Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Kυρίως υπεύθυνη για το ολοκαύτωμα στα Τέμπη η κυβέρνηση των «αρίστων» του Μητσοτάκη. Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής Οικονομολόγος

Συμπληρώθηκαν σχεδόν δυόμιση εβδομάδες από το ολοκαύτωμα στα Τέμπη και ο ελληνικός λαός είναι συγκλονισμένος, οργισμένος και αναρωτιέται γιατί  συνέβη αυτή η τραγωδία που θα ήταν εύκολο να αποφευχθεί αν ίσχυαν τα στοιχειώδη. Αναντίρρητα ο σταθμάρχης της Λάρισας προέβη σε εγκληματικό λάθος. Αλλά εν έτει 2023 υφίσταται τεχνολογία για να αποτρέπονται τα μοιραία ανθρώπινα λάθη. Σημειωτέον ότι πολλά χρόνια έχει να συμβεί σύγκρουση δυο τραίνων σε παγκόσμια κλίμακα, συμπεριλαμβάνοντας και τις υπανάπτυκτες χώρες, λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υφίσταντο, όπως αποκαλύπτεται... στην επίμαχη διαδρομή σηματοδότες εδώ και χρόνια και άλλες δικλείδες ασφαλείας που θα απέτρεπαν αυτήν την τραγωδία!Ας αναζητήσουμε λοιπόν τις ευθύνες και αλλού! Από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και φυσικά την τωρινή κυβέρνηση που κυβερνάει εδώ και 4 χρόνια κα συγκεκριμένα το αρμόδιο Υπουργείο που αδιαφόρησαν και δεν επίλυσαν μείζονος σημασίας προβλήματα με αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα δεκάδες συμπατριώτες μας.

 Ο επιμερισμός των ευθυνών που επιχειρείται από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τα φίλα προσκείμενα προς αυτόν ΜΜΕ  στο σύνολο του πολιτικού κόσμου είναι απαράδεκτός! Ναι μεν όλες οι κυβερνήσεις έχουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί , αλλά η λογική υπαγορεύει ότι την κύρια ευθύνη την έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθότι στη διάρκεια της θητείας της συνέβη η τραγωδία και δεν έλαβε τα μέτρα που έπρεπε να λάβει παρότι αρκετοί  αρμόδιοι απευθύνθηκαν στο Υπουργείο  Υποδομών και σήμαναν το καμπανάκι του κινδύνου για τον επερχόμενο όλεθρο! Από την παραίτηση, πριν ένα χρόνο,  του προέδρου της επιτροπής ETCS της ΕΡΓΟΣΕ Κατσιούλη που είχε αρμοδιότητα τα έργα σηματοδότησηςκαι των συστημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο  για το γεγονός ότι δε λαμβάνονταν μέτρα ασφαλείας, την προειδοποίηση του  σωματείου εργαζομένων μόλις πριν λίγες ημέρες πριν το συμβάν  και την αναφορά της Ε.Ε!

 Αντιθέτως, ο πρώην υπουργός υποδομών διαβεβαίωνε στη Βουλή, λίγες  ημέρες πριν την εθνική τραγωδία, ότι  τα τρένα είναι ασφαλή και ύψωνε το δάχτυλο λέγοντας ντροπή σας  στους βουλευτές που έκαναν ερώτηση  γιατί δεν τηρούνται κανόνες ασφαλείας στον ελληνικό σιδηρόδρομο! Επιπρόσθετα, για τη εκατόμβη των νεκρών που προκάλεσαν οι κυβερνώντες προσπάθησαν να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη με τη βοήθεια των αργυρώνητων ΜΜΕ, προβάλλοντας ότι την κύρια ευθύνη την έχει ο σταθμάρχης, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του!

Επίσης, το γεγονός ότι είναι αμετανόητοι και τους ενδιαφέρει κυρίως μόνο το πολιτικό κόστος είναι τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν από την πρώτη στιγμή και τα κροκοδείλια δάκρυά τους, ενώ ακόμα και στην τελετή παράδοσης  παραλαβής  στο Υπουργείο Υποδομών ο πρώην  υπουργός συγκοινωνιών  δέχτηκε γραπτές εισηγήσεις στην ομιλία του  να  αποφύγει τιςερωτήσεις των δημοσιογράφων επικαλούμενος τη μνήμη των νεκρών, λέγοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Ακόμη, ο εν λόγω υπουργός το ελάχιστο που μπορούσε να πράξει ήταν  να παραιτηθεί, τόσο  από υπουργός, όσο και από  βουλευτής και να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα για βουλευτής στις επερχόμενες σαν ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς. Δεν το έπραξε. Υπέβαλλε μόνο τη  παραίτησή του από υπουργός γνωρίζοντας ότι θα είναι πάλι υπουργός  σε ένα άλλο Υπουργείο  σε μια επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ!!

Επιπλέον, η συγγνώμη του Μητσοτάκη ήρθε καθυστερημένα και μάλλον δεν είναι ειλικρινής, αλλά αναγκάστηκε εκ των υστέρων  να τη δώσει έπειτα  από την κατακραυγή και τις διαδηλώσεις του ελληνικού λαού, καθώς και από την κατάρρευση των ποσοστών της ΝΔ στις μυστικές δημοσκοπήσεις  που διεξάγει!

Κύριοι της κυβέρνησης αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν, μην προσπαθείτε να κρυφτείτε και να αποποιηθείτε των πραγματικών ευθυνών σας! Δεν επαρκεί μόνο η παραίτηση του υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή! Κύριε Μητσοτάκη παραιτηθείτε ως προϊστάμενος του αρμόδιου υπουργού, φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι είστε επικίνδυνος για την χώρα!

Ακόμη, αναμένουμε να επιληφθούν επί του θέματος οι εισαγγελείς και να αναζητήσουν ευθύνες και στους κυβερνώντες , ώστε να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη όπως δε συνέβη σε παρόμοιες περιπτώσεις (βλέπε Μάτι και Μάνδρα). Να ερευνήσουν  για το ποιοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι και να μην ‘’πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα’’ ψάχνοντας το δένδρο και χάνοντας το δάσος. Τα διεθνή ΜΜΕ  (ΒΒC, ΝewYorkTimes) αναφέρουν ως αιτία της ανείπωτης αυτής τραγωδίας την αδιανόητη μη ύπαρξη της σχετικής τεχνολογίας δεικνύοντας την κυβέρνηση της ΝΔ ως υπεύθυνη γι’ αυτό το ολοκαύτωμα. Εν κατακλείδι, η ελληνική κοινωνία που βράζει και διαδήλωσε μαζικά στις  8 Μαρτίου και στις 17 Μαρτίου ζητεί να αποδοθούν ευθύνες για το εθνικό έγκλημα στα Τέμπη και να  σταματήσει να υπάρχει ατιμωρησία!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στην πρόσφατα αποθανούσα μητέρα μου Μίρκα, στον αποθανόντα πατέρα μου Θωμά, στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή και Στυλιανή, καθώς και στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο και Βασίλειο!

 Επίσης, στους κεκοιμημένουςπροπαππούδες μου ιερέα Δημήτριο, Θωμά, Ιωάννη, Σπυρίδωνα και Αθανάσιο, καθώς και στις προγιαγιάδες μου Βασιλική, Μαρία, Φωτεινή και Ευανθία. Τέλος, στους αποθανόντες θείους μου Ευάγγελο και Δημήτριο, καθώς και στην αποθανούσα θεία μου Ηλιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive