήσει με χακαρίσματα, δολιοφθορές και παραπληροφόρηση περισσότερες από 30 εκλογικές διαδικασίες σε όλο τον κόσμο. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο πρώην πράκτορας Ταλ Χανάν, ο οποίος διευθύνει την εταιρία Demoman International, με έδρα στο Ισραήλ. Ο Χανάν, που έχει το ψευδώνυμο «Χόρχε», μίλησε εν αγνοία του σε «μυστικούς» ρεπόρτερ που κατέγραφαν με βίντεο τις συνομιλίες. Το team του, με την κωδική ονομασία «Ομάδα Χόρχε», φαίνεται να δρα σιωπηλά, στα όρια των παραστρατιωτικών μονάδων. Ο ίδιος αρνείται «οποιαδήποτε αδικοπραγία» με χθεσινές του δηλώσεις.

 Ο Χανάν περιγράφει στους δημοσιογράφους τις «μαύρες επιχειρήσεις» του με υπηρεσίες πληροφοριών, πολιτικές καμπάνιες και ιδιωτικές εταιρίες που ήθελαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη δίχως να αφήνουν ίχνη. Αυτές οι επιχειρήσεις, όπως αποκάλυψε, χρησιμοποιήθηκαν σε Αφρική, Νότια και Κεντρική Αμερική, ΗΠΑ και Ευρώπη. Ενα από τα «όπλα» του ήταν το λογισμικό Aims, που ελέγχει πολυάριθμο στρατό πλαστών προφίλ στα social media, αλλά και σε Gmail, Τelegram, YouTube, Amazon. Με αυτούς τους λογαριασμούς «έστηνε» μηχανισμούς διασποράς fake news, «φυτεύοντας» παραπληροφόρηση μεγάλης κλίμακας για να επηρεάζει τις εκλογές.

Στο εξάωρο βίντεο των μαγνητοσκοπημένων συναντήσεων ο Χανάν αποκαλύπτει κάποιες από τις «βρόμικες» πρακτικές που πωλούσε στους πελάτες του. Μιλούσε με περηφάνια για τα fake news του, που «περνούσαν» σε συστημικά ΜΜΕ, ή για τους εκβιασμούς πολιτικών, όπως όταν έστειλε στο σπίτι ενός μέσω Amazon δέμα με σεξουαλικά αντικείμενα, ώστε να διαταραχθεί η σχέση με τη σύζυγό του πριν από εκλογές. Η «Le Monde» αποκάλυψε χθες τον λόγο που είχε κοπεί ξαφνικά στον αέρα δελτίο ειδήσεων του BFM-TV με παρουσιαστή τον Ραχίντ Εμπαρκί. Ο εν λόγω δημοσιογράφος είχε πάρει την πρωτοβουλία να παρουσιάσει, εν αγνοία της συντακτικής ομάδας, είδηση που ήταν προϊόν παραπληροφόρησης της ομάδας Χανάν. Ο παρουσιαστής ισχυρίζεται ότι δεν δωροδοκήθηκε.

Ο Χανάν φαίνεται ότι διεξήγαγε τις επιχειρήσεις παραπληροφόρησής του μέσω της εταιρίας του Demoman International, η οποία είναι εγγεγραμμένη σε ιστότοπο που διευθύνεται από το υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ για την προώθηση των εξαγωγών άμυνας. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.

Η Demoman δεν είναι συνηθισμένη εταιρία. Στο site της διαφημίζει ότι από το 1999 είναι κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών υψηλού επιπέδου ασφαλείας και επιβολής του νόμου! Προσφέρει υπηρεσίες σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία, τόσο σε κράτη όσο και σε μεγάλες εταιρίες ή εκατομμυριούχους επιχειρηματίες. Στις φωτογραφίες που φιλοξενεί υπάρχουν τζιπ στρατιωτικού τύπου με πολυβόλα και ένστολοι με όπλα. Στα μέλη της ομάδας αναφέρονται ονομαστικά ο Χανάν Σάι, πρώην αξιωματικός του ισραηλινού στρατού και ανώτερος σύμβουλος του υπουργείου Αμυνας, ο Σάμουελ Μπασάν, που υπηρέτησε στην ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας και είναι ειδικός στην ασφάλεια βομβών, ενώ διευθυντής ασφαλείας και μυστικών επιχειρήσεων της Demoman είναι ο πρώην Ισραηλινός πράκτορας «AG», που υπηρέτησε ως ελεύθερος σκοπευτής στους βατραχανθρώπους της χώρας του.

Οι μαγνητοσκοπήσεις είναι πρόσφατες και ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2022. Οι δημοσιογράφοι πλησίασαν την «Ομάδα Χόρχε» προσποιούμενοι συμβούλους αφρικανικής χώρας που ήθελαν βοήθεια για να καθυστερήσουν οι εκλογές. Ο Χανάν ήταν στο γραφείο της ομάδας του στο Μόντιν, 35 χιλιόμετρα έξω από το Τελ Αβίβ.

Οι δημοσιογράφοι έβγαλαν και λαβράκι ελληνικού ενδιαφέροντος. Ο Χανάν ισχυρίστηκε ότι «είμαστε πλέον εμπλεκόμενοι σε μία εκλογική δοκιμασία στην Αφρική, έχουμε μια ομάδα στην Ελλάδα και μια ομάδα στα Εμιράτα. Προσέξτε τα στοιχεία. Ολοκληρώσαμε 33 εκστρατείες σε προεδρικό επίπεδο, 27 από τις οποίες ήταν επιτυχημένες».

Επειτα από αυτή την παραδοχή ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 έκαναν σχετική ερώτηση προς τον πρωθυπουργό. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε και παρέμβαση της Δικαιοσύνης, για να διασφαλιστεί ότι «δεν θα υπάρξουν σκοτεινές παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία του 2023».

Στην ιστορία προστίθεται και η Cambridge Analytica, με το γνωστό σκάνδαλο μαζικής χειραγώγησης στις εκλογές των ΗΠΑ και όχι μόνο. Σε e-mail του 2015 ο Χανάν φαίνεται να ζητάει 160.000 δολάρια από την Cambridge Analytica για συμμετοχή σε εκστρατεία προπαγάνδας οκτώ εβδομάδων σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Το 2017 απαίτησε 400.000-600.000 δολάρια για ανάλογη παρέμβαση προπαγάνδας στην Κένυα, αλλά η βρετανική εταιρία -που πλέον έχει κλείσει- δεν δέχτηκε. Αποκαλύφθηκε επίσης πως όταν η «Ομάδα Χόρχε» εργάστηκε κρυφά για τις προεδρικές εκλογές της Νιγηρίας το 2015, με μαζικά μηνύματα δυσφήμησης κατά υποψηφίου, το έκανε μαζί με την Cambridge Analytica.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν πίσω από ψεύτικες καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με 30.000 avatars, διασπορά πλαστών εγγράφων και διοχέτευση fake news στα ΜΜΕ, σε τουλάχιστον 20 χώρες. Ανάμεσά τους οι Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Ελβετία, Μεξικό, Σενεγάλη, Ινδία κ.ά.

Ηδη από χθες το facebook έχει εντοπίσει και απενεργοποιήσει τον βρόμικο «στρατό λογαριασμών Aims» του Χανάν. Η ισραηλινή εταιρία εκδιώχθηκε από την πλατφόρμα. Ενας νέος ασκός του Αιόλου για τις μεθόδους μαζικής χειραγώγησης και παραστρατιωτικών δράσεων, με τις οποίες βάλλονται πλέον οι Δημοκρατίες, έχει ανοίξει.


ΤΑΛ ΧΑΝΑΝ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ισραηλινός ταγματάρχης ε.α., ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Demoman International 

Γεννήθηκε πριν από 50 χρόνια στο Ισραήλ και σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Ηταν ταγματάρχης και αναπληρωτής διοικητής της επίλεκτης ομάδας εξουδετέρωσης βομβών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας. Υπήρξε ο «σύνδεσμος» με τη διοίκηση ειδικών δυνάμεων του 6ου Στόλου των ΗΠΑ. Εχει εκπαιδεύσει 5.000 ανώτερους στρατιωτικούς και αξιωματικούς Εσωτερικής Ασφάλειας, ενώ διεύθυνε προγράμματα εκπαίδευσης για την αντιτρομοκρατία για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Διοικούσε επιχειρήσεις προστασίας προσώπων υψηλού κινδύνου σε Μεξικό, Κολομβία, Βενεζουέλα. Θεωρείται ειδικός σε αστικό πόλεμο, αντιτρομοκρατία και πληροφορίες. Ασχολείται με τις παγκόσμιες βιομηχανίες ασφάλειας, άμυνας, πληροφοριών και επιβολής του νόμου, και είναι από το 1999 ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Demoman International.

 

1 σχόλιο:

  1. Η ΕΚΛΟΓΟΝΟΘΕΙΕΣ
    ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΈΦΤΟΥΝ
    ΣΤΑ 2 ΜΕ 3 ΧΡΌΝΙΑ
    ΣΤΗΝ ΨΥΡΟΥ...

    ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΆ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΌΜΩΣ...
    ΓΙΑ ΕΣΧΆΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ
    ΆΛΛΑ ΈΧΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ
    ΠΟΙΝΏΝ !!!

    ΚΑΙ ΠΟΛΛΈΣ ΕΚΠΛΉΞΕΙΣ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive