Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ! Το βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών απονεμήθηκε στον ναζιστή Βολοντιμίρ Ζελένσκι απο τον Κώστα Μπακογιάννη

Το Athens Democracy Forum, (Βλ. SOROS) φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης απένειμε το βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών, της πόλης που “γέννησε’ τη Δημοκρατία και ανέδειξε τις αξίες της στον ΝΑΖΙΣΤΗ Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και μέσω αυτού στον λαό της Ουκρανίας. Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε:...

«Ας μην ξεχνάμε ότι η ιαχή «ελευθερία ή θάνατος», που ακούγεται σήμερα στην Ουκρανία, χτυπά σε εμάς τους Έλληνες μια ευαίσθητη “χορδή”, καθώς μόλις πέρυσι γιορτάσαμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τη γενναιότητα, το φρόνημα και το ήθος του ουκρανικού λαού – με την αριστοτελική έννοια – κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Κίεβο, πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο κ Μπακογιάννης εξήρε το σθένος του λαού της Ουκρανίας που αγωνίζεται με θάρρος στην πρώτη γραμμή, επισημαίνοντας : “Δεν αγωνίζονται μόνο για τη δική τους ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία τους. Για το δικαίωμά τους να επιλέξουν τον δικό τους δρόμο και τη δική τους ζωή. Αγωνίζονται και για τις ευρωπαϊκές αξίες, για την ίδια την ιδέα που γεννήθηκε σε αυτήν την πόλη πριν από 2.500 χρόνια: Τη Δημοκρατία”.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Β.Ζελένσκι, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι :

«H ενότητα είναι εκείνη που εξασφαλίζει τη λειτουργία όλων σε συνδυασμό με την αληθινή ελευθερία. Η ενότητα δίνει ζωή στη δημοκρατία.

H δημοκρατία δεν κατοικεί σε κυβερνητικά γραφεία ούτε σε αίθουσες κοινοβουλίων. Η δημοκρατία ζει ανάμεσα και μαζί με τους πολίτες, γι αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγεται η ύπαρξη μεμονωμένων ομάδων προνομιούχων ή μη-κοινωνικώς εντεταγμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive