Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Άρχισαν να ψάχνουν Πρωθυπουργό Οικουμενικής κυβέρνησης, μη λογαριάζοντας τον "ξενοδόχο". Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Δυο χρόνια τώρα γράφω πως οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι τέτοιες που μετά τις εκλογές δεν θα μπορεί να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση δυο - τριών κομμάτων! Εξελίξεις που προετοιμάζονται από το διεθνή παράγοντα, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας μας!....

Σας είχα ενημερώσει από τις 15 Αυγούστου 2021 πως “Έρχεται η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών κοινοβουλευτικών κομμάτων”, αλλά και στις 2 Φεβρουαρίου 2022 σας ενημέρωνα ότι οι Βρυξέλλες θέλουν για Οικουμενικό Πρωθυπουργό τον εκλεκτό τους Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά!

Ο οποίος με την όποια εμπλοκή του στο Qatar Gate “έκαψε” την πιθανή υποψηφιότητά του και έτσι σήμερα οι Βρυξέλλες προβάλλουν κοστούμι Οικονομικού Πρωθυπουργού στον Γιάννη Στουρνάρα, πρώην Υπουργό Οικονομικών και σημερινό Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που δεν είναι ελληνική!

Σας είχα πρόσφατα ενημερώσει, πως οι ΗΠΑ θέλουν για Πρωθυπουργό Οικουμενικής κυβέρνησης τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά!

Άλλωστε το πρόσφατο σουλάτσο στην Αθήνα του Αντώνη Σαμαρά με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τζούνη, αυτό ακριβώς σηματοδότησε!

Έτσι δεν θα μπορούσαν να μην χτυπήσουν τα τέλια στο πολιτικό σκηνικό, που από παρασκήνιο έγινε προσκήνιο!

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δεν αποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να ηγηθεί συμμαχικής κυβερνήσεως, ως αποτέλεσμα των εκλογών που οσονούπω φτάνουν!  

Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να σηκώνει το γάντι και να χαρακτηρίζει ως θεσμική ασέβεια την άρνησή του!

Αλλά στον χορό της οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης μπήκε στην συνέχεια και ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να κατονομάσει το πρόσωπο που εκείνος θα πρότεινε για Πρωθυπουργό, λέγοντας:

«Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες»!

Αυτή η πολιτική παρέμβαση Λοβέρδου ήταν ξεκάθαρη υποστήριξη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και γι΄ αυτό ανάγκασε την Χαριλάου Τρικούπη να εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά της, σχολιάζοντας πως η τοποθέτηση Α. Λοβέρδου έχει κοινές αγωνίες με τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο!

Βέβαια ο Α. Λοβέρδος δεν έμεινε μόνο στην υποστήριξη του Κ. Μητσοτάκη! “Κάρφωσε” τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, και ικανοποιώντας μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του Κινήματος, που βλέπουν τα ποσοστά να παραμένουν χαμηλά και λίγο παραπάνω από όσα είχε λάβει το Κίνημα με την Φώφη Γεννηματά τον Ιούλιο του 2019 (18,1%), λέγοντας:

«Κατ΄ αρχάς το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης της χώρας»!  

Καταλάβατε λοιπόν γιατί εκτιμώ και το γράφω συνέχεια, ότι με ποσοστά της τάξεως του 9-10% στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς εκλογές θα έχουμε αλλαγή σκυτάλης στην Προεδρία του;

Γιατί τον Νίκο Ανδρουλάκη τον ψήφισαν για Πρόεδρο χιλιάδες Πασόκοι, πιστεύοντας σε ένα νέο ρεύμα που θα έφερνε ποσοστά 15-20%!

Αλλά απογοητεύτηκαν πλήρως και του γυρίζουν τώρα την πλάτη, αφού τον θεωρούν εμμονικό και όχι ικανό, που διχάζει το Κίνημα και δεν μπορεί να το ενώσει! Δείτε επί παραδείγματι, το γεγονός, πως από τα πιο ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Σγουρός, έχει ανακοινώσει εδώ και μήνες την ανεξάρτητη κάθοδό του στην εκ νέου διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής και δεν έχει λάβει τη στήριξη από τον Ν. Ανδρουλάκη! 

Επιστρέφοντας στον Οικουμενικό Πρωθυπουργό, φρονώ πως όλοι λογαριάζουν χωρίς τον “ξενοδόχο”. Και ο “ξενοδόχος” φέρει ονοματεπώνυμο. Λέγεται: Κώστας Καραμανλής, βεβαίως – βεβαίως!!   

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive