Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Θα πούμε το νερό νεράκι; Απίστευτο: Η κυβέρνηση ιδιωτικοποίησε και το νερό! – Έδωσαν στους ολιγάρχες «συγγενείς και φίλους» τον έλεγχο δικτύων και πηγών!

 Καταστρέφουν οριστικά τους αγρότες – Θα κόβουν άμεσα το νερό σε όποιον καθυστερεί να πληρώσει – Σύστημα ΔΕΔΔΗΕ στο υπέρτατο κοινωνικό αγαθό! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε στην Βουλή την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του… νερού το οποίο πλέον περνά σε ιδιώτες επιχειρηματίες....

οι οποίοι θα αποφασίζουν αν θα δίνουν νερό ή όχι στους πολίτες που λόγω οικονομικής ανέχειας καθυστερούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ.

Υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα χρόνια οι λογαριασμοί νερού θα αυξηθούν κατά 300%!

Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας  ψηφίστηκε με ψήφους 156 έναντι 55 από την Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν αιτημάτων του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για ονομαστικές ψηφοφορίες, επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί σειράς άρθρων που σχετίζονται με τη μεταφορά της εποπτείας και του ελέγχου των φορέων ύδρευσης στη νέα Ρυθμιστική Αρχή, επί 211 ψηφισάντων, 156 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και 55 βουλευτές ψήφισαν «όχι».

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απείχαν με βάση σχετική απόφαση του κόμματος από την 31η Ιανουαρίου 2023.

«Να τονίσω ότι με το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού η ΝΔ αποδεικνύεται ξανά μνημονιακότερη των Μνημονίων! Παραβιάζει τις αποφάσεις του Στε και ξεπουλά το κοινωνικό αγαθό του νερού», σχολίασε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά την ομιλία της.

Η ιδιωτικοποίηση του νερού σημαίνει ότι περνά στους ιδιώτες το δίκτυο, αρχικά και εν συνεχεία και τα αποθέματα νερού!

Ο νέος νόμος (μόλις δημοσιευθεί στο ΦΕΚ) θα σημαίνει εκτόξευση των τιμολογίων του νερού, δραστικό περιορισμό της διάθεσης του νερού στον αγροτικό τομέα, επιθετική προώθηση της εμπορευματικής λειτουργίας και της ιδιωτικοποίησης όλων των δικτύων ύδρευσης.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου του ΜεΡΑ25 Γ,Βαρουφάκη: «Η Μητσοτάκης Α.Ε.» και δίνει τα ρέστα της με την ιδιωτικοποίηση του νερού. 

Είστε ατζέντηδες των αρπακτικών που θέλουν και το νερό μας λίγο πριν πέσετε από την εξουσία. Αυτοί είστε. Εφαρμόζετε ένα σύστημα που σας έχει έρθει απ’ έξω, και προς όφελος των εγχώριων ολιγαρχών.

Ξέρετε όμως ότι εκεί έξω υπάρχει αλλαγή κλίματος που ζητάει τέλος στην ιδιωτικομανία, έχετε όμως γραμμάτια να εξαργυρώσετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive