Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ ΜΑΡΙΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑΣ. ΕΠΕΣΕΝ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Μάριος- Μιχαήλ Τουρούτσικας, Υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροποριας. Επεσε υπέρ Πατρίδος. ΠΑΡΩΝ"

  • "...Πετάω για τον Πατέρα μου που καμαρώνει στην άκρη στο χωράφι όταν περνούν τα μαχητικά μας. Πετάω για το παιδί στη Φλώρινα που περπατάει στο χιόνι να πάει στο σχολειό του. Πετάω για τον Παπά μας που κάνει χιλιόμετρα να κάνει Ανάσταση με τους τσοπαναραίους στο ύψωμα της Παναγιάς...
Πετάω για τον ψαρά που βγήκε 4 το πρωί με την ψαρόβαρκα να φέρει το μεροκάματο στη φαμελιά του, Πετάω για τον δασκαλάκο που πληρώνει από την τσέπη του τις φωτοτυπίες στα Άγραφα της Καρδίτσας. Για αυτούς πετάω. Για να μπορούν να κάνουν αυτό που χρόνια κάνουν και να κρατάνε την Πατρίδα μας ζωντανή. Ούτε αυτοί ,ούτε εγώ θα ζητήσω υπερωρίες γιορτές και Κυριακές, γιατί εγώ πετάω για την Πατρίδα μου. Πετάω για τους δικούς μου ανθρώπους, αυτούς που γλεντάνε με την ψυχή τους, ζουν για μια στιγμή και όταν πεθαίνουν ξεπροβοδίζουν τους δικούς τους ανθρώπους με τραγούδια και εύχονται καλήν αντάμωση . Πετάω για την ΕΛΛΑΔΑ."
ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΩΡΑ ΤΕΟΙΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ '''ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ''.........ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΚΡΕ ΜΑΣ ΗΡΩΑ..
  • ΠΕΡΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ.........
ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ .....?
  • ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ή ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ;;
Στο ηλικίας σχεδόν 60ετων F4 της 338 Μοίρας Φαντομ που έπεσε σήμερα σκοτώνοντας δύο νέα παιδιά έξω από την Ανδραβίδα, είχε λέει ανατεθεί μια νέα αποστολή :
Να αναγνωρίζει και να αναχαιτίζει τουρκικά drones, κατασκοπευτικά ή οπλισμένα, που πλέον επιχειρούν κατά δεκάδες στο Αιγαίο.
Έτσι, το βαρύ και σχετικά δυσκίνητο μέσο "αεροπορικής υπεροχής" που άρχισε να κάνει καριέρα στον πόλεμο του Βιετνάμ την δεκαετία του 60, πρέπει, μετά κάμποσα λίφτινγκ στην ΕΑΒ, να έχει ανάλογα καθήκοντα σαν αυτά ενός γέρου ελέφαντα που κυνηγάει ένα κουνούπι που επιταχύνει (χωρίς χειριστή) σε χαμηλές πτήσεις με "πολλά g". Τεράστια η καταπόνηση σε πληρώματα και μηχανές για να καταδιώξουν drones αποτελεσματικά, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση τους.
Μόνο και μόνο επειδή και τα εδώ επιτελεία δεν έχουν αντιληφθεί τις αλλαγές που έφεραν τα χαμηλού κόστους ρομποτικά αυτόνομα συστήματα μάχης, για να προσαρμόσουν τα συστήματα αντιμετώπισης τους ανάλογα (με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου ή άλλα πιο ευέλικτα αντίστοιχα συστήματα, που μπορούν σχετικά εύκολα να κατασκευαστούν και από ελληνικά χέρια).
Και επειδή πάει η ευθυνοφοβία σύννεφο κρυμμένη μέσα στην φράση κλισέ "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 40 χρόνια κοσκινίζει", πάνε και έρχονται τα μαύρα σύννεφο μόνο με "προμήθειες" της τελευταίας στιγμής μερικών δεκάδων drones από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ. Όχι για αεροπορική ισχύ, σώνει και καλά, αλλά για παρελάσεις. Η με πιλοτικά προγράμματα τύπου Αρχύτας από ακαδημαϊκούς, που επίσης κοσκινίζουν 40 χρόνια την κάμηλο σχετικά.
Αλλά το είπαμε, δεν το είπαμε;;
Η ηλιθιότητα είναι άπειρη. Μόνο που συχνά κοστίζει ακριβά και σε ζωές νέων ανθρώπων, πέρα των άλλων.
ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive