Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Μαζικός Eμβολιασμός & Kλιματική αλλαγή: Μια Περίεργη Ατζέντα στο ρωσικό Νταβός

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος. Το 25ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης θα αλλάξει τα δεδομένα.Το Ολιγαρχικό Κάψιμο του Ανθρώπου του Klaus Schwab ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και όλοι πέρασαν υπέροχα προβλέποντας πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν από την πείνα μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες....

Όλοι εκτός από τους Ρώσους ολιγάρχες και τους αχυρανθρώπους του Κρεμλίνου που αποκλείστηκαν αγενώς από τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις λόγω των κυρώσεων.

Μην ανησυχείτε. Η Ρωσία έχει το δικό της Νταβός -το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης- και η φετινή ατζέντα πρόκειται να εξαερώσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι το εξής: αν θέλετε να έρθετε σε αυτό το φανταχτερό συνέδριο θα πρέπει να κάνετε αρνητικό τεστ:



Είστε ελεύθεροι από ιούς; Ωραία. Ακολουθεί ένα δείγμα του "επιχειρηματικού προγράμματος" που θα ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου:



--> Ψεύτικες ειδήσεις για τον φοβερό Ιό, ωχ όχι ...τι πρέπει να κάνουμε:

Το πρόβλημα των ψευδών μηνυμάτων είναι ιδιαίτερα έντονο σε περιόδους προβλημάτων, όπως αυτές του COVID-19 και μιας τεταμένης γεωπολιτικής κατάστασης - οι άνθρωποι λαμβάνουν βιαστικές αποφάσεις με βάση αναξιόπιστες πληροφορίες και οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές, ακόμη και θανατηφόρες. Η κοινωνία ήταν απροετοίμαστη για την προκύπτουσα πλημμύρα των ψευδών πηροφοριών και ανίκανη να αξιολογήσει κριτικά την παραπληροφόρηση σε τόσο μεγάλη κλίμακα, άμεσο αποτέλεσμα ενός μολυσμένου περιβάλλοντος πληροφόρησης. Ο ψηφιακός αλφαβητισμός όλων πρέπει να βελτιωθεί, από αυτόν των μαθητών έως τους ηλικιωμένους πολίτες, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει τη σύνδεση της βιομηχανίας με την αυτορρύθμιση, όπως στο Μνημόνιο για την αντιμετώπιση της παραπλανητικής πληροφόρησης. Ποιος δημιουργεί και διαδίδει ψεύτικες πληροφορίες; Πώς επηρεάζουν την κυβερνητική πολιτική; Πώς μπορούν οι ψευδείς ειδήσεις να οδηγήσουν σε θανάτους; Και πώς φαίνονται τα στατιστικά στοιχεία για τις απομιμήσεις στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία;

Ά, μάλιστα...



--> Οι επιχειρηματίες της Ρωσίας ανησυχούν για την αλλαγή του κλίματος:

Μια κοινή ατζέντα για το κλίμα θα πρέπει να είναι ένα από τα ενωτικά σχέδια σε μια τόσο διαφορετική περιοχή όπως η Ευρασία. Σήμερα, η οικονομική συνεργασία πρέπει να αναπτυχθεί ως μέρος της ατζέντας για το κλίμα, εν μέρει σε μια προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού και οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων προσεγγίσεων και μηχανισμών που βασίζονται στις αρχές της λειτουργίας της ΕΑΕΕ ως ενιαίας αγοράς.

Η αξιοποίηση του μοναδικού δυναμικού της Ευρύτερης Ευρασίας για την επίτευξη των κλιματικών στόχων θα απαιτήσει ταχείες λύσεις σε μια σειρά από πρακτικά ζητήματα: επίτευξη πολιτικής συναίνεσης σε βασικούς τομείς συνεργασίας- πρόληψη αρνητικών κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων, όπως η διεύρυνση του χάσματος μεταξύ αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών και η εμφάνιση φραγμών στο εμπόριο και τις επενδύσεις- εξεύρεση ισορροπίας στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην πράσινη χρηματοδότηση για την τόνωση του τεχνολογικού μετασχηματισμού, μεταξύ άλλων μέσω εξωλογιστικών κονδυλίων- δημιουργία θεμελίων για την ελεύθερη κυκλοφορία μονάδων άνθρακα εντός της EAEU και την περαιτέρω ολοκλήρωση με τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους- και διευκόλυνση της διαθεσιμότητας τεχνολογιών που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών και διασφαλίζουν την ανάπτυξη με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, καθώς και την αποτελεσματική και βιώσιμη χρήση των ορυκτών πόρων.

Δεδομένης της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης, η ατζέντα για το κλίμα αποτελεί εστίαση στην οικονομική συνεργασία; Πώς συσχετίζονται ζητήματα όπως η ταχύτερη υποκατάσταση εισαγωγών με τους στόχους της ανάπτυξης χαμηλών εκπομπών άνθρακα; Πώς μπορεί να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τη μετάβαση στις τεχνολογίες; Είναι σαφείς οι πηγές χρηματοδότησης και πώς μπορούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα με την πραγματική κλίμακα των επενδύσεων που απαιτούνται; Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τις τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα από μια ζώνη ανταγωνισμού σε μια ζώνη συνεργασίας; Είναι μια διεθνής τράπεζα τεχνολογίας για το κλίμα μια πραγματική δυνατότητα;

Τι σπουδαία ερώτηση: Είναι μια διεθνής τράπεζα τεχνολογίας για το κλίμα μια πραγματική δυνατότητα; Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που θα έκανα αν πραγματοποιούσα ένα επιχειρηματικό συνέδριο σε μια χώρα που μόλις έκοψε με καράτε όλους τους δεσμούς με την εκφυλισμένη Δύση.



--> Οι επιχειρηματικοί ηγέτες της Ρωσίας έχουν επίσης δεσμευτεί να διασφαλίσουν ότι όλοι θα εμβολιαστούν, για πάντα:

Τα επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών στη βιοτεχνολογία, την ανοσολογία, τη μοριακή βιολογία και άλλους συναφείς κλάδους έχουν συμβάλει στη μετάβαση σε βελτιωμένα εμβόλια επόμενης γενιάς, ενώ τα προβλήματα στον τομέα αυτό περιστρέφονται γύρω από τη διασφάλιση του μαζικού εμβολιασμού και τη δημιουργία μιας στέρεης βάσης αποδείξεων για αποτελεσματικές και ασφαλείς καινοτόμες προσεγγίσεις. Ωστόσο, έχουν προκύψει νέες προκλήσεις λόγω της εμφάνισης άγνωστων μέχρι πρότινος λοιμώξεων και της εξάπλωσης μολυσματικών επιδημιών σε παγκόσμια κλίμακα. Στην τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση, η Ρωσία πρέπει να αποτρέψει την οπισθοδρόμηση στην ανάπτυξη και την παραγωγή εμβολίων και να διατηρήσει τις δυνατότητες για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

Η παγκόσμια φαρμακευτική κοινότητα πρέπει να στηριχθεί στην ανθρωπιστική πτυχή και να εδραιώσει το διεθνές δυναμικό για την ανάπτυξη αποτελεσματικών εργαλείων προειδοποίησης για τις μολυσματικές απειλές σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι επιπτώσεις τους στην κοινωνικοοικονομική ζωή του πλανήτη. Πώς μπορεί η Ρωσία να αξιοποιήσει καλύτερα το δυναμικό της για να διασφαλίσει τη βιολογική ασφάλεια του έθνους μπροστά στις νέες προκλήσεις; Ποιες καινοτόμες εξελίξεις στους εμβολιασμούς μπορούν να έχουν αντίκτυπο στη διαχείριση των κινδύνων βιοασφάλειας σε όλο τον κόσμο; Είναι η παγκόσμια κοινότητα έτοιμη να διατηρήσει το παράδειγμα της ενοποίησης των προσπαθειών απέναντι στην απειλή που συνιστούν οι μολυσματικές επιδημίες; Ποιο ρόλο διαδραματίζει η Ρωσία ως διεθνής εταίρος στην πρόληψη νέων και επανεμφανιζόμενων μολυσματικών απειλών εν μέσω των νέων προκλήσεων;

Αν διαβάσετε ανάμεσα στις γραμμές, αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η ρωσική κυβέρνηση απέχει λίγες ημέρες από το να εξαπολύσει την τρομοκρατία των εμβολίων που υποστηρίζει ο ΠΟΥ.



--> Η Ρωσία προωθεί την "υγειονομική ασπίδα" ένα σύστημα ελέγχου ιών . Οι ολιγάρχες πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία:

Η ετοιμότητα για τις απειλές κατά της υγείας των ανθρώπων έχει γίνει ένας από τους θεμελιώδεις παράγοντες για τη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Ένας μήνας αποκλεισμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε μηδενική ανάπτυξη της οικονομίας για το έτος, και αυτό δεν υπολογίζει καν τη ροή των εξωτερικών περιορισμών που επηρεάζουν τη συναλλαγματική ισοτιμία και τη μεταβλητότητα του ρουβλίου, καθώς και τις απειλές για την επιδημιολογική ασφάλεια που προέρχονται από τις δραστηριότητες μη φιλικών χωρών.

Οι επενδύσεις για την ενίσχυση της "υγειονομικής ασπίδας" της χώρας όχι μόνο θα αποτρέψουν πιθανές απώλειες σε περίπτωση νέων πανδημιών, αλλά θα πρέπει επίσης να συμβάλουν στην ανάπτυξη των σχετικών βιομηχανιών και να τονώσουν τις τεχνολογικές ανακαλύψεις και την υποκατάσταση των εισαγωγών στις βιοτεχνολογίες. Οι επενδύσεις της κυβέρνησης στην "υγειονομική ασπίδα" έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, προσελκύοντας πρόσθετες επενδύσεις στην επιστήμη, την ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας, την παραγωγή δοκιμών και εμβολίων, εργαστηριακών οργάνων και την ανάπτυξη μιας εξειδικευμένης βιομηχανίας σχεδιασμού και κατασκευών, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο κατά την περίοδο των απαγορευτικών κυρώσεων, όταν η υποκατάσταση των εισαγωγών και η αύξηση της παραγωγής ρωσικών προϊόντων καθίσταται η μόνη επιλογή για την ανάπτυξη και την προστασία της χώρας.

Η ζήτηση για ειδικούς θα δημιουργήσει συνθήκες για την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού στις γενετικές τεχνολογίες, τη βιοπληροφορική, την επιδημιολογία και τη μικροβιολογία. Τι είδους αποτελέσματα προσφέρει για την ανάπτυξη η επένδυση στην ετοιμότητα για βιολογικούς κινδύνους; Ποια νέα εργαλεία θα προσφέρει η "υγειονομική ασπίδα" για την προστασία από επιδημίες; Πώς μπορούν οι επενδύσεις για την καταπολέμηση των επιδημιών να μετατραπούν σε ανάπτυξη της επιστήμης, της βιομηχανίας και της εκπαίδευσης; Ποιος είναι ο ρόλος των βιομηχανικών εταίρων; Πώς θα βοηθήσει η "υγειονομική ασπίδα" στην υποκατάσταση των εισαγωγών; Σε ποιους συγκεκριμένους τομείς της βιολογικής ασφάλειας μπορεί η Ρωσία να γίνει ηγέτης και να δημιουργήσει πρότυπα; Ποιοι μηχανισμοί απαιτούνται για τον πολλαπλασιασμό των επενδύσεων στην "υγειονομική ασπίδα";

Τόσες πολλές καλές ερωτήσεις.

Παρεμπιπτόντως, ποιος είναι ο κύριος χορηγός αυτής της πολυπολικής εκδήλωσης; Ελάτε, ξέρετε:



Αλλά θα κάνει ο διευθύνων σύμβουλος της Sber, Herman Gref, μια κεντρική ομιλία με θέμα την Καμπάλα, όπως έκανε στο συνέδριο του 2012; Το ελπίζουμε:

[Στο] Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης το 2012, ο διευθύνων σύμβουλος της Sberbank Herman Gref αποφάσισε να ζωντανέψει τη συζήτηση με λίγη αρχαία απόκρυφη σοφία. Ο Gref -ο οποίος ένα χρόνο νωρίτερα είχε εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ- συντόνισε μια συζήτηση στο ετήσιο συνέδριο με τίτλο: "Διέξοδος από το αδιέξοδο της διοίκησης: Σοφία του πλήθους ή η αυταρχική ιδιοφυΐα;"

Η συζήτηση κατέληξε γρήγορα σε μπαγιάτικα κλισέ και τυποποιημένους μονολόγους για το "crowdsourcing του μέλλοντος" και μπλα μπλα μπλα. Ο Gref αποφάσισε να παρέμβει.

"Λέτε τρομερά πράγματα", επέπληξε τους συμμετέχοντες στο πάνελ. "Προτείνετε να μεταφέρετε την εξουσία στα χέρια του πληθυσμού... Αν ο καθένας μπορεί να συμμετέχει άμεσα στη διαχείριση, τότε τι διαχειριζόμαστε;"

Επικαλούμενος τις διδασκαλίες του Κομφούκιου και τον μυστικισμό της Καμπάλα, υπενθύμισε σε όλους τη χιλιετή παράδοση της θωράκισης της αλήθειας από τις αναξιόπιστες μάζες.

"Οι άνθρωποι δεν θέλουν να χειραγωγούνται όταν έχουν γνώση. Τι σημαίνει να αφαιρέσουμε το πέπλο από τα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων και να τους κάνουμε αυτάρκεις; Πώς τους διαχειρίζεσαι; Κάθε μαζικός έλεγχος συνεπάγεται ένα στοιχείο χειραγώγησης", παρατήρησε ο Gref.

(Μην ανησυχείτε, αστειευόταν).

Θα πρέπει να είναι μια σπουδαία εκδήλωση. Δυστυχώς ο Κλάους δεν θα είναι εκεί. Ίσως του χρόνου;



Απλούστεροι καιροί. (πηγή)



Θα σε βρω, Gref.


Δείτε το βίντεο ε δ ώ:



---Δικτυογραφία :

Mass vaccination & climate change: A curious agenda at Russia's Davos

Edward Slavsquat
Mass vaccination & climate change: A curious agenda at Russia's Davos
Klaus Schwab’s Oligarchic Burning Man finished last week and everyone had a great time predicting how many people would starve to death in the next twelve months. Everyone except for the Russian oligarchs and Kremlin apparatchiks who were rudely excluded from this year’s festivities due to sanctions…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive