Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΙΤΕ: Επιβολή της Χρήσης Μάσκας Άφησε Μια Γενιά Νηπίων Να Δυσκολεύεται Με Τον Λόγο Και Τις Κοινωνικές Δεξιότητες

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος Τα βρέφη "δεν ήταν σε θέση να δουν τις κινήσεις των χειλιών ή τα σχήματα του στόματος τόσο τακτικά".Οι περιορισμοί λόγω των Απαγορευτικών (lockdowns), συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων που φορούν μάσκες προσώπου, έχουν αφήσει μια γενιά μωρών και νηπίων να δυσκολεύονται με την ομιλία και τις κοινωνικές δεξιότητες, σύμφωνα με επίσημη έκθεση....

Επιθεωρητές που εργάζονται για λογαριασμό της Ofsted διαπίστωσαν ότι το γεγονός ότι τα βρέφη περιβάλλονται από ενήλικες που φορούν μάσκες προσώπου για σημαντικά χρονικά διαστήματα τα τελευταία δύο χρόνια έχει βλάψει τις μαθησιακές και επικοινωνιακές τους ικανότητες.

Εκείνα που κλείνουν τα δύο τους χρόνια "θα έχουν περιτριγυριστεί από ενήλικες που φορούν μάσκες για όλη τους τη ζωή και ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να δουν τις κινήσεις των χειλιών ή τα σχήματα του στόματος τόσο τακτικά", διαπιστώθηκε στην έκθεση.

"Ορισμένοι πάροχοι ανέφεραν ότι οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας των παιδιών οδήγησαν στο να μην κοινωνικοποιούνται με άλλα παιδιά τόσο εύκολα όσο θα περίμεναν προηγουμένως", προστίθεται.

Οι περιορισμοί άφησαν επίσης τα νήπια να δυσκολεύονται να μπουσουλήσουν, να χρησιμοποιήσουν ανεξάρτητα την τουαλέτα και να κάνουν φίλους.

Οι καθυστερήσεις στη μάθηση είχαν επίσης παλινδρομήσει ορισμένα παιδιά στο στάδιο όπου χρειάζονταν βοήθεια σε βασικές εργασίες, όπως το να βάζουν το παλτό τους και να φυσάνε τη μύτη τους.

"Ανησυχώ ιδιαίτερα για την ανάπτυξη των μικρότερων παιδιών, η οποία, αν δεν αντιμετωπιστεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα στα δημοτικά σχολεία στη συνέχεια", δήλωσε η επικεφαλής επιθεωρήτρια Amanda Spielman.

Προηγουμένως είχαμε επισημάνει μια άλλη μελέτη από τη Γερμανία, η οποία διαπίστωσε ότι η ικανότητα ανάγνωσης των παιδιών έχει πέσει κατακόρυφα σε σύγκριση με την προ-COVID εποχή, χάρη στις πολιτικές κλειδώματος που οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων.

Η λογοθεραπεύτρια Jaclyn Theek δήλωσε ότι η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας προκάλεσε 364% αύξηση στις παραπομπές ασθενών βρεφών και νηπίων.

"Δεν κάνουν καμία προσπάθεια να μιλήσουν και δεν επικοινωνούν καθόλου με την οικογένειά τους", δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι τα συμπτώματα του αυτισμού έχουν επίσης εκτοξευθεί στα ύψη.



---Δικτυογραφία :

Mask Wearing Has Left a Generation of Toddlers Struggling With Speech and Social Skills – Summit News

https://summit.news/2022/04/04/mask-wearing-has-left-a-generation-of-toddlers-struggling-with-speech-and-social-skills/

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ... ΚΑΤΑΛΆΒΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΞΥΓΌΝΟ ΕΊΝΑΙ ΥΓΕΊΑ ΕΊΝΑΙ ΖΩΩΩΗ!!!
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΏΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΈΣ ΠΡΆΞΕΙΣ.

    ΟΛΑ ΤΑΛΛΑ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΊΑ ΑΣΘΕΝΕΊΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΈΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΎΝΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΑ ΣΑΤΑΝΙΑΣΜΕΝΟΥΣ.

    ΑΛΉΘΕΙΑ ΠΌΣΟΙ ΓΟΝΕΊΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΆΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΝΏΜΗ? ΔΕΝ ΉΞΕΡΑ ΦΟΒΉΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΚΑΝΑΝ ΗΛΊΘΙΟ ΠΡΊΝ ΓΊΝΟΥΝ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΣΚΛΆΒΟΙ.

    ΠΟΛΎ ΜΑ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΑΜΦΙΒΆΛΛΩ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΉ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ. ΤΟ ΊΔΙΟ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΊ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΌΛΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΊΛΩΤΕΣ ΤΟΥ ΨΕΎΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΆΣ.ΤΟ ΊΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΊ. ΟΙ ΔΙΚΗΓΌΡΟΙ ΚΛΠ

    ΟΤΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΊΣ ΛΈΝΕ ΜΕ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΈΣ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ (ΓΙΑΤΊ ΑΠΛΆ ΈΧΕΙ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΥΓΕΊΑΣ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΆ ΣΟΒΑΡΌ)ΚΑΙ ΝΑ ΛΈΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΉΘΕΝ ΚΑΛΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΊΣ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ? Η ΚΡΕΜΑΤΌΡΙΑ???
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΚΕΊ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ,
    ΘΑ ΜΑΡΑΖΏΝΕΙ !!!
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ ΝΑ ΛΈΝΕ ΕΝΑ ΚΆΡΟ ΜΛΚΣ. ΧΩΡΊΖΟΥΝ ΚΡΙΘΆΡΙ ΑΠΟ ΣΙΤΆΡΙ... ΖΟΎΜΕ ΒΙΒΛΙΚΈΣ ΕΠΟΧΈΣ ΜΈΡΕΣ.

    ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΑΝΕ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΆΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΕΚΤΌΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ!!! ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΚΆΝΕΙ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΉ ΑΓΩΓΉ ΚΑΙ ΤΡΏΕΙ ΣΩΣΤΆ ΚΑΙ ΠΆΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΆ,
    ΚΑΙ ΓΕΛΆΕΙ !

    ΛΥΣΑΞΑΝ... ΜΑΥΤΗΝ! ΤΗΝ ΞΕΦΤΊΛΑ ΘΑ ΞΕΨΥΧΉΣΟΥΝ ΌΛΟΙ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΗΛΊΘΙΟΙ ΧΑΖΟΊ.

    ΖΟΎΜΕ ΒΙΒΛΙΚΈΣ ΜΈΡΕΣ. ΡΕΕΕ !

    ΠΡΏΤΑ Η ΨΥΧΉ ΜΕΤΆ ΤΟ... ΧΟΎΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive