Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Εκλογές 2023: Πώς θα κάνετε αίτηση ετεροδημότη στο gov.gr με ένα κλικ. Θα ψηφίσουμε ΟΛΟΙ για να τιμωρηθούν ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ & ΠΡΟΔΟΤΕΣ κάθε είδους

 Εκλογές 2023: Πώς θα κάνετε αίτηση ετεροδημότη στο gov.gr με ένα κλικ

Δείτε αναλυτικά βήμα - βήμα τη διαδικασία της αίτησης ετεροδημότη στο gov.gr για τις εκλογές 2023. Την Κυριακή 21 Μαίου θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, κατά την διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Μητσοτάκης.... Αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές θα γίνουν το αργότερο εως αρχές Ιουλίου και ως εκ τούτου πολλοί αναρωτιούνται πώς θα κάνουν αίτηση ετεροδημότη για να ψηφίσουν αλλού.

Για τη μεταφορά των εκλογικών σας δικαιωμάτων, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο τρόπους: να γίνετε ετεροδημότης ή να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία της μεταδημότευσης.

Η αίτηση για να γίνετε ετεροδημότης συμπληρώνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, μέσω διαδικτύου, και μπορεί να γίνει από το σπίτι σας. Όμως, οι ετεροδημότες δεν επιλέγουν υποψηφίους από τον τόπο διαμονής τους.

Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: Ας υποθέσουμε ότι είστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Θεσσαλονίκης αλλά κατοικείτε στην Αθήνα. Εάν η αίτηση του ετεροδημότη γίνει δεκτή, τότε θα μπορέσετε να ψηφίσετε στην Αθήνα, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές της Θεσσαλονίκης.

Εάν θέλετε να εγγραφείτε στους εκλογικούς καταλόγους του τόπου διαμονής σας και να επιλέγετε υποψηφίους από τον τόπο διαμονής σας, τότε θα πρέπει να κάνετε αίτηση μεταδημότευσης.

Πώς κάνω αίτηση ετεροδημότη βήμα – βήμα

Η αίτηση ετεροδημότη γίνεται στην κρατική ιστοσελίδα «gov.gr». Θα χρειαστείτε τους κωδικούς Taxisnet, καθώς και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) σας.

Για να πάτε κατευθείαν στην σελίδα όπου πραγματοποιείται η αίτηση, πατήστε ΕΔΩ.
Στη συνέχεια, θα κάνετε κλικ πάνω στο κουμπί «Σύνδεση ως πολίτης, με στοιχεία TaxisNet».

Έπειτα, θα συμπληρώσετε το όνομα χρήστη και ακριβώς από κάτω τον κωδικό που έχετε ορίσει στο TaxisNet. Πατήστε «ΣΥΝΔΕΣΗ».
Θα οδηγηθείτε στη σελίδα αυθεντικοποίησης χρήστη. Κάντε κλικ στην επιλογή «Αποστολή».

Θα επιλέξετε το κουμπί που γράφει «Νέα Αίτηση» και θα κάνετε κλικ στην επιλογή «Νέα Εγγραφή», που βρίσκεται στο πάνω μέρος δεξιά της οθόνης.
Συμπληρώστε τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν.

Κάντε κλικ στο κουτάκι «Αποδοχή» που βρίσκεται κάτω αριστερά στην οθόνη σας και πατήστε «Υποβολή αίτησης» (πράσινο κουμπί).

Πάντως, η αίτηση της μεταδημότευσης απαιτεί περισσότερο χρόνο για να εγκριθεί και επομένως υπάρχει η πιθανότητα να μην προλαβαίνετε να ολοκληρώσετε εγκαίρως τη διαδικασία για τις εκλογές 2023.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive