Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΕΛΜΗ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΑΝΤΙΟ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΣ….

 Με σπαραγμό ψυχής θα βρεθούμε στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης της Αθήνας, για να αποχαιρετήσουμε την αγαπημένη μας ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΕΛΜΗ, την σπουδαία Ηθοποιό του Θεάτρου και του Κινηματογράφου.Με τον ύστατο χαιρετισμό μας θα κλείσει η Αυλαία των θαυμαστών ρόλων που υποδύθηκε στην σκηνή του θεάτρου και θα ανοίξει η φωτεινή Αυλαία στην ψυχή μας, για να κρατά άσβεστο το κεράκι της ζωής της.... Μιας ζωής προσφοράς στην Τέχνη και στους εκλεκτούς συναδέλφους της, που είχαν την τύχη να μοιραστούν μαζί της θεατρικούς και κινηματογραφικούς ρόλους και να θαυμάσουν τόσο το καλλιτεχνικό της ταλέντο όσο και το ανθρώπινο ταλέντο της, που κατακτούσε τους ανθρώπους με την καλοσύνη της ψυχής της, με το φωτεινό εγκάρδιο χαμόγελό της, με τον σεβασμό που απέπνεε η εκπληκτική παρουσία της με την ζεστή φωνή της και που γενικά όλη η προσωπικότητά της σε παρέπεμπε σε μια ανώτερη σφαίρα ανθρώπινης επαφής.

     Την Κατερίνα Χέλμη την Ηθοποιό, την ερμηνεύτρια μεγάλων ρόλων του κλασικού ρεπερτορίου αλλά και της Ελληνικής θεατρικής παραγωγής, την γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες από το Θέατρο και την μεγάλη οθόνη, όπου  ερμήνευε δυναμικά και αγέρωχα τις ηρωίδες της, αλλά και με ευαισθησία και τραγικότητα. Δεν είναι η στιγμή για να απαριθμήσουμε αυτούς τους ρόλους, γιατί θα αργήσουμε να φτάσουμε στην Μητρόπολη, για το ύστατο χαιρετισμό της… θα πούμε μόνο πως αυτές τις σπάνιες προσωπικότητες που λάμπρυναν με το ταλέντο τους τον καλλιτεχνικό χώρο της πατρίδας μας, είναι θεού δώρο να τις γνωρίσει κανείς από κοντά και να μοιραστεί μαζί τους ανεπανάληπτες ανθρώπινες συγκινητικές στιγμές… αυτές που ζήσαμε κι εμείς δίπλα στην αγαπημένη μας Κατερίνα και τώρα ο Θεός το θέλησε να την πάρει από κοντά μας… στερώντας μας όλη την ευωδιά του μεγαλείου της και τις φιλοσοφημένες συμβουλές της… αυτά όλα τα θεϊκά χαρίσματά της που ακτινοβολούσαν από το Πνεύμα και την θετική Αύρα της.

     Αν κι εσείς την γνωρίσατε και απολαύσατε τους καρπούς της εξηντάχρονης σχεδόν καλλιτεχνικής καριέρας της, σας καλούμε να παρευρεθείτε στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως αύριο το πρωί στις 11 για να αποτίσουμε φόρο τιμής σ’ αυτόν τον ξεχωριστό και αγαπημένο άνθρωπο… να τον συνοδεύσουμε με την αγάπη μας στον τελευταίο μακρινό ρόλο του στην γειτονιά των αγγέλων… εκεί όπου θα περιμένουν την Κατερίνα μας με ανοιχτές αγκάλες για να ανοίξουν τη νέα Αιώνια Αυλαία της.

    Η φωτογραφία είναι από την παρουσίαση του πρώτου βιβλίου μου πριν από μερικά χρόνια, που λάμπρυνε με την φωτεινή παρουσία της.... σ' ευχαριστώ Κατερίνα για όσα δεν πρόλαβα να σου πω έτσι ξαφνικά που σε έχασα... για όλα όσα μου δίδαξες και για τον σωστό τρόπο  που πρέπει να βλέπω την ζωή…

 

    ΧΑΙΡΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ… ΑΘΑΝΑΤΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ

                      Με την αγάπη μου στην καλή μου φίλη

                                        ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ

 Υ.Γ. Η κηδεία θα τελεσθεί δημοσία δαπάνη στο κοιμητήριο της Κηφισιάς, ΣΥΜΦΩΝΑ με την ισχύουσα νομοθεσία βάσει του Ν. 409/1976 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3065/2002 και ισχύει σήμερα, Άρθρο 1, Κατηγορία Γ, β) για Διακεκριμένους Ελλήνες των Γραμμάτων και Τεχνών, τιμησάντων δια των έργων των την Ελλάδα. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί για στεφάνια, τα χρήματα να κατατεθούν στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive