Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Η Γροιλανδία Μόλις Απέκτησε 7 ΓΙΓΑΤΟΝΟΥΣ ΧΙΟΝΙ/ΠΑΓΟ - ΡΕΚΟΡ -- Μπορούν οι παπαγάλοι-καταστροφολόγοι της Απάτης της "κλιματικής αλλαγής" να το εξηγήσουν και αυτό;;;

Εντυπωσιακές μετρήσεις του ισοζυγίου επιφανειακής μάζας (SMB) - ένας υπολογισμός για τον προσδιορισμό της "υγείας" ενός παγετώνα - έχουν αναρτηθεί σε όλο το στρώμα πάγου της Γροιλανδίας όλη τη σεζόν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της λεγόμενης καλοκαιρινής περιόδου "τήξης".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η χθεσινή (29 Αυγούστου) αύξηση ρεκόρ 7 γιγατόνων - μια μέτρηση που θα ήταν εντυπωσιακή και την εποχή του έτους, αλλά που έχει καταχωρηθεί στα βιβλία ως η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (με δεδομένα που εκτείνονται από τη δεκαετία του 1980).

Αυτή η πρωτοφανής Αύξηση του αυγούστου έχει προωθήσει το SMB του στρώματος πάγου περαιτέρω - πάνω από το μέσο όρο 1981-2010 (γκρι γραμμή):

Η Γροιλανδία συνεχίζει να αψηφά τις εντολές του κόμματος AGW, αρνούμενη να λιώσει όπως προφητεύεται.

Και η φετινή χρονιά απέχει πολύ από το να είναι μια ανωμαλία - από το 2016, έχει παρατηρηθεί ένα συνολικό καθαρό κέρδος:

Εδώ είναι η περίοδος 2016-2017:

Και εδώ είναι η περίοδος 2017-2018:

Η ανικανότητα/απάτη είναι πιο ξεκάθαρη από ποτέ.

Παρά τις δεκαετίες αξιόπιστων δορυφορικών μετρήσεων -που καταλήγουν σε αδιαμφισβήτητα και αδιαμφισβήτητα δεδομένα- η επίσημη αφήγηση παραμένει μια αφήγηση φωτιάς και θειάφι, μια αφήγηση που είναι αποφασισμένη να προωθήσει μια αυτοκτονική δαιμονοποίηση των προσιτών και αξιόπιστων ορυκτών καυσίμων:

Και ενώ είναι αλήθεια ότι το στρώμα πάγου της Γροιλανδίας έχασε μάζα από το 1995 έως το 2012 περίπου, αυτή η τάση απώλειας έχει πλέον αντιστραφεί, σχεδόν πλήρως. Όπως η σταδιακή στροφή ενός τεράστιου πλοίου, από το 2010 έως το 2015 το SMB της Γροιλανδίας άλλαξε πορεία και έκτοτε βρίσκεται σε ανοδική τροχιά:

Και τώρα έχουμε τη σεζόν 2021/2022 που τελειώνει με πάταγο και προωθεί αυτή την τάση αύξησης ακόμη περισσότερο, όπως μπορούμε να δούμε στο διάγραμμα από τις 30 Αυγούστου, όπου προστέθηκαν άλλα οκτώ δισεκατομμύρια τόνοι χιονιού:

Σημείωση απο τον Εκδότη του PRINCIPIA SCIENTIFIC INTERNATIONAL:

Το 2021 είχε 21 ημέρες πρωτοφανών χιονοπτώσεων, συμπεριλαμβανομένης της 26ης Μαΐου. Δεν είναι βέβαιο πόση ποσότητα χιονιού έπεσε εκείνη την ημέρα, επειδή κυριολεκτικά ξεπέρασε κάθε όριο, αλλά ήταν τουλάχιστον 12 δισεκατομμύρια τόνοι:


Έντονες ψυχρές ανωμαλίες εντοπίζονται στη στρατόσφαιρα πάνω από το Νότιο Ημισφαίριο, ψύξη σε κλίμακα που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ πριν στα σύγχρονα δορυφορικά αρχεία. Ο ένοχος; Η έκρηξη του Hunga Tonga στις 15 Ιανουαρίου.

Οι ισχυρές ηφαιστειακές εκρήξεις είναι ικανές να εκτοξεύσουν διάφορα αέρια και υλικά στη στρατόσφαιρα, και όχι μόνο. Ανάλογα με τον τύπο των σωματιδίων και τον όγκο των εκτοξευόμενων σωματιδίων, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικές περιφερειακές και παγκόσμιες ατμοσφαιρικές επιδράσεις.

Το Hunga Tonga είναι ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο που βρίσκεται κάτω από τον Νότιο Ειρηνικό. Η βίαιη έκρηξή του στις 15 Ιανουαρίου 2022 παρήγαγε ένα τεράστιο ηφαιστειακό νέφος που αποτελείται από θείο και υδρατμούς και άγγιξε τη μεσόσφαιρα. Ήταν η υψηλότερη έκρηξη που έχει καταγραφεί ποτέ.

Το θείο που στέλνεται σε τόσο υψηλά ατμοσφαιρικά επίπεδα έχει παγκόσμια ψυκτική επίδραση. Η έκρηξη του Pinatubo το 1991 αποτελεί πρόσφατη απόδειξη αυτού του γεγονότος. Όπως φαίνεται παρακάτω, η "έκρηξη" VEI-6 του Pinatubo ψύχθηκε ολόκληρος ο πλανήτης για περίπου 3 χρόνια, και μάλιστα με σημαντική διαφορά:

Παρόμοια με το θείο, οι υδρατμοί έχουν επίσης ψυκτικό αποτέλεσμα, αν και όχι στην επιφάνεια, αλλά στη στρατόσφαιρα - ψύξη που επιτυγχάνεται με τον ίδιο τρόπο με το θείο, δηλαδή με την ανάκλαση της εισερχόμενης ηλιακής ακτινοβολίας.

Έχει υπολογιστεί ότι η έκρηξη της Hunga Tonga είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 10% της συνολικής περιεκτικότητας των υδρατμών της στρατόσφαιρας (από 1560 Teragrams σε πάνω από 1700 Teregrams), γεγονός που αποτελεί τεράστιο επίτευγμα για ένα μόνο ηφαιστειακό γεγονός:

Οι εγχυόμενοι υδρατμοί έφτασαν στην ανώτερη στρατόσφαιρα με την κύρια συγκέντρωση να διατηρείται μεταξύ 20-30 χιλιομέτρων (12-18 μίλια):

Παρακάτω είναι η ανάλυση της NASA για την ανωμαλία των υδρατμών σε ύψος περίπου 25km (15,5 μίλια).

Ορατή είναι η σημαντική αύξηση μετά την έκρηξη, αλλά αξίζει επίσης να σημειωθεί η "επικάλυψη" από το νότιο ημισφαίριο στο βόρειο ημισφαίριο - τα εκτοξευόμενα δεν περιορίζονται σε μια περιοχή, εξαπλώνονται:

Η ψύξη που σχετίζεται με αυτό το συμβάν μπορεί να παρακολουθηθεί χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της αναανάλυσης από το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών της NOAA.

Παρακάτω παρουσιάζεται η ανωμαλία της θερμοκρασίας της μέσης στρατόσφαιρας του Μαΐου 2022 (δηλαδή περίπου 4 μήνες μετά την έκρηξη). Φαίνεται καθαρά ότι από τον Μάϊο υπήρχε ήδη σημαντική ψύξη σε όλο το νότιο ημισφαίριο με τις ισχυρότερες ψυχρές ανωμαλίες γύρω από τα 30S:

Μέχρι τον Ιούλιο του 2022 το φαινόμενο της ψύξης ήταν ακόμη ισχυρότερο. Οι ψυχρές ανωμαλίες ήταν σημαντικές (10 βαθμοί κάτω από τον κανόνα). Και όχι μόνο είχαν ενταθεί, αλλά είχαν εξαπλωθεί και προς το νότιο πόλο:

Το γράφημα θερμοκρασίας της μέσης στρατόσφαιρας του NOAA δείχνει επίσης το πρωτοφανές επίπεδο ψύξης:

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση (Αύγουστος 2022), η ψύξη της στρατόσφαιρας συνέχισε να εντείνεται με τις ανωμαλίες της θερμοκρασίας να επεκτείνονται ακόμη περισσότερο προς το Νότιο Πόλο...

...όπου φαίνεται επίσης να επηρεάζουν πιο άμεσα τη δυναμική του πολικού στρόβιλου - μαζί με τη θερμοκρασία, η πίεση φαίνεται επίσης να μειώνεται:

Η πιο πρόσφατη ανάλυση (27 Αυγούστου) μιλάει από μόνη της - η ψύξη της στρατόσφαιρας έχει πλέον καταλάβει τις νότιες πολικές περιοχές:

Τις περισσότερες φορές, η ψύξη της νότιας στρατόσφαιρας έχει ως αποτέλεσμα ένα αρνητικό μοτίβο πίεσης NAO (ταλάντωση του Βόρειου Ατλαντικού: το μοτίβο πίεσης που επηρεάζει τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη). Μια αρνητική NAO σημαίνει υψηλότερη πίεση πάνω από τον βόρειο Ατλαντικό και τη Γροιλανδία και, αντίθετα, χαμηλότερη πίεση προς τα νότια.

Η παρακάτω εικόνα είναι ένα παράδειγμα, δείχνει το μοτίβο θερμοκρασίας μιας αρνητικής χειμερινής περιόδου NAO. Σημειώστε τις ψυχρότερες θερμοκρασίες πάνω από το βόρειο και ανατολικό μισό των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης:

Αν πάρουμε τις σύγχρονες χειμερινές εποχές του Βόρειου Ημισφαιρίου που ακολούθησαν τα ασυνήθιστα ψυχρά έτη της νότιας στρατόσφαιρας, βλέπουμε μια ισχυρή συσχέτιση με αυτό το αρνητικό μοτίβο ΝΑΟ- δηλαδή, υψηλή πίεση πάνω από τη Γροιλανδία και χαμηλότερη πίεση πάνω από το μέσο του Βόρειου Ατλαντικού:

Λαμβάνοντας ξανά τα ίδια έτη, μπορούμε να δούμε ότι το μοτίβο πίεσης στη βόρεια στρατόσφαιρα δείχνει μια ασθενέστερη πολική δίνη (οι θετικές ανωμαλίες πίεσης μπορούν να υποδηλώνουν ασθενέστερη πολική κυκλοφορία):

Οι θερμότερες θερμοκρασίες της στρατόσφαιρας πάνω από τον Βόρειο Πόλο φαίνεται να ακολουθούν την ψύξη της νότιας στρατόσφαιρας. Αυτή η θέρμανση ψηλά πάνω από την Αρκτική -ή αλλιώς "ξαφνική στρατοσφαιρική θέρμανση" (SSW)- οδηγεί συχνά σε ασθενέστερη στρατοσφαιρική κυκλοφορία, η οποία, με τη σειρά της, συχνά οδηγεί σε διαταραχή της ροής του ρεύματος πίδακα:

Ένας ισχυρός πολικός στρόβιλος σημαίνει ισχυρή πολική κυκλοφορία: μια ρύθμιση που κρατά τον κρύο αρκτικό αέρα κλειδωμένο στις πολικές περιοχές με αποτέλεσμα ηπιότερες συνθήκες για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, ενώ από την άλλη πλευρά, ένας αδύναμος πολικός στρόβιλος οδηγεί σε ένα κυματιστό μοτίβο ροής του τζετ και ο στρόβιλος δυσκολεύεται πολύ περισσότερο να συγκρατήσει το κρύο - οι αρκτικές αέριες μάζες ουσιαστικά ξεκλειδώνονται και ελευθερώνονται για να ταξιδέψουν ασυνήθιστα μακριά νότια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και/ή την Ευρώπη:

Ανακεφαλαίωση

Η έκρηξη της Hunga Tonga τον Ιανουάριο στον Νότιο Ειρηνικό εισήγαγε θείο και μεγάλη ποσότητα υδρατμών στη στρατόσφαιρα.

Βλέπουμε ότι αυτοί οι υδρατμοί προκαλούν τώρα σημαντική ψύξη της νότιας στρατόσφαιρας και έχουμε επίσης παρατηρήσει μια συσχέτιση μεταξύ της ψύξης της στρατόσφαιρας του νότιου ημισφαιρίου και της θέρμανσης της στρατόσφαιρας του βόρειου ημισφαιρίου (SSWs).

Η θέρμανση της στρατόσφαιρας κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο Βόρειο Ημισφαίριο οδηγεί συχνά σε διατάραξη της πολικής δίνης, προκαλώντας μεγάλες μεταβολές της πίεσης, οι οποίες, με τη σειρά τους, μπορούν να οδηγήσουν στην απελευθέρωση μαζών αρκτικού αέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Αυτές, τουλάχιστον, είναι οι τρέχουσες γραμμές σκέψης, που υποστηρίζονται από ιστορικά δεδομένα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες και δυνάμεις που παίζουν ρόλο. Το κλίμα της Γης είναι ένα απίστευτα πολύπλοκο σύστημα και χρειάζονται πολύ περισσότερες έρευνες. Ο φετινός χειμώνας θα αποτελέσει, ωστόσο, μια μεγάλη δοκιμή στον πραγματικό κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι η εποχή δεν θα εξελιχθεί όπως αναμενόταν. Με απλά λόγια, τα έθνη δεν είναι προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν έναν σκληρό χειμώνα με ανελέητα πολικά ξεσπάσματα, όχι φέτος, κάθε άλλο.

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω παρά να κρατήσω τα δάχτυλά μου σταυρωμένα και να χρησιμοποιήσω κάποια τυφλή ελπίδα.

Εμείς οι άνθρωποι είμαστε ανίσχυροι απέναντι σε τέτοια μεγάλα κοσμολογικά παιχνίδια, ανεξάρτητα από το τι μας λένε οι TPTB. Κανένα ποσό φορολογίας και/ή αρετής δεν θα επηρεάσει το κλίμα. Η Μητέρα Φύση ακολουθεί τους κύκλους της και τους κύκλους της μέσα στους κύκλους, ανεξάρτητα από αυτό. Είναι καθαρή ανοησία να πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτά τα αρχαία, προκαθορισμένα πεπρωμένα από την πορεία τους.

Όπως λέει ο διακεκριμένος Ρώσος διαστημικός επιστήμονας Habibullo Abdussamatov:


***********

Δικτυογραφία:

Greenland Just Gained A Record-Smashing 7 Gigatons Of Snow/Ice; + A Major Stratospheric Cooling Event Is Unfolding Across The Entire Southern Hemisphere... - Electroverse

https://electroverse.co/greenlands-record-gains-major-stratospheric-cooling-event-over-southern-hemisphere/

2 σχόλια:

  1. Πες τα στους μπασταρδους του αστεροσκοπειου (μετεο) που το παιζουν και μαγκες και ειρωνες που βαζουν παντα 3 βαθμους ποιο πανω απο τους αλλους για να σου λενε εχει ζεστη κατσε μεσα...
    Ουστ κοπροσκυλα κωλοσφουγκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΡΑΤΕ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive