Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Περού. Παράγκας .Μια άλλη ξεχασμένη Ελλάδα. Άγιος Ανδρέας το Ελληνικό χωριό του Περού που είναι πιο Έλληνες και από εμάς. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

 Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα

Αγαπούν και σέβονται το ιερό μέρος που τους φιλοξένησε αλλά η Ελλάδα είναι ακόμα και σήμερα στην καρδιά τους. 
 Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται και δρόμος
Το 1860 στο Πίσκο στο Περού , 7 Έλληνες ναυτικοί σώθηκαν από κάποιο ναυάγιο και κολυμπώντας βγήκαν στις παραλίες μεταξύ
 Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και άτομα που στέκονται
 Παράκας και Πίσκο τού Περού νότια της Λίμας από την δυτική μεριά του Ειρηνικού ωκεανού....
Έμειναν εκεί παντρεύτηκαν γυναίκες Περουβιανές κάνανε οικογένειες και εγκαταστάθηκαν οριστικά στο Περού.
Η Ελλάδα ποτέ δεν έπαψε να μην υπάρχει στην καρδιά τους, ή να ξεχαστεί τόσο από αυτούς αλλά πολύ περισσότερο αφού έγινε παράδοση και διατηρείται δυναμικά με την παρουσία όλων των ηλικιών η άσβηστη φλόγα της καταγωγής τους μέχρι και σήμερα, που ακόμη και χωρίς την Ελληνική γλώσσα, τιμούν τις Εθνικές Επετείους.
 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι
Σήμερα έχουν ελληνικό χωριό με το όνομα του Άγιος Ανδρέας έχουν πλατεία ελληνική που η σημαία μαζί με του Περού κάθε πρωί κυματίζουν στον καταγάλανο ουρανό. 
 Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και δρόμος
Έχουν ελληνικά ονόματα σε Περουβιανά εστιατόρια όπως Crecia και typico Crecia έχουν Ελληνικό δρόμο με το όνομα Crecia Ελληνική εκκλησία τον Άγιο Αντρέα, έχουν ιερέα και η παράδοση τους ακόμα κρατάει όπως και η αγάπη τους για την Ελλάδα. 
 Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Το Ελληνικό κράτος (;;) τους έχει ξεχασμένους, ποτέ κανένας δεν πρόσφερε μια ελπίδα σε αυτούς έστω και ´ένα βιβλίο που να μπορούνε τα μικρά παιδιά να αρχίσουν να γράφουν και να διαβάζουν κάτι το ελληνικό που τόσο αγαπούν.
 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Τα ισπανικά είναι 80% Ελληνικά, θα ήτανε πολύ εύκολο για να τα μιλήσουν, έστω και με προφορά ή και μια δικιά τους διάλεκτο. Είναι αμαρτία να υπάρχει μια τόσο δραματική ιστορία και να αγαπούν τόσο πολύ την Ελλάδα και η κυβέρνηση να γυρνάει τα μάτια άλλου; 
 Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο
Πρέπει να ενώσουμε τους Έλληνες, αλλά όχι με ανθέλληνες πρωθυπουργούς που ενδιαφέρονται για άλλα ανθελληνικά συμφέροντα.
 Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "Taxis en Pisco Monumento Pescadores Cerrado temporalmente almente Las Olas Nte. Martin San Av. Plaza de Armas de San Andrés Club manchester Grecia Miguel Grau Independencia Iglesia San Andres Apostol la belleza de venus Tienda pr Restaurant El Caribe Restaurante Acapulco Polleria El Privilegio Cerrado temporalmente "Restaurant taurant Gloria Peruana Hospedaje Victoria Restaurante cevichería Encanto sr. Las Terrazas de Marimar Hostal El Gran Azul Grecia Sta. Cruz BODEGAK Sta. Cruz Martin San Sta. Cruz Sta. Cruz AUXILIC MECANICO"
Μία παράξενη αλλά αληθινή ιστορία.
Το 1890, κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Περού και Χιλής, συνέβη το εξής: Σε μια αιματηρή επιδρομή των Χιλιανών κατά του χωριού Άγιος Ανδρέας του Περού, οι Χιλιανοί στρατιώτες σκότωναν αδιακρίτως τους κατοίκους του χωριού.
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Όταν λοιπόν έγινε η φονική επιδρομή, μαζεύτηκαν όλοι οι Έλληνες σε ένα σπίτι, δηλαδή καλύβα (γιατί ο Άγιος Ανδρέας είναι ένα πολύ φτωχό χωριό ακόμα και σήμερα) μαζί με πολλούς Περουβιανούς κατοίκους, κλειδώθηκαν μέσα, ύψωσαν την ελληνική σημαία και περίμεναν με αγωνία.
 Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
Και τότε έγινε το θαύμα!
Οι Χιλιανοί στρατιώτες που είχαν ξεκληρίσει όλο το χωριό, δεν πείραξαν καθόλου το σπίτι με την ελληνική σημαία, αντίθετα τους έδωσαν τρόφιμα και μερικά φάρμακα. Κανένας ακόμα δεν ξέρει γιατί, αλλά υπάρχει ακόμα το μυστήριο που ακόμα δεν έχει λυθεί, όπως και χιλιάδες άλλα μυστήρια στο Περού και στην ομοιότητα ιστορίας, γλώσσας, κτηρίων, αρχαίων και πολλά άλλα που σε δένει αμέσως με την Ελλάδα. Και όχι μόνο στο Περού αλλά σε όλη την νότια Αμερική.
 Μπορεί να είναι εικόνα τοίχος από τούβλα και εξωτερικοί χώροι
Οι απόγονοι 6ης, 7ης και τώρα πια 8ης γενιάς αυτών των 7 Ελλήνων ναυτικών, είναι περίπου 650 άτομα και αποτελούν την ελληνική κοινότητα του Σαν Αντρές. 
 Μπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού
Οι περισσότεροι δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα. Γιορτάζουν την μέρα που σώθηκαν, αλλά και ελληνικές γιορτές, όπως την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου με επίσημο τρόπο και στις γιορτές τους ακούγεται πάντα ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος μαζί με τον Εθνικό Ύμνο του Περού.
 Μπορεί να είναι εικόνα φύση, ωκεανός και ακτή
Ονόματα όπως Komninos, Gikas, Papafavas, Falkonis Orfanos, Estavridis, και Constantinou είναι τα πιο συνηθισμένα στο San Andres. Κάποιοι από αυτούς δεν μοιάζουν σε τίποτα στην όψη με Έλληνες. Όπως και η γιαγιά στο βίντεο που ακολουθεί και της παραδίδουν την ελληνική σημαία. Δεν μοιάζει με Ελληνίδα εξωτερικά και μιλάει ισπανικά. Παρατηρήστε πως σφίγγει τη σημαία στην αγκαλιά της λέγοντας: "Μi sangre! mi sangre!" (το αίμα μου! το αίμα μου!)
Οι άνθρωποι αυτοί, τα μακρινά αδέρφια μας, μάς γεμίζουν χαρά και υπερηφάνεια. Αφιερωμένο σε μερικούς στενόμυαλους ανθρώπους γεμάτους με φανατισμό και κακώς εννοούμενο εθνικισμό, για να ανοίξουν τα μάτια τους. Και κυρίως τις καρδιές τους. Οι πρώτοι που τους ξέχασαν είναι η κυβέρνηση της Ελλάδας. 
 Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Εμείς ΟΧΙ......
Εγώ από μεριά μου θέλω να ευχαριστήσω το Περού που φιλοξένησε τα αδέλφια μας και που μπόρεσαν και έφτιαξαν οικογένειες και ζούνε σε ένα ξένο για εμάς αλλά κράτος δικό τους και φιλόξενο. 
 Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και δρόμος
Έχω την τιμή να γνωρίζω τον Yvan Gross που οι ρίζες του είναι από τους πρώτους ναυτικούς και συγκεκριμένα από τον Κομνηνό ή Κομνινό που είναι ένας θαυμάσιος κύριος και έχει γράψει και ένα βιβλίο για τους Έλληνες του Αγίου Αντρέα.
Φώτης Τούμπανος https://youtu.be/74UjNjCpVPQ

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΛΑΣ!!! ΠΑΝΤΟΥ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΨΥΛΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΌ ΦΡΟΝΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive