Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΩΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!! ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗ- ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΡΟΗ 10 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΡΩΣΟ ΟΛΙΓΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ! ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΓΩΓΕΣ! ΓΑΡΓΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣ ΦΑΤΟΥΡΟ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗ- ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΡΟΗ 10 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΡΩΣΟ ΟΛΙΓΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ! ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΓΩΓΕΣ! Εκθέτουν Μητσοτάκης και Γεωργιάδης τον Βαξεβάνη ως Ρώσο Πράκτορα ή Κουκουλοφόρο Μάρτυρα των Αμερικάνων; Κάθε άτομο που αναφέρεται στο κείμενο αυτό είναι αθώο μέχρι της αποδείξεως του εναντίου με τελεσίδικη απόφαση....

Σε συνέντευξη του, ο κ. Πρωθυπουργός εξέθεσε τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ως ρωσικό δάκτυλο. Συγκεκριμένα είπε: "Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται."

Με την σειρά του ο κ. Βαξεβάνης απειλεί με μήνυση τον κ. Μητσοτάκη, δίκη που όλοι επιθυμούμε να απολαύσουμε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση περισσότερο ακόμη κι από το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Όμως, γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της δίκης κιόλας, αν ο κ. Πρωθυπουργός αναφέρεται σε κατηγορητήριο που δημοσιεύτηκε το 2022 στην Νέα Υόρκη, κι όχι ανύπαρκτη καταδίκη από το 2016, για υπόθεση που ακόμη εκδικάζεται και πουθενά δεν αναφέρει τον κ. Βαξεβάνη. Εκτός κι αν ο "Κούλης" έχει πληροφορίες εκ των "έσω" που κατονομάζουν τον Βαξεβάνη ως μάρτυρα, ή συνένοχο. Εξάλλου ΑΝ και μόνο αν, ο εκδότης του Ντοκουμέντο είχε καταδικαστεί το 2016, τότε λογικά θα υπήρχε και ένταλμα για την σύλληψή του, ή αίτημα για την έκδοση του στις ΗΠΑ, χώρια που στις ΗΠΑ δεν καταδικάζεται κανείς "ερήμην" με πολύ σπάνιες εξαιρέσεις. Εκεί ο κατηγορούμενος πρέπει να είναι παρών στην δίκη βάση του Αμερικάνικου συντάγματος για να αντικρούσει τους μάρτυρες που καταθέτουν εναντίον του, αλλιώς η δίκη αναβάλλεται μέχρι να πραγματοποιηθεί η προσαγωγή του κατηγορουμένου. Ο κ. Βαξεβάνης δεν είναι Τζούλιαν Ασάνζ για να εκκρεμεί η έκδοση του, άρα το αφήγημα είναι λάθος.

Το αναφερόμενο κατηγορητήριο θα αφορά τον τηλεοπτικό παραγωγό Τζακ Χάνικ και είχε ήδη παρουσιαστεί σε εκτενές και κατατοπιστικότατο άρθρο στα ΝΕΑ, ακόμη αναρτημένο στην ιστοσελίδα τους από τις 5 Μαρτίου, 2022 ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Εφ Μπι Αη ή οποία είχε γραφτεί στο πόδι (https://www.tanea.gr/2022/03/05/greece/enas-rosos-oligarxis-enas-amerikanos-paragogos-enas-ellinas-efoplistis-o-panos-kammenos-kai-o-kostas-vaksevanis/). Ο Χάνικ χρηματοδοτείτο από Ρώσο πλουτοκράτη του κύκλου του Προέδρου Πούτιν με βλέψεις για διεθνή ιδιοκτησία ΜΜΕ. Υπήρξε προσπάθεια για ραδιοτηλεοπτικά "συντικέητεντ" προγράμματα, ένα προσοδοφόρο σύστημα αναμετάδοσης στο εξωτερικό, ή και για αγορές καναλιών σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Ο κ. Βαξεβάνης θα ηγείτο ειδησεογραφικού σχήματος. Υποτίθεται πως ο Ρώσοι θα επένδυαν κεφάλαια στο όλο επιχείρημα που ουδέποτε φαίνεται να καρποφόρησε, ίσως επειδή οι ΗΠΑ είχαν απαγορεύσει στους συμμάχους τους συνεργασία με Ρώσους πλουτοκράτες λόγω της Κριμαίας από το 2014.

Με την δημοσίευση του άρθρου για τον Χάνικ, ο τωρινός υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θριαμβευτικά το αναπαρήγαγε σε κοινωνικά δίκτυα επιδεικνύοντας τον εκδότη ως ρωσικό δάκτυλο.

Όμως το κατηγορητήριο του Χάνικ, το οποίο μπορεί να βρει ο οποιοσδήποτε στο διαδίχτυο, δεν κατονομάζει το κ. Βαξεβάνη. Αναφέρεται σε άγνωστους Έλληνες συνεργούς και δημιουργείται το εύλογο ερώτημα: είναι ο Βαξεβάνης μάρτυρας στην υπόθεση; Αν ισχύει αυτό, τότε ο κ. Πρωθυπουργός "κάρφωσε" τον εκδότη με αδημοσίευτες πληροφορίες των εισαγγελικών αρχών των ΗΠΑ, δεδομένο που θα δημιουργήσει προβλήματα και στις δυο χώρες. Η πιο πιθανή εκδοχή όμως είναι πως ο κ. Μητσοτάκης αναπαρήγαγε απρόσεκτα τις αναρτήσεις του υπουργού του και ο κ. Βαξεβάνης δικαιούται αποζημίωσης για διασυρμό και με την παρουσία του σε ποινική δίωξη ως πολιτική αγωγή, και με αγωγή εναντίον Πρωθυπουργού, του υπουργού και οποιοδήποτε άλλου υπεύθυνου, ίσως ακόμη και παράγοντα του αμερικάνικου δημόσιου που θα είχε μεταφέρει εικασίες στον κ. Μητσοτάκη και εκείνος τις ξεστόμισε απρόσεχτα στην χώρα όπου κατηγορητήρια διοχετεύονται από εισαγγελικούς λειτουργούς στα ΜΜΕ κατά παράβαση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Ποιος δεν θα θέλει να δει πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας να αυτοκαταστρέφεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθώς θα επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής και της μη αυτενοχοποίησης (άρ. 104 παρ. 1 ΚΠΔ) προς απάντηση των ερωτήσεων του ιδίου του κ. Βαξεβάνη; Με άλλα λόγια, όλα εδώ πληρώνονται κύριε Πρωθυπουργέ και εσείς θα πληρώσετε τον κ. Βαξεβάνη. Πάντως απλώς εμείς εκφράζουμε γνώμη και υπενθυμίζουμε ξανά πως κάθε άτομο που αναφέρεται στο κείμενο αυτό είναι αθώο μέχρι της αποδείξεως του εναντίου με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου. Καλή τύχη κύριε Μητσοτάκη.

 

 πηγή φωτό: patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive