Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΈΚΝΟΥ Σε αυτόν τον τόπο τις τραγωδίες σήμερα, τις γράφει το Κτήνος!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, χρήματα και κείμενο 

Το Κτήνος είναι ο μεγάλος τραγικός του καιρού μας, όχι ποιητής.Το Κτήνος είναι ο εκάστοτε εκλεγμένος χειριστής λαού ."Ελπίδα επί τρένο" είναι η τελευταία του τραγωδία.Η Ελπίδα ζωντανή μετρήθηκε για φθηνή αποσκευή, φορτωμένη σε σάπια λαμαρίνα. Τώρα νεκρή η Ελπίδα έχει καλύτερη τιμή , έγινε σύνταξη. Σύνταξη τέκνου! Σύνταξη για τα νιάτα λόγω θανάτου!

Ο γονιός θα πληρωθεί από τον φονιά.... "Ευχαριστώ" λέει δημόσια. Από κανέναν αρχαίο τραγωδο δεν έχει γραφτεί τέτοια ύβρη!

Το Κτήνος γελάει, αργύρια συνεχίζει μέσα στο χαμό να μετράει.
Γεμίζουν τα νεκρά παιδιά μας τις τσέπες τους.
Γεμίζουν τα μικρά παιδιά μας τα κρεβάτια τους επί Κολωνώ. "Μικρή επί Κολωνώ" Η παράλληλη τραγωδία , όχι του Οιδιποδα αλλα πάλι του Κτήνους!
Πεθαίνουν τα παιδιά στο δρόμο πάνω σε σαραβαλα ασθενοφόρα, "Παιδί επί ασθενοφόρο", η χθεσινή τραγωδία. Ξεχάστηκε μέσα στις πολλές;
Εμείς γενναμε, ξενυχτάμε, μορφωνουμε και εσείς παραμορφώνετε κορμιά και ψυχές με τις πράξεις σας. Δίνετε μια σύνταξη για μια πρόστυχη συμφωνία.
Όποιος θέλει να πουλήσει, να πουλήσει και το παιδί του και την ψυχή του. Όλοι καταλάβαμε το ποίημα, που ακούσαμε για το βάλσαμο, όλοι βρίσαμε.
Για το δικό σου το παιδί να μην αποφασίσει κανένας Ιούδας γονιός. Τώρα μην παραιτηθείς! Να γεμίζουμε συνέχεια τους δρόμους, να δώσουμε εμείς το "βάλσαμο" για όλα τα παιδιά.
Συνέχεια στους δρόμους! Πριν γίνουν και άλλα παιδιά συντάξεις!
Πληρώνεται το παιδί; Τιμή δεν έχει! Στο δρόμο για να καταλάβει το Κτήνος!
Ειρήνη Μουμούρη

2 σχόλια:

  1. Eξοχο!Να συμπληρώσω όμως:ΒΙΑ στη ΒΙΑ του ''κτήνους''.Μόνο 'ετσι υπάρχει χαραμάδα ελπίδας.Διότι το έργο ''ειρηνικά''κλπκλπ,το έχουμε δει εδώ και 38 χρόνια και είδαμε που καταλήξαν τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βγηκαν καποιοι να κατηγορησουν ολους αυτους που,σοκαρισμενοι,ψελλισαν,τον αποτροπιασμο τους,για την τοποθετηση του γεννητορα απεναντι στους δολοφονους της κορης του και,για πιο "πειραγμενους"την προσπαθεια,αβουλα και ασκεπτα,μεταδοσης τυψεων στις δυο,ζωντανες αδελφες,που θα σπουδασουν,επι τελους με ματωμενα χρηματα.Ναι,στον πονο δεν υπαρχει λογικη,ομως βγαινει αβιαστα,η ψυχοσυνθεση σου και οι παγιωμενες αντιληψεις σου.Και η "κοστολογηση" της ψυχης δεν ειναι λεκτικο λαθος,αλλα νοοτροπια.Και βαλσαμο ειναι μονον η δικαιωση,η Τισις.Ειναι χρεος ολων μας να μην αφησουμε ουτε σκια γι'αυτο το εγκλημα.Ας ειμαστε εμεις οι κηδεμονες των ψυχων στα Τεμπη και σε καθε Τεμπη,μιας και καποιοι εχουν αλλες προτεραιοτητες.Οπως ελεγε και η μανα μου:Τον νου σου στα παιδια,μην αφησεις να τους κανουν κακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive