Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

ΚΩΣ: "Ποινικές διώξεις σε ανθελληνα Δημητρά και ΜΚΟ για εγκληματική οργάνωση"

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

 Η Εισαγγελία της Κω άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του «εθνικού μηνυτή» Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών. Παράλληλα ασκήθηκε δίωξη και σε βάρος του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της ΜΚΟ Aegean Boat Report....

Τόσο ο Δημητράς όσο και ο Όλσεν κατηγορούνται για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».
Και όλα αυτά με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης αυτών των αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2021 η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ, είχαν σχηματίσει δικογραφία κατά τεσσάρων αλλοδαπών – μελών της Aegean Boat Report, στη Λέσβο, για διακίνηση παράνομων μεταναστών και κατασκοπεία.
Από μερίδα του τύπου ο Παναγιώτης Δημητράς έχει χαρακτηριστεί ως "εθνικός μηνυτής", ο οποίος έχει καταθέσει πάνω από 400 μηνύσεις μέσα σε μία πενταετία.
Μεταξύ άλλων, έχει υποβάλει μηνύσεις στα πρωτοδικεία Αθηνών, Αιγαίου, Αν. Κρήτης, Β. Αιγαίου, Δ. Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης, Θράκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Κρήτης, Λαμίας, Λάρισας, Ναυπλίου, Πατρών και Πειραιά.
Έχει μηνύσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης, την Υπουργό Παιδείας (δυο φορές για ρατσισμό), τον Υπουργό Ναυτιλίας και πολλούς άλλους πρώην και νυν υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.
Το ίδο συνέβη και με τους Αλέξη Παπαχελά, Διονύση Γουσέτη και Τάκη Θεοδωρόπουλο από την εφημερίδα "Καθημερινή".
Είχε χαρακτηρίσει δε την Φώφη Γεννηματά "ακροδεξιά εθνικίστρια", και τη Νέα Δημοκρατία "ναζιστικό κόμμα".

2 σχόλια:

  1. Δοξα Τω Θεω!!
    Βρεθηκε επι τελους ενας ευσυνειδητος εισαγγελεας να λαβει μετρα γι' αυτον τον αθλιο.
    Τσιρακι ξενων συμφεροντων κατασυκοφαντησεως της χωρας μας και οπως φαινεται, και παρανομων ενεργειων κατα του κρατους.
    Ας τρεξει τωρα στο αφεντικο του Τζωρτζ Σορρος να τον γλυτωσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive