Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Η Παράκρουση με την “Πράσινη ενέργεια” Θέτει Εκατομμύρια Ανθρώπους Σε Κίνδυνο Θανάτου. Μετάφραση: Απολλόδωρος

Ένας κυκλώνας-βόμβα της Αρκτικής έριξε ξαφνική ψύχρα στις ΗΠΑ, χαρίζοντας τα πιο κρύα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών Ο αριθμός των νεκρών σε εθνικό επίπεδο αναφέρθηκε σε περισσότερους από 60, με τουλάχιστον τους μισούς από τους νεκρούς να βρίσκονται στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Ορισμένοι από τους νεκρούς δεν είχαν θέρμανση....

Οι διακοπές ρεύματος έθεσαν σε κίνδυνο εκατομμύρια ζωές, όταν οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αντιμετώπισαν απότομη αύξηση της ζήτησης που δεν μπορούσε να καλυφθεί.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχουν γίνει όλο και πιο αναποτελεσματικές στην αντιμετώπιση των δυσμενών χειμερινών συνθηκών είναι η υιοθέτηση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας ως κύριων πηγών ενέργειας.

Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι διαβόητες για τη διαλείπουσα λειτουργία τους - είναι σε θέση να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια λιγότερο από το 40 τοις εκατό του χρόνου - και συχνά αποτυγχάνουν εντελώς σε χειμερινές καταιγίδες. Πολλές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα μπορούσαν να είναι καλύτερα προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση εάν δεν είχαν επενδύσει χρόνο και ενέργεια στις λεγόμενες "ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".

Με πολλές, αν όχι τις περισσότερες, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να αγκαλιάζουν "πράσινες" πολιτικές, η μετατόπισή τους από τις πιο αξιόπιστες και προσιτές συμβατικές πηγές ενέργειας στις αιολικές και ηλιακές υπονόμευσε την ανθεκτικότητα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου, η αιολική ενέργεια παρείχε περίπου το ένα τοις εκατό του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας που παρήχθη στις 13 μεσοατλαντικές πολιτείες και την Ουάσινγκτον. Η ηλιακή ενέργεια παρείχε ακόμη λιγότερο. Με άλλα λόγια, 13 πολιτείες έμειναν να αντιμετωπίζουν το έντονο κρύο χωρίς σχεδόν καμία βοήθεια από τις "σωτήριες για τον πλανήτη" ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ίσως ο χαρακτηρισμός "ανανεώσιμες πηγές ενέργειας" θα έπρεπε να αντικατασταθεί με τον όρο " απούσες".

Στο Τέξας, το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμα χρόνια που το Τέξας αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση.

Το 2021, το Τέξας υπέστη οικονομική ζημία ύψους 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων και χάθηκαν περισσότερες από 200 ζωές όταν ανεμογεννήτριες απέτυχαν κατά τη διάρκεια χειμερινής καταιγίδας.

Δυστυχώς, ούτε το Τέξας ούτε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έμαθαν τίποτα από την καταστροφή του 2021, καθώς οι επενδύσεις συνεχίστηκαν σε λιγότερο αξιόπιστες αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις. Το 2021, το Τέξας εγκατέστησε περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την Καλιφόρνια. Το ERCOT - ο διαχειριστής του ηλεκτρικού δικτύου που μεταφέρει το 90% του φορτίου του Τέξας - αντικατέστησε τον άνθρακα με ανεμογεννήτριες.

Υπολογίζεται ότι το Τέξας έχει επενδύσει περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε "ανανεώσιμες" πηγές ενέργειας - 60 δισεκατομμύρια δολάρια ως ιδιωτικά κεφάλαια σε αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις και 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε γραμμές μεταφοράς. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής καταιγίδας του 2021, "όλη αυτή η επένδυση παρήγαγε κατά μέσο όρο το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας κατά τη διάρκεια της καταιγίδας και μόνο το 2% στη κορύφωση της καταιγίδας".

Αναπόφευκτα, όταν χτυπάει ένα ψυχρό μέτωπο, η ERCOT καταφεύγει σε συμβατικές πηγές - όπως ο πολύ κακοποιημένος άνθρακας - για να αντισταθμίσει την απώλεια παραγωγής από την αιολική και την ηλιακή ενέργεια. Στις 23 Δεκεμβρίου, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια συνεισέφεραν λιγότερο από το πέντε τοις εκατό του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας που παρήγαγε η ERCOT, παρά τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για αυτές.

Συγκριτικά, τα "ορυκτά καύσιμα" παρήγαγαν περισσότερο από το 85 τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας.

Στην Πολιτεία Volunteer, η Tennessee Valley Authority (TVA) ανακοίνωσε κυλιόμενες διακοπές ρεύματος για να διαχειριστεί την έλλειψη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η ανακοίνωση, η οποία ήταν η πρώτη στην 89χρονη ιστορία της, ήταν μια στροφή από τη δήλωση της TVA το 2021 ότι "οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος θα ήταν απίθανες".

Οι διακοπές ρεύματος άφησαν περισσότερους από 50.000 πελάτες χωρίς ρεύμα σε συνθήκες παγετού!

Προσθέτοντας προσβολή στον τραυματισμό, οι  Tennessee Titans καθυστέρησαν την έναρξη του αγώνα τους για να εξυπηρετήσουν τη διακοπή ρεύματος.

Είναι γεγονός ότι: "οι αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου οδηγούν σε περισσότερους θανάτους το χειμώνα". Η πιθανότητα είναι μεγαλύτερη με τις διακοπές ρεύματος. Ο άνεμος και η ηλιακή ενέργεια απογοήτευσαν τους κατοίκους των ΗΠΑ όταν χρειαζόταν απεγνωσμένα ηλεκτρικό ρεύμα.

Πολλοί ειδικοί συνιστούν να μην εξαρτώνται τα δίκτυα σε μεγάλο βαθμό από την "πράσινη ενέργεια".

Στο βιβλίο της, ‘Shorting the Grid: The Hidden Fragility of Our Electric Grid (Βραχυκύκλωμα του δικτύου: Η κρυμμένη ευθραυστότητα του ηλεκτρικού μας δικτύου), η Meredith Angwin γράφει ότι οι νόμοι για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που ανάγκασαν τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να στραφούν προς την αιολική και την ηλιακή ενέργεια:

"δεν θα καταφέρουν να δημιουργήσουν δίκτυα που είναι 100% ανανεώσιμα. Ωστόσο, οι νόμοι αυτοί θα καταφέρουν να κάνουν το δίκτυο πιο εύθραυστο και ακριβό".

Φαίνεται ότι το έχουν καταφέρει.

Το τρελό κόλλημα με τις ανεμογεννήτριες και τα ηλιακά πάνελ πρέπει να σταματήσει, για να μη συνεχίσουμε να θέτουμε εκατομμύρια ανθρώπους σε κίνδυνο να παγώσουν μέχρι θανάτου στα σπίτια τους.


Δείτε περισσότερα εδώ naturalgasnow.org


---Δικτυογραφία :Green Energy Infatuation Puts Millions at Risk of Death | Principia Scientific Intl.

https://principia-scientific.com/green-energy-infatuation-puts-millions-at-risk-of-death/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive