Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Είναι η Υπερθέρμανση του Πλανήτη η Μεγαλύτερη Επιστημονική Απάτη στην Ιστορία;

Μετάφραση: Απολλόδωρος Το 1912, ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος Charles Dawson ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε τον "χαμένο κρίκο" μεταξύ πιθήκου και ανθρώπου, γνωστό ως "Ο άνθρωπος του Piltdown" (“The Piltdown Man.”)....Είχε βρει μέρος ενός κρανίου που έμοιαζε με ανθρώπινο κρανίο σε στρώματα χαλικιών του Πλειστόκαινου κοντά στο χωριό Piltdown στο Sussex της Αγγλίας. Ο Dawson υπέβαλε το εύρημα στον Arthur Smith Woodward, φύλακα γεωλογίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

 

Ο Smith Woodward έκανε μια αναπαράσταση των θραυσμάτων του κρανίου και οι αρχαιολόγοι υπέθεσαν ότι το εύρημα υποδεικνύει στοιχεία για έναν ανθρώπινο πρόγονο που ζούσε πριν από 500.000 χρόνια.

Ανακοίνωσαν την ανακάλυψή τους σε συνάντηση της Γεωλογικής Εταιρείας το 1912. Ως επί το πλείστον, η ιστορία τους έγινε αποδεκτή ως γεγονός. Ωστόσο, μεταγενέστερες χημικές δοκιμές έδειξαν ότι το κρανίο και τα τζάτια προέρχονταν στην πραγματικότητα από δύο διαφορετικά είδη, έναν άνθρωπο και έναν πίθηκο.

Το συμπέρασμα: Ο Άνθρωπος του Piltdown ήταν μια θρασύτατη πλαστογράφηση και μια εξελιγμένη επιστημονική απάτη. Σαράντα ένα χρόνια μεσολάβησαν μεταξύ της ανακάλυψης του "Ανθρώπου του Piltdown" και της διαπίστωσης ότι επρόκειτο για απάτη.

Το 1988, τα Ηνωμένα Έθνη συγκρότησαν τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC του ΟΗΕ - Intergovernmental Panel on Climate Change).

Στη θεμελιώδη έκθεσή της το 1990, η IPCC του ΟΗΕ δήλωσε ότι: "με τον τότε τρέχοντα ρυθμό των παγκόσμιων εκπομπών CO2, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά 1°C μέχρι το 2025".

Η δήλωση αυτή αποτέλεσε τη βάση για την υπόθεση ότι η ανθρωπογενής (ανθρωπογενής) υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στην αυξημένη συγκέντρωση CO2 στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης, η οποία οφείλεται σε ανθρωπογενείς δραστηριότητες.

Κεντρικό στοιχείο της υπόθεσης ήταν ότι η θερμοκρασία της κατώτερης τροπόσφαιρας θα αυξανόταν καθώς αυξανόταν η συγκέντρωση του CO2 στην τροπόσφαιρα.

Ως εκ τούτου, στην έκθεσή της του 1990, η IPCC του ΟΗΕ καθιέρωσε μια άμεση σχέση μεταξύ της συγκέντρωσης του CO2 στην ατμόσφαιρα και της θερμοκρασίας της κατώτερης τροπόσφαιρας.

Η επιστημονική μέθοδος διερεύνησης καθοδηγεί την επιστημονική έρευνα και διερεύνηση για πάνω από 400 χρόνια. Συνοπτικά, η επιστημονική μέθοδος απαιτεί από τον ερευνητή να παρατηρήσει ένα φαινόμενο, να διατυπώσει μια υπόθεση για την αιτία του φαινομένου και στη συνέχεια να διεξάγει πειράματα ή επιστημονικές έρευνες για να διαψεύσει την υπόθεση.

Τηρώντας την επιστημονική μέθοδο, ένας επιστήμονας του κλίματος που πιστεύει ότι ο άνθρωπος έχει προκαλέσει την υπερθέρμανση του πλανήτη θα πρέπει να αναπτύξει μια σύνθετη υπόθεση ως εξής:

1.-    Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει συντελεστεί, δηλαδή η θερμοκρασία των ωκεανών, της ξηράς και της σχετικής ατμόσφαιρας του πλανήτη έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της υπό εξέταση περιόδου κατά ένα στατιστικά σημαντικό ποσό.

2.-   Οι δραστηριότητες του ανθρώπου είναι υπεύθυνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη που έχει συμβεί.

3.-    Ο βαθμός στον οποίο η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει εμφανιστεί ή προβλέπεται εύλογα να εμφανιστεί στο μέλλον, θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή στη Γη.

Εάν κάποια από τις εικασίες της παραπάνω σύνθετης υπόθεσης αποδειχθεί άκυρη, η σύνθετη υπόθεση χαρακτηρίζεται ως διαψευσμένη και είτε απορρίπτεται είτε τροποποιείται.

Το 1978, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) άρχισε να εκτοξεύει μια σειρά δορυφόρων για την πολική περιήγηση γύρω από την υδρόγειο χρησιμοποιώντας τεχνολογία μικροκυμάτων για τη μέτρηση της θερμοκρασίας της κατώτερης τροπόσφαιρας (τα πρώτα 8 χλμ. της γήινης ατμόσφαιρας).

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κατά την περίοδο 1979-1998, η μέση μηνιαία ανωμαλία της θερμοκρασίας της κατώτερης τροπόσφαιρας μειώθηκε κατά περίπου 0,3°C κάθε χρόνο, ενώ η συγκέντρωση του CO2 στην ατμόσφαιρα αυξήθηκε από 335 ppm σε 370 ppm.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της περιόδου 1979-1998, ένας αμερόληπτος κλιματολόγος της IPCC του ΟΗΕ θα έπρεπε να είχε παρατηρήσει ότι η θερμοκρασία της τροπόσφαιρας είχε ψυχθεί σημαντικά, ενώ η συγκέντρωση του CO2 είχε αυξηθεί, διαψεύδοντας τη θεμελιώδη αρχή της υπόθεσης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Θα έπρεπε να είχε συγκροτηθεί μια επιτροπή για να επαληθεύσει την ακρίβεια των δεδομένων της θερμοκρασίας και της συγκέντρωσης του CO2.

Η υπόθεση της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη θα έπρεπε να είχε κηρυχθεί διαψευσμένη, εάν τα δεδομένα ήταν ακριβή. Καμμία τέτοια ενέργεια δεν έγινε.

Μέχρι την εμφάνιση της υπόθεσης της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο άνθρωπος του Piltdown ήταν η πιο αξιοσημείωτη επιστημονική απάτη στην ιστορία. Η υπόθεση της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει πλέον αναλάβει αυτόν τον τίτλο.




***Δικτυογραφία

Is Global Warming The Greatest Scientific Fraud In History?

https://climatechangedispatch.com/is-global-warming-the-greatest-scientific-fraud-in-history/

1 σχόλιο:

  1. 🤣 YouTube channel:KathisaKeskeftika

    ΧΆΡΥ ΚΛΥΝΝ ΚΆΡΤΑ ΝΟΣΗΛΕΊΑΣ
    Nacion.Nenterl.


    ΠΟΛΎ ΕΥΚΟΛΑ ΞΕΧΝΑΣ ΡΕ ΓΜΤ !!!


    ΚΟΥΡΆΓΙΟ
    ΓΕΛΆΤΕ

    ΓΡΆΨΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive