Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Οι Μάσκες Προσώπου Προκαλούν Βλάβη: Οι Πλήρεις Συνέπειες Της Παρατεταμένης Χρήσης Μάσκας Μόλις Αρχίζουν Να Γίνονται Κατανοητές

Με τις έρευνες να δείχνουν ότι οι μάσκες όχι μόνο δεν σας προστατεύουν, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να σας αρρωστήσουν, η λογική πίσω από την ευρέως διαδεδομένη υποχρεωτική χρήση τους πρέπει να αμφισβητηθεί....

Χρησιμοποιώντας δεδομένα του CDC, δεν βρέθηκαν σημαντικές διαφορές στην αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ των κρατών με ή χωρίς εντολές για μάσκες, κατά τη διάρκεια περιόδων χαμηλής ή υψηλής μετάδοσης.

Η διαδεδομένη χρήση μασκών δεν μείωσε τη μετάδοση του Covid-19 στην Ευρώπη και βρέθηκε μια μέτρια θετική συσχέτιση μεταξύ της χρήσης μάσκας και των θανάτων στη Δυτική Ευρώπη.

Μια επικαιροποίηση μιας μελέτης του CDC σχετικά με τις εντολές χρήσης μάσκας στα σχολεία, που χρησιμοποίησε σχεδόν έξι φορές περισσότερα δεδομένα, δεν διαπίστωσε σημαντική σχέση μεταξύ των εντολών χρήσης μάσκας στα σχολεία των ΗΠΑ και των ποσοστών κρουσμάτων Covid-19.

Στο Κάνσας, οι κομητείες με εντολή χρήσης μάσκας είχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά θανάτων από κρούσματα Covid-19 σε σχέση με τις κομητείες χωρίς εντολή χρήσης μάσκας.

Ένας τρόπος με τον οποίο οι μάσκες προκαλούν βλάβη μπορεί να είναι το "φαινόμενο Foegen" - η ιδέα ότι η βαθιά επανεισπνοή σταγονιδίων και ιώσεων που πιάνονται στις μάσκες προσώπου μπορεί να κάνει τη μόλυνση από το Covid-19 πιο πιθανή ή πιο σοβαρή.***


Απο τον Dr. Joseph Mercola

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, το 80% των πολιτειών των ΗΠΑ επέβαλε μάσκες για να επιβραδύνει την εξάπλωση του SARS-CoV-2, αλλά η συσσωρευμένη έρευνα δείχνει ότι οι εντολές και η χρήση μάσκας δεν μειώνουν την εξάπλωση του ιού.[1] Ενώ οι κανόνες που απαιτούσαν μάσκες αύξησαν τη συμμόρφωση, δεν μεταφράστηκαν σε χαμηλότερα ποσοστά αύξησης της μετάδοσης, είτε η κοινοτική εξάπλωση του SARS-CoV-2 ήταν χαμηλή είτε υψηλή.

Ακόμη και πριν ο Covid-19 κηρυχθεί πανδημία, οι εντολές για μάσκες τέθηκαν σε εφαρμογή χωρίς ποτέ να αξιολογηθεί σωστά η αποτελεσματικότητά τους, αλλά αυτό δεν τις εμπόδισε να διχάσουν τις κοινότητες και να χρησιμοποιηθούν ως μια μορφή σηματοδότησης αρετών και μια ορατή υπενθύμιση της συμμόρφωσης με το "νέο φυσιολογικό".

Τώρα, με την έρευνα να δείχνει όχι μόνο ότι οι μάσκες δεν σας προστατεύουν αλλά ότι μπορεί στην πραγματικότητα να σας αρρωστήσουν, η λογική πίσω από την ευρέως διαδεδομένη υποχρεωτική χρήση τους πρέπει να αμφισβητηθεί.

--> Οι Υποχρεωτικές Μάσκες Δεν Μείωσαν τα Κρούσματα του Covid-19

Χρησιμοποιώντας στοιχεία του CDC, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Louisville υπολόγισαν τη συνολική αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 και τη χρήση μάσκας για τις ΗΠΑ. Δεν βρέθηκαν σημαντικές διαφορές στην αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των πολιτειών με και χωρίς εντολή κατά τη διάρκεια περιόδων χαμηλής ή υψηλής μετάδοσης.

"Τα κύματα ήταν διφορούμενα", σημείωσαν, καταλήγοντας στο συμπέρασμα: "Οι εντολές και η χρήση μάσκας δεν σχετίζονται με βραδύτερη εξάπλωση του Covid-19 σε επίπεδο πολιτείας κατά τη διάρκεια των κυμάτων αύξησης του Covid-19. " [2]. Αν και δήλωσαν ότι τα ευρήματά τους "δεν υποστηρίζουν την υπόθεση ότι τα ποσοστά μετάδοσης του SARS-CoV-2 μειώνονται με τη μεγαλύτερη δημόσια χρήση μάσκας", σημείωσαν ότι "οι μάσκες μπορεί να προωθήσουν την κοινωνική συνοχή ως σύμβολα συσπείρωσης κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας "[3].

Παρόμοια θλιβερά αποτελέσματα από τις εντολές χρήσης μάσκας καταδείχθηκαν στην Ευρώπη. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cureus ανέλυσε δεδομένα από 35 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της νοσηρότητας, της θνησιμότητας και της χρήσης μάσκας, για μια περίοδο έξι μηνών. Οι ερευνητές σημείωσαν:[4]

  "Οι εντολές για μάσκες εφαρμόστηκαν σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου και στα περισσότερα μέρη όπου οι μάσκες δεν ήταν υποχρεωτικές, συστήθηκε η χρήση τους σε δημόσιους χώρους ... Αυτές οι εντολές και οι συστάσεις έλαβαν χώρα παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ρόλος των μασκών στην πρόληψη της μετάδοσης του αναπνευστικού ιού ήταν μικρός, μηδενικός ή ασαφής".

Όταν αναλύθηκαν τα δεδομένα, η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι η ευρεία χρήση μασκών δεν μείωσε τη μετάδοση του Covid-19. Ακόμη χειρότερα, διαπιστώθηκε μια μέτρια θετική συσχέτιση μεταξύ της χρήσης μάσκας και των θανάτων στη Δυτική Ευρώπη, γεγονός που "υποδηλώνει ότι η καθολική χρήση μάσκας μπορεί να είχε επιβλαβείς ακούσιες συνέπειες".[5]

--> Οι Υποχρεωτικές Μάσκες στα Σχολεία Δεν Μείωσαν τα κρούσματα του Covid-19

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής προπαγανδιστικής εκστρατείας, μια ευρέως αναφερόμενη μελέτη του CDC, η οποία δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2021, ανέφερε ότι οι νομοί χωρίς εντολή χρήσης μάσκας στα σχολεία είχαν μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών των κρουσμάτων Covid-19 στα παιδιά μετά την έναρξη του σχολείου σε σύγκριση με τους νομούς που είχαν εντολή χρήσης μάσκας στα σχολεία.[6]

Η μελέτη χρησιμοποιήθηκε για να υποστηρίξει τις εντολές για σχολικές μάσκες, αλλά μια ομάδα ερευνητών επανεξέτασε την έρευνα, ενσωματώνοντας μεγαλύτερο μέγεθος δείγματος και μεγαλύτερη περίοδο μελέτης. Η επικαιροποιημένη μελέτη,[7] που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2022, χρησιμοποίησε σχεδόν έξι φορές περισσότερα δεδομένα σε σύγκριση με την αρχική μελέτη και δεν διαπίστωσε σημαντική σχέση μεταξύ των εντολών για μάσκα στα σχολεία των ΗΠΑ και των ποσοστών κρουσμάτων Covid-19. Σύμφωνα με τους ερευνητές:[8]

  "Αποτύχαμε να διαπιστώσουμε μια σχέση μεταξύ της σχολικής μάσκας και των παιδιατρικών περιστατικών χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους αλλά έναν μεγαλύτερο, πιο ποικιλόμορφο πληθυσμό σε εθνικό επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η μελέτη μας καταδεικνύει ότι οι μελέτες παρατήρησης παρεμβάσεων με μικρά έως μέτρια μεγέθη επίδρασης είναι επιρρεπείς σε μεροληψία που προκαλείται από την επιλογή και τις παραλειπόμενες μεταβλητές. Οι τυχαιοποιημένες μελέτες μπορούν να ενημερώσουν με μεγαλύτερη αξιοπιστία την πολιτική δημόσιας υγείας".

Στο Twitter, ο χειρουργός και ερευνητής δημόσιας πολιτικής Dr. Marty Makary επεσήμανε ότι η αρχική μελέτη του CDC φαινόταν να περιλαμβάνει επιλεγμένα δεδομένα και ο οργανισμός αρνήθηκε να δημοσιεύσει μια επικαιροποίηση χρησιμοποιώντας τα πιο εκτεταμένα δεδομένα:[9]

  "Αυτή η μελέτη καταδεικνύει πώς το CDC μάζευε δεδομένα για να υποστηρίξει το δόγμα της σχολικής μάσκας. Το άρθρο αναφέρει ότι το περιοδικό MMWR του CDC απέρριψε τη δημοσίευση αυτής της εκ νέου ανάλυσης. Πιθανότατα επειδή αποκάλυψε το σαλαμοκόψιμο των δεδομένων από το CDC & τη χρήση της επιστήμης ως πολιτική προπαγάνδα".

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια προηγούμενη μελέτη του CDC διαπίστωσε ότι οι απαιτήσεις μάσκας για τους μαθητές είχαν μικρή επίδραση στα περιστατικά Covid-19 στα σχολεία της Γεωργίας, ενώ ο βελτιωμένος αερισμός, όπως το άνοιγμα ενός παραθύρου, μείωσε τα περιστατικά περισσότερο από ό,τι οι εντολές μάσκας για το προσωπικό και τους εκπαιδευτικούς [10].

--> Το φαινόμενο Foegen: Οι Εντολές για Μάσκες Αύξησαν τους Θανάτους από Covid-19

Μια βαθιά σημαντική μελέτη διεξήχθη από τον Γερμανό ιατρό Dr. Zacharias Fögen για να διαπιστώσει αν η υποχρεωτική χρήση μάσκας επηρέασε το ποσοστό θανάτων από κρούσματα Covid-19 στο Κάνσας από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 15 Οκτωβρίου 2020.[11] Επέλεξε την πολιτεία του Κάνσας επειδή, ενώ εξέδωσε εντολή χρήσης μάσκας, οι κομητείες είχαν τη δυνατότητα είτε να την επιλέξουν είτε όχι.

Η ανάλυσή του αποκάλυψε ότι οι κομητείες με εντολή χρήσης μάσκας είχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από ό,τι οι κομητείες χωρίς εντολή χρήσης μάσκας. "Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η χρήση μάσκας μπορεί να αποτελεί άγνωστη ακόμη απειλή για τον χρήστη αντί να τον προστατεύει, καθιστώντας την εντολή μάσκας μια αμφισβητήσιμη επιδημιολογική παρέμβαση", κατέληξε.

Αυτή η απειλή, εξήγησε, μπορεί να είναι κάτι που ονομάζεται "φαινόμενο Foegen" - η ιδέα ότι η βαθιά επανεισπνοή σταγονιδίων και ιώσεων που πιάνονται στις μάσκες προσώπου μπορεί να κάνει τη μόλυνση Covid-19 πιο πιθανή ή πιο σοβαρή.

"Οι βασικές αρχές αυτού του φαινομένου αποδεικνύονται εύκολα όταν φοράμε ταυτόχρονα μάσκα προσώπου και γυαλιά τραβώντας το άνω άκρο της μάσκας πάνω από το κάτω άκρο των γυαλιών. Τα σταγονίδια εμφανίζονται στη μάσκα κατά την εκπνοή και εξαφανίζονται κατά την εισπνοή".

  "Στο "φαινόμενο Foegen", οι ιοί εξαπλώνονται (λόγω του μικρότερου μεγέθους τους) βαθύτερα στην αναπνευστική οδό. Παρακάμπτουν τους βρόγχους και εισπνέονται βαθιά στις κυψελίδες, όπου μπορούν να προκαλέσουν πνευμονία αντί για βρογχίτιδα, που θα ήταν τυπική για μια λοίμωξη από ιό.
  Επιπλέον, τα ιούς αυτά παρακάμπτουν το πολυστρωματικό πλακώδες επιθηλιακό τοίχωμα, στο οποίο δεν μπορούν να περάσουν in vitro και πιθανότατα δεν μπορούν να περάσουν in vivo. Επομένως, ο μόνος πιθανός τρόπος εισόδου των ιόντων στα αιμοφόρα αγγεία είναι μέσω των κυψελίδων "[12].

--> Η χρήση μάσκας θα μπορούσε να σχετίζεται με τη μακρά διάρκεια του Covid

Ο Fögen εξήγησε ότι το να φοράτε μάσκες θα μπορούσε τελικά να αυξήσει το συνολικό ιικό σας φορτίο, επειδή, αντί να εκπνέετε ιούς από την αναπνευστική σας οδό και να απαλλάξετε τον οργανισμό σας από αυτούς, αυτοί οι ιοί συλλαμβάνονται στη μάσκα και επιστρέφουν. Αυτό μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των ιόντων που περνούν μέσα από τη μάσκα, έτσι ώστε να γίνει περισσότερος από τον αριθμό που θα αποβάλλονταν χωρίς μάσκα.

Το γεγονός ότι "τα υπερσυμπυκνωμένα σταγονίδια και τα καθαρά ιόντα στη μάσκα μπορεί να εκτοξευθούν προς τα έξω κατά την εκπνοή, με αποτέλεσμα τη μετάδοση μέσω αερολυμάτων αντί της μετάδοσης μέσω σταγονιδίων" είναι ένα άλλο ζήτημα που θα μπορούσε να κάνει τη μετάδοση χειρότερη αντί καλύτερη, και η χρήση "πιο προστατευτικών" μασκών θα μπορούσε επίσης να γυρίσει μπούμερανγκ, κάνοντας χειρότερες τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του Covid-19. Ο Fögen εξήγησε:[13]

  "Η χρήση "καλύτερων" μασκών (π.χ. FFP2, FFP3) με υψηλότερη ικανότητα φιλτραρίσματος σταγονιδίων πιθανώς θα πρέπει να προκαλέσει ακόμη ισχυρότερο "φαινόμενο Foegen", επειδή ο αριθμός των ιών που δυνητικά επανεισπνέονται αυξάνεται με τον ίδιο τρόπο που μειώνεται η εκροή προς τα έξω.

  Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι οι μακροχρόνιες επιδράσεις που σχετίζονται με το Covid-19 και το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά μπορεί να αποτελούν άμεση αιτία του "φαινομένου Foegen". Η είσοδος του ιού στις κυψελίδες και στο αίμα χωρίς να περιορίζεται στην ανώτερη αναπνευστική οδό και στους βρόγχους και μπορεί να προκαλέσει βλάβη με την έναρξη μιας (αυτο)ανοσολογικής αντίδρασης στα περισσότερα όργανα".

--> Σαφείς Κίνδυνοι από την Παρατεταμένη Χρήση Μάσκας

Δύο εκθέσεις εμπειρογνωμόνων τάχθηκαν κατά της χρήσης μασκών για τα παιδιά το 2021. Η πρώτη, μια έκθεση ψυχολογίας,[14] ανέφερε ότι οι μάσκες είναι πιθανό να προκαλούν ψυχολογική βλάβη στα παιδιά και να παρεμποδίζουν την ανάπτυξη.[15] "Η έκταση της ψυχολογικής βλάβης στους νέους είναι άγνωστη", ανέφερε η έκθεση, "λόγω της μοναδικής φύσης του "κοινωνικού πειράματος" που διεξάγεται επί του παρόντος στα σχολεία και στην ευρύτερη κοινωνία".[16]

Η δεύτερη έκθεση επικεντρώθηκε στην υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία [17] , σημειώνοντας την πιθανή μόνιμη φυσική βλάβη στους πνεύμονες λόγω ίνωσης από την εισπνοή ινωδών νανοσωματιδίων.

"Υπάρχουν πραγματικοί και σημαντικοί κίνδυνοι αναπνευστικής λοίμωξης, επιδείνωσης της στοματικής υγείας και τραυματισμού των πνευμόνων, όπως πνευμοθώρακας, λόγω συσσώρευσης υγρασίας, καθώς και έκθεσης σε δυνητικά επιβλαβή επίπεδα ενός ασφυξιογόνου αερίου (διοξείδιο του άνθρακα [CO2]) που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία", εξήγησαν οι συντάκτες [18].

Κανονικά, το CO2 στη συνέχεια διαχέεται στον αέρα γύρω σας πριν πάρετε άλλη μια ανάσα. Στον ανοιχτό αέρα, το διοξείδιο του άνθρακα υπάρχει συνήθως σε περίπου 400 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm), ή 0,04% κατ' όγκο.

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος όρισε ως όριο CO2 για κλειστούς χώρους τα 2.000 ppm ή 0,2% κατ' όγκο. Εάν φοράτε μάσκα προσώπου, το CO2 δεν μπορεί να διαφύγει όπως συνήθως και αντ' αυτού παγιδεύεται στη μάσκα. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Pediatrics, οι ερευνητές ανέλυσαν την περιεκτικότητα σε CO2 του εισπνεόμενου αέρα μεταξύ των παιδιών που φορούσαν δύο τύπους μάσκας, καθώς και όσων δεν φορούσαν μάσκα. [19]

Ενώ δεν βρέθηκε σημαντική διαφορά στο CO2 μεταξύ των δύο τύπων μάσκας, υπήρξε σημαντική αύξηση όταν φορούσαν μάσκες σε σύγκριση με τη μη χρήση τους. Το CO2 στον εισπνεόμενο αέρα κάτω από χειρουργικές μάσκες και μάσκες φιλτραρίσματος προσώπου κυμάνθηκε μεταξύ 13.120 ppm και 13.910 ppm, "το οποίο είναι υψηλότερο από αυτό που ήδη θεωρείται απαράδεκτο από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος κατά 6 φορές", σημείωσαν οι ερευνητές. [20]

Επίσης, είναι σημαντικό ότι το επίπεδο αυτό επιτεύχθηκε μετά από μόλις τρία λεπτά, ενώ τα παιδιά φορούν μάσκες στο σχολείο κατά μέσο όρο 270 λεπτά κάθε φορά. Ακόμα και το παιδί που είχε το χαμηλότερο μετρούμενο επίπεδο CO2 είχε μέτρηση τριπλάσια από το όριο CO2 του κλειστού χώρου που είναι 0,2%. Ωστόσο, τα μικρότερα παιδιά φάνηκε να έχουν τις υψηλότερες τιμές CO2- από ένα 7χρονο παιδί που φορούσε μάσκα προσώπου μετρήθηκε επίπεδο 25.000 ppm. [21]

--> Κίνδυνος βακτηριακής λοίμωξης, προβλήματα κοινωνικής μάθησης

Οι πλήρεις συνέπειες της παρατεταμένης χρήσης μάσκας μόλις τώρα αρχίζουν να γίνονται κατανοητές. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Louisville σημείωσαν, ωστόσο, ότι η χρήση μάσκας για περισσότερες από τέσσερις ώρες την ημέρα "προάγει την αλκαλοποίηση του προσώπου και ενθαρρύνει ακούσια την αφυδάτωση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να ενισχύσει τη διάσπαση του φραγμού και τον κίνδυνο βακτηριακής λοίμωξης " [22].

Μετά από αγωγή που ασκήθηκε από το Ταμείο Υπεράσπισης της Ελευθερίας της Υγείας (HFDF) της Leslie Manookian, η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Kathryn Kimball Mizelle ακύρωσε τελικά την εντολή του CDC για μάσκες στις ΗΠΑ στα αεροπλάνα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς τον Απρίλιο του 2022.[24] Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) άσκησε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης,[25] ωστόσο, καθιστώντας σαφές ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τις εντολές για μάσκες χωρίς αγώνα. Σε απάντηση, το HFDF εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: [26]

  "Η δήλωση του DoJ [ότι θα ασκήσει έφεση] είναι τουλάχιστον αινιγματική και ακούγεται σαν να προέρχεται από υποστηρικτές της πολιτικής υγείας και όχι από κυβερνητικούς δικηγόρους. Η απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ είναι θέμα νόμου και όχι προτίμησης του CDC ή εκτίμησης των "τρεχουσών συνθηκών υγείας".
  Εάν πράγματι υπάρχει έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας με σαφή και αδιάψευστη επιστημονική τεκμηρίωση της εντολής μάσκας του CDC, δεν δικαιολογεί επείγουσα δράση; Γιατί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το CDC να μην ασκήσουν αμέσως έφεση;
  Το HFDF δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμπεράνει ότι η εντολή για τις μάσκες είναι στην πραγματικότητα ένα πολιτικό ζήτημα και καθόλου για επείγοντα ζητήματα δημόσιας υγείας ή για τις απαιτήσεις της ορθής επιστήμης. Ενώ το DoJ και το CDC παίζουν πολιτική με την υγεία και τις ελευθερίες των Αμερικανών, το HFDF εμπιστεύεται τους μεμονωμένους Αμερικανούς να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις για την υγεία τους.
  Το HFDF είναι πεπεισμένο ότι οι Αμερικανοί διαθέτουν αρκετή κοινή λογική και εκπαίδευση για να κατανοήσουν ότι υπάρχουν πραγματικά ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τον κίνδυνο της μάσκας και ότι η πολιτική του CDC δεν αντανακλά κανένα από τα δύο".

Πηγές και Αναφορές :

************

Δικτυογραφία:

Face Masks Cause Harm: The Full Consequences of Prolonged Mask Use Are Only Just Beginning to Be Understood – The Expose

https://expose-news.com/2022/07/14/consequences-prolonged-mask-use-only-beginning-understood/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive