Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ; ΛΟΥΦΑΞΑΝ & ΦΙΛΑΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ;


Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι 
Οι καθωσπρέπει Νεοδημο κρατούληδες που το 2015 “έμεναν Ευρώπη” για να διαφυλάξουν το κράτος δικαίου, σήμερα με αποδείξεις, από Ανεξάρτητες Αρχές και όχι δημοσιευμάτων του Documento, εξευτέλισαν το κράτος δικαίου και τσαλαπάτησαν κάθε ατομικό και πολιτικό δικαίωμα, για να υποκλέπτουν συνομιλίες και να εκβιάζουν φίλους και αντιπάλους....
Οι νοικοκυραίοι Νεοδημοκρατούληδες που το 2015 ήταν έτοιμοι να βγουν στους δρόμους για να διαφυλάξουν το Σύνταγμα, σήμερα το Σύνταγμα το χρησιμοποιούν ως χαρτί υγείας, με γνωμοδότηση μάλιστα Ντογιάκου.
Οι άνετοι Νεοδημοκρατούληδες που το 2015 τσαλαπατήσαν τη λαϊκή βούληση, παρέα με τον κατά τη γνώμη τους “εκτσογλανισμό της πολιτικής ζωής από τον τσόγλανο Τσίπρα”, το 2023 τσαλαπατούν το Σύνταγμα, γιατί το Σύνταγμα πρέπει να τηρείται μόνον όταν τους ευνοεί.
Οφείλω να θυμίσω και στους Νεοδημοκρατούληδες και στους Συριζούληδες ότι το “μένουμε Ευρώπη” τους έχει ενώσει. Είναι πλέον τα ίδια σκατά.
Μείναμε Ευρώπη ως χώρα για να διαιωνίζεται ο απρόσκοπτος πλουτισμός της αστικής τάξης και να χάνει η εργαζόμενη κοινωνία μισθούς και εισοδήματα.
Προς τι λοιπόν η ένταση και οι τσακωμοί των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα;
Μήπως, λέω μήπως, το κράτος δικαίου και η συνταγματική τάξη είναι “ευρωπαϊκά κεκτημένα”; Στην Ευρώπη δεν έχουμε σκαιές και βάρβαρες συμπεριφορές του κόσμου του πλούτου προς τον κόσμο της εργασίας; Στην Ευρώπη δεν έχουμε μίζες και δωροδοκίες; Στην Ευρώπη δεν έχουμε παραβιάσεις εθνικών συνταγμάτων προς όφελος της υπερεθνικής ελίτ και των τραπεζών; Στην Ευρώπη δεν έχουμε μια μη εκλεγμένη γραφειοκρατία που πλουτίζει η ίδια, κηρύσσοντας τη λιτότητα για τους άλλους;
Επειδή λοιπόν μείναμε Ευρώπη, σήμερα ο Μητσοτάκης ξεσαλώνει ως εθνικός ωτακουστής και κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο.
Επειδή λοιπόν μείναμε Ευρώπη, ήρθε η πιο μισαλλόδοξη, επιθετική, χολερική απέναντι σε δικαιώματα και κοινωνικά αγαθά κυβέρνηση για να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα και να παρακολουθήσει τους πάντες.
Επειδή λοιπόν μείναμε Ευρώπη τα πολιτικά και συνταγματικά δικαιώματα μπήκαν στην κλίνη του Προκρούστη, και το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι ένα πουκάμισο αδειανό που επικαλούνται όσοι κατά καιρούς ομνύουν στο “κράτος δικαίου”.
Εγώ βέβαια που με τα δύο τρίτα των πολιτών ψηφίσαμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, θεωρώ ότι οι υποκλοπές και οι αντισυνταγματικές εκτροπές είναι συνώνυμες με το ”μένουμε Ευρώπη” αυτών που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Και επειδή φυσικά “μένουμε Ευρώπη” το μητσοτακικό επιτελικό παρακράτος διαπρέπει στη θεσμική παρακμή.

Michail Charalampidis

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα απλά τούς τό "πιάνει" τό κωλαράκι, αύριο όμως τούς τό ξεσκίζει κανονικά, χωρίς έλεος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive