Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Εκτός τόπου και χρόνου ο πρωθυπουργός. Είτε πρόκειται για ανικανότητα είτε για προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων, η συμπεριφορά του πρωθυπουργού είναι πλέον εθνικά επικίνδυνη

 Εκτός τόπου και χρόνου ο πρωθυπουργός

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξη του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, διαψεύστηκε ακαριαία από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη Συμφωνία...

που επετεύχθη μεταξύ Τουρκίας, Φινλανδίας και Σουηδίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της Συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές». Οι διαρροές μάλιστα από το Μαξίμου υποστήριζαν ότι η Τουρκία δεν έλαβε κάποιο αντάλλαγμα για την υποχώρηση της που να αφορά τα ελληνοτουρκικά.

Την ίδια στιγμή γινόταν γνωστή η τοποθέτηση της Βοηθού Υπουργού Άμυνας για Διεθνείς Υποθέσεις Ασφάλειας, Celeste Wallander η οποία είπε ότι: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού της Τουρκίας για τον στόλο F-16 της Τουρκίας… Αυτά τα σχέδια είναι στα σκαριά, και πρέπει να υλοποιηθούν μέσω της διαδικασίας σύναψης συμβάσεων, αλλά οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό του τουρκικού στόλου μαχητικών, γιατί αυτό συμβάλλει στην ασφάλεια του ΝΑΤΟ… Οι ισχυρές τουρκικές αμυντικές δυνατότητες συμβάλλουν σε μια ισχυρή άμυνα του ΝΑΤΟ»!

Είτε πρόκειται για ανικανότητα είτε για προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων, η συμπεριφορά του πρωθυπουργού είναι πλέον εθνικά επικίνδυνη.

Ο Έρντογαν πανηγυρίζει: Πήρε όλα όσα ήθελε, για να αλλάξει στάση στην ένταξη Σουηδίας – Φινλανδίας στη Συμμαχία!

Παρά το γεγονός ότι η αρχική εντύπωση ήταν πως ο Ταγίπ Ερντογάν «λύγισε» στις έντονες πιέσεις για να κάνει πίσω, όσον αφορά στις αντιρρήσεις του ως προς την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η -πικρή για την Ελλάδα- αλήθεια είναι πως ο πρόεδρος της Τουρκίας άλλαξε στάση, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ πήρε ό,τι ακριβώς ζητούσε!

Ο Ερντογάν προσήλθε ανυποχώρητος στη Μαδρίτη για τη διήμερη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και, τελικά, κατά τη συνάντηση ανάμεσα στον ίδιο, τον Φινλανδό ομόλογό του, Σάουλι Νιινίστο, την πρωθυπουργό της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατάφερε να αποσπάσει όλα (σχεδόν) όσα επεδίωκε η Τουρκία, προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» στην πολυσυζητημένη αυτή ένταξη.

 Στο μνημόνιο που υπέγραψαν Τουρκία, Φινλανδία και Σουηδία, φαίνεται ότι ικανοποιούνται πλήρως οι «ανησυχίες» της Άγκυρας περί τρομοκρατίας, αλλά και πως ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση Γκιουλενιστών, τους οποίους η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκράτες». Πρόκειται για «θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλεια της Τουρκίας», όπως σημείωσε το ΝΑΤΟ στην επίσημη ανακοίνωσή του. primenews.press

1 σχόλιο:

  1. Έχουμε νά "φάμε" ακόμα πολλά..."αγγούρια" καί θάναι καί καλυβιώτικα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive