Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Κύριε Πρόεδρε, το CO2 Δεν είναι Ρύπος. Μετάφραση: Απολλόδωρος

 

Είναι το διοξείδιο του άνθρακα - δύο κιλά από το οποίο ο καθένας μας εκπνέει καθημερινά - ρύπος; Και αυξάνονται οι καταστροφές ως αποτέλεσμα των υψηλότερων συγκεντρώσεων του αερίου; Η φυσική - μαζί με μερικούς άλλους κλάδους της επιστήμης - λέει όχι....

Παρ' όλα αυτά, σε μια απόφαση-ορόσημο του Ανώτατου Δικαστηρίου του 2007, η EPA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχει την εξουσία να ρυθμίζει τα αέρια του θερμοκηπίου, πυροδοτώντας έναν καταιγισμό ρυθμιστικών δράσεων που στοχεύουν τα ορυκτά καύσιμα ως εκπέμποντες ενός επικίνδυνου αερίου και προωθούν την "πράσινη" ενέργεια ως λύση. Η απόφαση αυτή έχει γίνει γνωστή ως "Πόρισμα για την επικινδυνότητα" και καθόρισε ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένας "ρύπος" που θερμαίνει επικίνδυνα την ατμόσφαιρα και τους ωκεανούς, οδηγώντας σε κλιματική καταστροφή.

Τώρα, το σημερινό Ανώτατο Δικαστήριο πρόκειται να επανεξετάσει το 15ετές πόρισμα στις 28 Φεβρουαρίου. Δεν έχει σημασία ότι, σύμφωνα με τον συν-συγγραφέα του Clean Air Act, John Dingell, το Κογκρέσο δεν είχε ποτέ την πρόθεση η EPA να ρυθμίσει τα αέρια του θερμοκηπίου.

Αφήνοντας κατά μέρος νομικίστικα επιχειρήματα σχετικά με το αν το Κογκρέσο ή η EPA έχει την εξουσία να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις, η επιστήμη είναι σαφής: Η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα δεν θα οδηγήσει στις καταστροφικές συνέπειες που προβλέπουν οι ενθουσιώδεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Στην πραγματικότητα, ένας πρόσφατος δικαστής της Λουιζιάνα υπαγόρευσε ότι η EPA πρέπει να χρησιμοποιεί ρεαλιστικές μετρήσεις όταν αξιολογεί το κόστος ή τα οφέλη από την αύξηση του CO2. Η χρήση ενός υψηλότερου, ρεαλιστικού προεξοφλητικού επιτοκίου που επιβάλλει το Κογκρέσο αποκαλύπτει ότι το "κοινωνικό κόστος του άνθρακα" από την αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι ένα καθαρό όφελος για την κοινωνία. Αυτό είναι σωστό. Περισσότερο CO2 ωφελεί την κοινωνία και τους λαούς της Γης.

Η ατμόσφαιρα της Γης έχει θερμανθεί κατά περίπου έναν βαθμό Κελσίου από το 1850 και το CO2 έχει αυξηθεί κατά περίπου 130 μέρη ανά εκατομμύριο από την αρχή της βιομηχανικής επανάστασης σε περίπου 415 ppm σήμερα Αυτός ο συνδυασμός μέτριας αύξησης της θερμοκρασίας και αύξησης του ατμοσφαιρικού CO2 έχει προσφέρει τεράστιο όφελος στα οικοσυστήματα της Γης και στην ανθρωπότητα.

Αντίθετα με τις προβλέψεις για ολοένα αυξανόμενες καταστροφές και βλάβες για την ανθρωπότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σχεδόν με κάθε μέτρο τα οικοσυστήματα του πλανήτη βελτιώνονται και εμείς απολαμβάνουμε αυτά τα οφέλη.

Οι έρημοι συρρικνώνονται, το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη απολαμβάνει την αναδάσωση και όχι την αποδάσωση, η βλάστηση αυξάνεται εκρηκτικά σε όλες τις οικολογικές θέσεις, οι φυσικές καταστροφές έχουν μειωθεί εδώ και είκοσι χρόνια, οι τυφώνες δεν αυξάνονται, οι ισχυρότεροι ανεμοστρόβιλοι μειώνονται και ο αέρας και το νερό μας είναι σήμερα καθαρότερα από ό,τι στη σύγχρονη ιστορία. Η πλειονότητα των ρεκόρ θερμότητας στη Βόρεια Αμερική σημειώθηκαν πριν από 90 έως 100 χρόνια. Πού βρίσκεται η κρίση; Δεν υπάρχει καμία.

Το γεγονός ότι η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα τροφοδοτεί την ανάπτυξη των φυτών είναι αποδεκτό ως γεγονός από όλα τα μέρη στη συζήτηση για το κλίμα (και ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει συζήτηση). Η μέτρια αύξηση της θερμοκρασίας παρέχει μεγαλύτερες καλλιεργητικές περιόδους στα εύκρατα κλίματα, βοηθώντας στην καλλιέργεια και τη συγκομιδή περισσότερων τροφίμων. Αυτή η αύξηση της ανάπτυξης των καλλιεργειών επιταχύνεται από την επίδραση της λίπανσης με CO2. Με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα τις τελευταίες δεκαετίες, υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις στις σοδειές των καλλιεργειών και ένα συνολικό πρασίνισμα της Γης. Τα θερμοκήπια προσθέτουν διοξείδιο του άνθρακα για την ενίσχυση της παραγωγής.

Είναι αποδεκτό από τους ειδικούς και στις δύο πλευρές του θέματος ότι το διοξείδιο του άνθρακα συγκρατεί μικρές ποσότητες ηλιακής ακτινοβολίας - θερμότητας - που διαφορετικά θα διέφευγε στο διάστημα. Οι υποστηρικτές της καταστροφικής ανθρωπογενούς αύξησης της θερμοκρασίας υπερβάλλουν σε αυτό το φαινόμενο, χρησιμοποιώντας απίθανες και μη υποστηρίξιμες προβλέψεις υψηλής κλίμακας για το φαινόμενο της αύξησης της θερμοκρασίας, ώστε να επιτύχουν σενάρια ακραίας θερμότητας για το μέλλον.

Όποια και αν είναι η αιτία των αυξήσεων της θερμοκρασίας των τελευταίων 300 ετών, δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε το μελλοντικό φαινόμενο του θερμοκηπίου του διοξειδίου του άνθρακα, επειδή το αέριο στην τρέχουσα συγκέντρωση των περίπου 400 μερών ανά εκατομμύριο έχει σχεδόν φτάσει στο αποκορύφωμά του. Ακόμα και αν το αέριο διπλασιαστεί, το αποτέλεσμα θα είναι μόνο ένας βαθμός Κελσίου θέρμανσης - ελάχιστα επείγον.

Μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την αναίρεση του πορίσματος για την επικινδυνότητα θα ήταν απλώς μια απόφαση που "ακολουθεί την επιστήμη" και αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή που έχει η αύξηση του CO2 στην υγεία του πλανήτη και στην ανθρώπινη κατάσταση.



----Δικτυογραφία :

Your honor, CO2 is not a pollutant - CO2 Coalition

https://co2coalition.org/2022/02/28/your-honor-co2-is-not-a-pollutant/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive