Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΚΝΙΚ-ΛΑ'Ι'Τ ...... ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠ..... ΒΡΑΒΕΙΑ MAD ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΕΛΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.......ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΩΣ ΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ MAD O ΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΜΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα 
ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΡΡΙΞΕ ΟΛΟΥΣ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΖ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ. ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ...... ΕΚΕΙΝΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΚΟΚΑ'Ι'ΝΗΣ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ....?...
ΟΛΑ ΤΑ ''ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΑ'' ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΛΑΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ -ΚΑΙ ΚΑΛΑ- ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ,ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΞΥΜΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΞΥΨΩΣΕΙ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ.......ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟΙ, ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ''ΛΑΜΠΕΡΑ'' ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ''ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥ-ΧΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ......
ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΟΜΩΣ ΟΝΤΩΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ .....'...... ΕΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.....?
ΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.....
  • TRAP, κόκα, σεξισμός… Πρότυπα και (υπο)κουλτούρα.....
TRAP, κόκα, σεξισμός… Πρότυπα και (υπο)κουλτούρα
Αναμφίβολα ζούμε στην εποχή της γρήγορης πληροφορίας. O γρήγορος κόσμος των social media μεταφέρει εικόνες, video, νοοτροπίες, αλλά και lifestyles. Πλέον δεν ακούμε απλά ένα τραγούδι, αλλά ακολουθούμε και τον καλλιτέχνη στα social media και παρακολουθούμε το lifestyle του, την καθημερινότητά του και ό,τι επιλέγει να μας παρουσιάσει από τα καθημερινά του stories.
Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστείς την πρόσβαση σε τόσες πολλές πληροφορίες; Το πόσο θα φιλτράρεις το κακό από το καλό, έχει να κάνει αρχικά με την ηλικία, έπειτα με την οικογένεια και τα βιώματα που έχεις ως άνθρωπος και τέλος με την σχολική/πανεπιστημιακή ή πλέον ιδιωτική παιδεία που έχεις λάβει.
Όλο αυτό έχει να κάνει επίσης με τα βιώματα που έχεις λάβει από την χώρα στην οποία ζεις. Είμαστε στο 2021 σε μια εποχή που στην Ελλάδα έχουμε διανύσει μια μεγάλη οικονομική κρίση.
Κάθε οικονομική κρίση αφήνει το στίγμα της στην κοινωνία, στην κουλτούρα, στον πολιτισμό, στην μουσική και σε όλους τους τομείς της ζωής. Παραδείγματα στην ιστορία εκατοντάδες για το πως ο πολιτισμός ακμάζει μετά από δεινά.
Το ερώτημα σε αυτό το άρθρο είναι: Ακμάζει μια κουλτούρα ή μια υποκουλτούρα στις μέρες μας;
Θα παραβάλλω κάποιους στίχους από τραγούδια με εκατομμύρια προβολές αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα:
–Sin Laurent,Toquel – Πιστόλι
(16.εκατομμύρια προβολές με πρεμιέρα στις 27/07/2020)
  • Λαστιχάκια για να δέσω τον πάκο
  • μπαίνω στο αεροπλάνο μες το στόμα τον μπάφο, νιώθω σαν τον Pablo (εννοεί Escobar)
  • θα κάνε τα πάντα για να πάρει λίγο φήμη (η μ…ρα που έχει στο κρεβάτι. Έτσι την αποκαλεί).
  • πήρα Balenciaga με λεφτά από την κόκα
  • έχω το πιστόλι μες το αμάξι
–Mente Fuerte, Baghdad – Dale
(3.3 εκατομμύρια προβολές με πρεμιέρα στις 21/07/2021)
  • Μπαίνεις σαν κοκαΐνα μέσα το μυαλό μου
  • Πάνω μου το τρίβει λες και κάνει μασάζ
  • Άσε τα νάζια με καυλώνει όταν θυμώνεις
–Toquel – KOKAINA
(7.1 εκατομμύρια προβολές με πρεμιέρα 14/05/2021)
Δε βρίσκω να δουλέψω πρέπει να πουλήσω
Κοιτάω ψηλά γιατί φοβάμαι να κοιτάξω πίσω
Βγάλ’ το χόρτο σου απ’ την τσέπη δώσ’ μου να το στρίψω
Τον κώλο της ψηλά, την μέση της λυγίζω
Μου ζητάει να μείνω μέσα της, εκεί να χύσω
Κι αυτή χύνει στα δάχτυλα μου μόνο αν την αγγίζω
Σκάφος στο Φλοίσβο, σπίτι στο Παλιό Ψυχικό
Πισίνα, κήπο, κηπουρό, μπαμπά πολιτικό
Πήγαινα κάθε βράδυ εκεί της πήγαινα την κο
Κάτω απ’ το μπαλκόνι σου θα ‘ρθω για να πληρωθώ
Κάνει βόλτες με την Porsche μέσα στην Αθήνα
Σπάνε βράχους πάνω στ’ iPhone πίνουν όλη νύχτα
Θέλει να χορέψει και να γίνει πίτα
Εκεί που μεγαλώσαμε ήταν όλα σκοτεινά
Όταν το δουλεύω ανεβαίνω δυο κιλά
Όταν το δουλεύει κατεβαίνει χαμηλά
Κλείσ’ το στόμα άσε τα μάτια να μιλάνε
Όπου και να πάω έχω μάτια να με κοιτάνε
Πριν δυο χρόνια μας θυμάμαι να πεινάμε
Τώρα που τα βγάζω, που θα πάμε να τα φάμε;
Μέσα στο ξενοδοχείο μου έχω τρεις πόρνες
Δε ζηλεύει η μια την άλλη έχω μπει σ’ όλες
Κι εκείνη με κοιτάει μέχρι να της πω «ναι»
Πέφτει με τα μούτρα της στις σκόνες
–Mosca, Light
(26.εκατομμύρια προβολές με πρεμιέρα 1/11/2018)
  • Άφησα στο Yugi να προσέχει το κιλό
Τον έπιασα να κλέβει και του γάμησα το σόι
2014 δεν είχα που να μείνω
Τώρα δε μου μένει ούτε χρόνος για τον ύπνο
  • Κλέβαμε στο Rotterdam μπαρίγκες με τον Νίκο
Μη με δοκιμάζεις, δε με ξέρεις ούτε λίγο
Έλεγα ότι δούλευα και βγάζω τα λεφτά μου
Βρώμικα τα φράγκα, τι να δώσω στη μαμά μου;
  • Έχω 15 άκρες άμα θες
Πάντα 2-3k μες στην τσέπη
Πέντε δολοφόνους μες στις επαφές μου
-Wet – Snik, Light, Toquel, MG,Gameboy
(7,2 προβολές με πρεμιέρα 9/07/2021)
Αυτή η κωλάρα είναι designer Miu Miu, yeah
Βλέπω το μουνί της απ’ το παντελόνι
Μπαίνουμε στο club και μας κοιτάνε όλοι
Βγάζει το iPhone απ’ την τσάντα για να πιει σκόνη
Κάθεται πάνω μου γυρνάει και με κοιτάει, λιώνει
Δεν είναι αυτό που νομίζεις, αυτό είναι πιστόλι
Chrome Hearts, AP, το βράδυ γυμνή
Πίνει κοκα-ίνη, ανεβαίνει πάνω μου κι είναι υγρή
–Coco– Trannos
(9.9 εκατομμύρια προβολές με πρεμιέρα 4 μήνες πριν)
Έχω coco στο τραπέζι μου τραπέζι μου, όλη μέρα νιώθω de javu
Περνάω καλά και είμαστε αλλού
Αυτά είναι μια μικρή, αλλά χαρακτηριστική επιλογή εμπορικών τραγουδιών που ακούγονται στις μέρες μας παντού και με εκατομμύρια προβολές στο youtube. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως π.χ. το NASA-Rack & Saske, αλλά και χειρότερα σε εκφράσεις και νόημα από Bossikan, Dani Gambino, Fly lo, Strat κ.α.
Όπως και να έχει η μουσική ακολουθεί τα ρεύματα της εποχής! Και εγώ η ίδια ακούω και διασκεδάζω στους τραπ ρυθμούς προτιμώντας όμως τραγούδια που δεν προκαλούν και δεν ωθούν το κοινό στην παρανομία. Άλλο το lifestyle του καλλιτέχνη και άλλο ο στίχος. Και στην προκειμένη των περιπτώσεων τα άνωθεν λόγια δεν μπορούν να δικαιολογηθούν σε κανένα ρεύμα μουσικής.
Τα θέματα που πρέπει να θιχτούν είναι τα εξής:
1.Φρασεολογία
2.Ναρκωτικά
3.Υποτίμηση του γυναικείου φύλλου
4. Το πλούσιο life style με παράνομο τρόπο
Φρασεολογία
Χυδαίες λέξεις κοσμούν το είδος των τραγουδιών. Αρκεί να σκεφτούμε πως μερικά χρόνια πριν μια «άσεμνη» λέξη μέσα στα clubs έπαιζε με τον χαρακτηριστικό ήχο: μπιιιιπ! Τραγούδια όπως το WET θα έπρεπε μόνο που τα ακούς να νιώθεις ένα όνειδος, αλλά όχι μόνο δεν ντρεπόμαστε αλλά τα τραγουδάμε, τα ακούμε στο repeat και τα βάζουμε στις «τάσεις» του youtube μόλις κυκλοφορήσουν! Με μια τόσο πλούσια ελληνική γλώσσα, στρεφόμαστε σε μια παρακμιακή ανήθικη argo!
Ναρκωτικά
Πραγματικά αναρωτιέμαι αν η ελληνική αστυνομία ακούει τα συγκεκριμένα κομμάτια και αν όντως όλα αυτά που αναφέρονται είναι πραγματικά γεγονότα ή φανταστικό μέρος για να προωθηθεί αυτό το ανούσιο lifestyle! Όπως και να έχει, καθημερινά ακούμε πως όλο και περισσότεροι νέοι κάνουν ή δοκιμάζουν ναρκωτικά και πως αυτό είναι πλέον must, ορμώμενοι πολλές φορές από τις συνήθειες κάποιων τράπερ που απεικονίζονται στα video clip τους, που όμως οδηγούν σε λάθος πρότυπα για μιμητισμό.
Υποτίμηση του γυναικείου φύλλου
Είναι οκ σε αυτά τα πρότυπα 3 γυναίκες να είναι μαζί με τον ίδιο άντρα, είναι ΤΟΠ η κοπέλα που θα κάνει κοκαΐνη και θα ξέρει να σπάει το «βράχο» θα έχει σωματάρα και i phone, αλλά ακόμα χειρότερα είναι ΤΟΠ οι κοπέλες που για τα λεφτά θα κάνουν όλα τα γούστα. Στα video clip δε αυτά που συμβαίνουν είναι εκτός τόπου και χρόνου και αυτά είναι τα video clip που παρακολουθούν χιλιάδες μικρά κορίτσια που τα βλέπουμε και καθημερινά στο instagram να προβάλλουν μόνο τα οπίσθιά τους και να βγαίνουν φωτογραφίες σχεδόν γυμνές με ακριβές σαμπάνιες!
Πλούσιο lifestyle με παράνομο τρόπο
Το story είναι σχεδόν ίδιο σε όλα τα τραγούδια. Θα σας το πω περιληπτικά καθώς για να γράψω αυτό που διαβάζετε άκουσα περί τα 40 κομμάτια τις τελευταίες μέρες! Λοιπόν, η ιστορία έχει ως εξής: Μεγάλωσα στην φτωχογειτονιά, δεν είχαμε φαγητό και τώρα είμαι μεγάλος και τρανός! Πέτυχα ξεκινώντας με ναρκωτικά, ήταν το πάθος μου το τραγούδι και έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα! Παράλληλα στις φτωχογειτονιές που μεγάλωσα είχαμε και 2-3 συμμορίες και τώρα παίζουμε με τα όπλα! Επίσης έχω 10 γκόμενες που τις κάνω ότι θέλω γιατί έχω λεφτά, ψωνίζω πανάκριβα ρούχα και κάνω σεξ κάθε μέρα!
Αυτό, δεν είναι κουλτούρα. Είναι ηθική κατάπτωση! Αυτό που προωθείται είναι: Ναρκωτικά, σεξ και εύκολο χρήμα!
Πως όμως συσχετίζονται όλα αυτά με τους εργαζόμενους; Πρόσφατα είδαμε πολλά άρθρα για το πως οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό. Όλα είναι μέρος του προβλήματος και όλα παίζουν σημαντικό ρόλο. Η νεολαία είναι κουρασμένη:
Α) από την πολυετή οικονομική κρίση και από τους μισθούς των 320 ευρώ
Β) με τον κορονοιό και τα επιδόματα η καθίζηση στην ψυχολογία έγινε μεγαλύτερη
Γ) τα πρότυπα πολλών παιδιών στις μέρες μας έχουν αλλάξει και αναζητάνε να γίνουν πλούσιοι από ένα instagram και διάσημοι από μια πόρτα στα club γιατί έτσι θεωρούν ότι έχουν προνόμια και μια ζωή με όλες τις χαρές!
Δ)στα παραπάνω συμβάλει εν πολλοίς η ιδιωτική εκπαίδευση στα ΙΕΚ που διαρκεί μονάχα 2 έτη χωρίς σχετικό κόπο (μην γελιόμαστε μεταξύ μας), οπότε οι εν δυνάμει εργαζόμενοι τα θέλουν όλα εύκολα!
Ε)Μέσα σε όλα αυτά, τα ακούσματα της εποχής επιτάσσουν το να είσαι αφεντικό του εαυτού σου και ότι θα τα καταφέρεις (έτσι ως δια μαγείας)
Οι αξίες και η ηθική είναι αυτά που μένουν. Έννοιες που τείνουν να ξεχαστούν από το εύκολο χρήμα και από τα πρότυπα που ακολουθούν κορίτσια και αγόρια.
Η Κατερίνα Χαρκιολάκη σπούδασε Ιστορικός στο ΑΠΘ. Στη συνέχεια απέκτησε με άριστα τον Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον τομέα της Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου όσον αφορά την κοινωνία, τις πόλεις και τις μεταβάσεις τους με διατριβή στην εξωτερική πολιτική του Ψυχρού Πολέμου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως διαφημίστρια στη Θεσσαλονίκη, μια δουλειά που αγαπάει πολύ. Παράλληλα είναι specialist στην διαχείριση Social Media εταιρειών. Συχνά αρθρογραφεί, καθώς της αρέσει να μοιράζεται τις σκέψεις της! Το μότο της είναι το εξής: «Every experience,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive