Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Έκθεση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου Αναφέρει ότι Όλα τα Αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου Πρέπει να Κλείσουν Μέσα στα Επόμενα 10 χρόνια

Μετάφραση: ΑπολλόδωροςTο Βόειο & το Αρνίσιο κρέας Πρέπει να Απαγορευτούν και η Κατασκευή Νέων Κτιρίων Πρέπει να Σταματήσει στο Όνομα της "κλιματικής αλλαγής". Μια έκθεση που συντάχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Imperial College του Λονδίνου για τη βρετανική κυβέρνηση αποκαλύπτει ότι όλα τα αεροδρόμια θα διαταχθούν να κλείσουν....

η κατανάλωση βοδινού και αρνίσιου κρέατος θα καταστεί παράνομη και η κατασκευή νέων κτιρίων δεν θα επιτραπεί, προκειμένου να τηρηθεί η νομική δέσμευση για μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2050.

Η έκθεση αναφέρει ότι όλα τα αεροδρόμια πρέπει να κλείσουν μεταξύ 2020 και 2029, με εξαίρεση τα αεροδρόμια Χίθροου, Γλασκώβης και Μπέλφαστ, τα οποία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μόνο υπό τον όρο ότι οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο θα γίνονται με τρένο.

Όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια πρέπει στη συνέχεια να κλείσουν μεταξύ 2030 και 2049, καθώς για να τηρηθεί η νομική δέσμευση για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050 κάθε πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να "σταματήσει να χρησιμοποιεί αεροπλάνα" για σημαντικό χρονικό διάστημα.



Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι για να τηρηθεί ο νόμος για την κλιματική αλλαγή το κοινό θα πρέπει να σταματήσει να κάνει οτιδήποτε προκαλεί εκπομπές, ανεξάρτητα από την πηγή ενέργειας. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό θα απαιτήσει από το κοινό να μην ξαναφάει ποτέ μοσχάρι ή αρνί.

Για να γίνει αυτό η εθνική κατανάλωση βοδινού και αρνίσιου κρέατος θα μειωθεί κατά 50% μεταξύ 2020 και 2029. Στη συνέχεια, μεταξύ του 2030 και του 2049 το βόειο και το αρνίσιο κρέας θα "καταργηθούν" σταδιακά.



Η έκθεση επιβεβαιώνει επίσης ότι η κατασκευή νέων κτιρίων πρέπει να σταματήσει μέχρι το 2050 -

Το βασικό σημείο είναι ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο που χρησιμοποιεί άνθρακα θα έχει ουσιαστικά μηδενική αξία το 2050. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη χρήση μέχρι το 2050 - για παράδειγμα, την ανέγερση νέων κτιρίων με πολύ ταχύτερο ρυθμό για τα επόμενα 30 χρόνια, γνωρίζοντας ότι η κατασκευή πρέπει στη συνέχεια να σταματήσει.

Η έκθεση κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019 και συντάχθηκε από το "UK Fires", μια συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων του Cambridge, της Οξφόρδης, του Nottingham, του Bath και του Imperial College του Λονδίνου - το σπίτι του καθηγητή Neil Ferguson.

Με τίτλο ‘Absolute Zero’ ("Απόλυτο μηδέν"), η έκθεση είναι μια ερευνητική συνεργασία στην οποία οι συγγραφείς αποκαλύπτουν τι πρέπει να κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο για να ανταποκριθεί στη νομική του απαίτηση να φτάσει σε καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050, και αποτελεί μια συγκλονιστική ανάγνωση.

Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα των γεγονότων μπορεί να επιταχυνθεί σημαντικά επειδή η κυβέρνηση κατοχύρωσε νομοθετικά έναν νέο στόχο τον Απρίλιο του 2021 για τη μείωση των εκπομπών κατά 78% έως το 2035.



Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ότι τα βασικά μηνύματα είναι τα εξής

Εκτός από τη μείωση της ενεργειακής μας ζήτησης, η επίτευξη μηδενικών εκπομπών με τις σημερινές τεχνολογίες απαιτεί τη σταδιακή κατάργηση των πτήσεων, της ναυτιλίας, του αρνιού και του βοείου κρέατος, του χάλυβα υψικαμίνων και του τσιμέντου.

Αναφέρουν επίσης τα εξής σχετικά με τις θέσεις εργασίας και την τοποθεσία -

Υπάρχουν δύο βασικές συνέπειες για τον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας: πρώτον, τα κτίρια θα γίνουν πολύ πιο ακριβά επειδή οι περιορισμοί στην οικοδόμηση που δημιουργούν σημαντικές ελλείψεις- δεύτερον, οι μεταφορές θα γίνουν πολύ πιο ακριβές επειδή οι περιορισμοί στα αεροπορικά ταξίδια θα δημιουργήσουν υπερβάλλουσα ζήτηση για άλλες μορφές μεταφορών.

Όσοι ξεκινούν τώρα, το 2019, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα είναι 43 ετών το 2050. Το να σκεφτούμε ποια εκπαίδευση είναι κατάλληλη για ένα πολύ διαφορετικό σύνολο βιομηχανιών είναι ένα βασικό ερώτημα. Θα πρέπει να εξακολουθούμε να εκπαιδεύουμε πιλότους αεροπλάνων; Ή αεροναυπηγούς μηχανικούς;

Και το δηλώνουν αυτό για την εφαρμογή των απαιτήσεων -

Οι αλλαγές στη συμπεριφορά για την επίτευξη του απόλυτου μηδενός είναι σαφώς σημαντικές. Κατ' αρχήν, οι αλλαγές αυτές θα μπορούσαν να προκληθούν μέσω της αλλαγής των τιμών και της παροχής σαφών κινήτρων για την αλλαγή της συμπεριφοράς. Η εναλλακτική λύση είναι ότι η κυβέρνηση απαγορεύει ορισμένους τύπους συμπεριφοράς και ρυθμίζει τις διαδικασίες παραγωγής.

Μπορεί να αναρωτιέστε πώς στο καλό θα βρουν την υποστήριξη του κοινού για να κλείσουν τα αεροδρόμια και να σταματήσουν την κατανάλωση βοδινού και αρνίσιου κρέατος;

Λοιπόν, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι βρίσκονται ήδη σε καλό δρόμο για να εξασφαλίσουν το κλείσιμο πολλών αεροδρομίων χάρη στους δρακόντειους νόμους με τους οποίους ζει ο βρετανικός λαός από τον Μάρτιο του 2020 στο όνομα της προστασίας του βρεττανικού ΕΣΥ και της διάσωσης ζωών.

Είναι απλή σύμπτωση ότι τέσσερις μήνες μετά την έκδοση της έκθεσης, η βρετανική κυβέρνηση έφερε τον νόμο για τον κορονοϊό και εφάρμοσε ένα εθνικό λουκέτο που αποδεκάτισε την ταξιδιωτική βιομηχανία; Μια γρήγορη ανάγνωση της έκθεσης υποδηλώνει σίγουρα ότι ο πραγματικός λόγος για το lockdown μπορεί να ήταν για να μπορέσει η κυβέρνηση να εκπληρώσει τη νομική της δέσμευση για μείωση των εκπομπών.

Θα λάβουν την υποστήριξη όπως ακριβώς έλαβαν την υποστήριξη για την εφαρμογή γελοίων, δρακόντειων νόμων με το πρόσχημα της αναχαίτισης της εξάπλωσης του Covid-19. Νόμοι που αποδεκάτισαν τις μικρές επιχειρήσεις, αφαίρεσαν τις ελευθερίες μας και δημιούργησαν τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση που θα υπάρξει ποτέ λόγω της μετατροπής του NHS σε Εθνική Υπηρεσία Covid και στη συνέχεια σε Εθνική Υπηρεσία Εμβολιασμού.

Όλα τα παραπάνω τα κατάφεραν μέσω ψυχολογικής χειραγώγησης και εξαναγκασμού. Αυτό δεν είναι άποψη, είναι γεγονός, και όλα αυτά τεκμηριώνονται σε επίσημα έγγραφα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.

Και πρόκειται να χρησιμοποιήσουν την ίδια ακριβώς τακτική για να διασφαλίσουν ότι θα επιτρέψετε να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια και ότι δεν θα φάτε ποτέ ξανά μοσχάρι ή αρνί, αυτό συνιστά η έκθεση "Απόλυτο Μηδέν" στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να εφαρμόσει για να επιτύχει τους νομικά απαιτούμενους στόχους της -

Κοινωνικοί κανόνες και ατομικές συμπεριφορές

Υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της κλίμακας των δράσεων που συνιστά η κυβέρνηση (π.χ. εξοικονόμηση ενέργειας) και εκείνων που εκτελούνται συχνότερα από τα άτομα (π.χ. ανακύκλωση). Δράσεις που μπορούν να έχουν μεγάλο αποτέλεσμα, όπως η καλύτερη μόνωση στα σπίτια και η αποφυγή πτήσεων, αγνοούνται υπέρ μικρών, υψηλού προφίλ δράσεων, όπως η μη χρήση πλαστικών καλαμακίων. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στα άτομα να αισθάνονται ικανοποιημένα ότι "κάνουν το καθήκον τους", χωρίς στην πραγματικότητα να κάνουν τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου των μηδενικών εκπομπών. Για να είναι επιτυχής η κοινωνική αλλαγή μεγάλης κλίμακας, απαιτείται μια νέα προσέγγιση.

Αν και η σκέψη ότι η κοινωνία πρέπει να λάβει ριζοσπαστικά και ουσιαστικά μέτρα για την επίτευξη των στόχων μηδενικών εκπομπών μπορεί να επικριθεί ως ιδεαλιστική, μπορούμε να διδαχθούμε από τις ιστορικές πολιτιστικές αλλαγές. Πριν από λίγο καιρό, το κάπνισμα τσιγάρων ενθαρρυνόταν και θεωρούνταν αποδεκτό σε δημόσιους χώρους όπου σύχναζαν παιδιά, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ γινόταν με τέτοια συχνότητα που σκότωνε 1000 άτομα ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ήταν καταγεγραμμένες στο νόμο. Αυτές οι συμπεριφορές φαίνονται πλέον καταδικαστέες, δείχνοντας ότι η κοινωνία είναι ικανή να αναγνωρίσει τις αρνητικές συνέπειες ορισμένων συμπεριφορών και να θέσει κοινωνικά εκτός νόμου την άσκησή τους. Η εστίαση θα πρέπει επομένως να επικεντρωθεί στην επιτάχυνση της εξέλιξης των νέων κοινωνικών κανόνων με την πεποίθηση ότι η αλλαγή μπορεί να συμβεί.

Τα στοιχεία της επιστήμης της συμπεριφοράς και η μακρά εμπειρία της δημόσιας υγείας από την αλλαγή συμπεριφορών γύρω από το κάπνισμα και το αλκοόλ δείχνουν ότι η πληροφόρηση από μόνη της δεν αρκεί για την αλλαγή συμπεριφοράς. Για να γίνουν οι αλλαγές που περιγράφονται στην παρούσα έκθεση, θα πρέπει να σκεφτούμε ευρύτερα το οικονομικό και φυσικό πλαίσιο στο οποίο οι σχεδιαστές, οι μηχανικοί και οι πολίτες λαμβάνουν αποφάσεις που καθορίζουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ταυτόχρονα, η σαφής, ακριβής και διαφανής πληροφόρηση σχετικά με τα προβλήματα και την αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων λύσεων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της δημόσιας υποστήριξης των πολιτικών παρεμβάσεων. Η διατύπωση της επικοινωνίας είναι επίσης σημαντική. Τα μηνύματα που διαμορφώνονται σχετικά με το φόβο και την κλιματική κρίση έχει διαπιστωθεί ότι είναι αναποτελεσματικά ως προς την παρακίνηση αλλαγών.

Η μακροχρόνια διάρκεια της πρόκλησης της μείωσης των εκπομπών και η έλλειψη άμεσων ή ακόμη και εμφανών συνεπειών των μικρών ατομικών δράσεων σημαίνει ότι είναι δύσκολο να συνδεθούν με τη μεγάλης κλίμακας κλιματική κρίση. Αυτό επιτρέπει στα άτομα να λαμβάνουν αποφάσεις που έρχονται σε αντίθεση με την επιθυμία τους να μειώσουν τις εκπομπές.

Η επιστημονική περιγραφή δεν είναι πάντα το πιο αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας και η γλώσσα που χρησιμοποιείται για την προώθηση των μηδενικών εκπομπών δεν θα πρέπει πλέον να επικεντρώνεται σε ένα "οικολογικό" και "πράσινο" λεξιλόγιο, αλλά σε ειλικρινείς περιγραφές δράσεων που απευθύνονται στην ανθρώπινη ολοκλήρωση. Στοιχεία από μελέτες χρήσης του χρόνου δείχνουν ότι η ανθρώπινη ολοκλήρωση δεν εξαρτάται αυστηρά από τη χρήση ενέργειας - οι δραστηριότητες που απολαμβάνουμε περισσότερο είναι αυτές με τις χαμηλότερες ενεργειακές απαιτήσεις.

Οι καταναλωτές μπορούν να είναι ικανοποιημένοι σε ένα τοπίο μηδενικών εκπομπών.

Αλλά θα πάρουν επίσης την υποστήριξη που χρειάζονται με την προετοιμασία και την κατήχηση των παιδιών σας στα σχολεία -

"Ξεκινώντας από τις δύσκολες αποφάσεις, ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο θα πρέπει να παρέχει ένα χρονοδιάγραμμα για τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει η ανθρωπότητα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας για τη μείωση του άνθρακα μέχρι το 2050. Εργαζόμενοι προς τα πίσω από το 2050 και επεξεργαζόμενοι διαδοχικά τη σειρά και το χρονοδιάγραμμα με το οποίο πρέπει να ληφθούν οι βασικές δράσεις μετριασμού, μπορεί να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης για την απαραίτητη συγκράτηση.

Σε όλο το σύστημα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αυτός ο οδικός χάρτης είναι απαραίτητος για την εξαγωγή των ερωτημάτων που αναπόφευκτα θα προκύψουν από τους μαθητές. Αυτό θα επιτρέψει τη διερεύνηση της πραγματικής αλλαγής στη νοοτροπία εκείνων που θα πρέπει να αγκαλιάσουν την αλλαγή περισσότερο από ποτέ άλλοτε αργότερα στη ζωή τους.

Θα προκύψουν τεράστια ερωτήματα, όπως: θα εξαφανιστούν οι μηχανές εσωτερικής καύσης, θα εξαφανιστούν τα αεροπλάνα, θα εξαφανιστεί η γεωργία κρέατος και γάλακτος και θα πρέπει να σταματήσουμε να κατασκευάζουμε πράγματα; Ενισχύοντας τα παιδιά των σχολείων να συνειδητοποιήσουν ότι η υποβολή των τεράστιων ερωτημάτων είναι σκόπιμη, θα επιτρέψουμε την υιοθέτηση της αλλαγής μέσω της εκπαίδευσης.

Όλα αυτά θα γίνουν για να μειωθούν δήθεν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα λόγω του υποτιθέμενου κινδύνου της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το μέσο αποτύπωμα άνθρακα ανά άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανά έτος, είναι 12,7 τόνοι CO2e.

  1. Η θέρμανσή σας θα πρέπει να λειτουργεί στο φουλ για 80 ημέρες συνεχόμενα για να παράγει 12,7 τόνους CO2e.

  2. Θα πρέπει να διανύσετε 23.000 μίλια με το μέσο αυτοκίνητο για να εκπέμψετε 12,7 τόνους CO2e (δηλαδή μία φορά σε όλο τον κόσμο).

  3. Θα έπρεπε να φάτε πάνω από 1.000 μοσχαρίσιες μπριζόλες για να παράγετε 12,7 τόνους CO2e.

Σε σχέση με τις παγκόσμιες ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που ανέρχονται σε περίπου 38.000 μεγατόνους CO2e, οι 12,7 τόνοι δεν ακούγονται πολλοί. Αλλά αν αναλογιστείτε έναν πληθυσμό 68 εκατομμυρίων ανθρώπων μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, που πλησιάζει τα 8 δισεκατομμύρια παγκοσμίως, ξαφνικά ακούγεται ότι για να επιτευχθεί ένας στόχος που είναι κατοχυρωμένος στη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου και πρέπει να τηρηθεί νομικά, ίσως είναι πιο εύκολο να μειωθεί ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου;

Τους τελευταίους δεκαέξι μήνες είδαμε -

Πρέπει να διαβάσετε την έκθεση "Απόλυτο μηδέν", η οποία συντάχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Imperial College του Λονδίνου, το πρώτο έχοντας εφεύρει το εμβόλιο Covid-19 της AstraZeneca, και το δεύτερο συμβάλλοντας στην παροχή εσφαλμένων μοντέλων που χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν δρακόντεια λουκέτα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ.

Γιατί μόλις το κάνετε, θα συνειδητοποιήσετε ότι οι τελευταίοι δεκαέξι μήνες ήταν μέρος μιας πολύ πιο σκοτεινής ατζέντας που μόλις άρχισε.


---Δικτυογραφία :

UK Government report states all UK Airports must close within the next 10 years, beef and lamb is to be banned, and construction of new buildings must cease in the name of Climate Change – The Expose

https://expose-news.com/2021/07/08/uk-government-report-states-all-uk-airports-must-close-within-the-next-10-years-beef-and-lamb-is-to-be-banned-and-construction-of-new-buildings-must-cease-in-the-name-of-climate-change/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive