Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Τεχνητή νοημοσύνη και Drones στο ελληνικό δημόσιο. Και ΜΕΤΑ;;;

 Τεχνητή νοημοσύνη και Drones στο ελληνικό δημόσιο 

Κάποτε θα γινόταν και αυτό! Ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να αλλάξει! Σίγουρα η τεχνολογία, αν την χρησιμοποιεί κάποιος προς την σωστή κατεύθυνση είναι χρήσιμη για τον άνθρωπο. Επειδή, όμως οι πολιτικοί και οι διεθνιστές, οι οποίοι τους στηρίζουν με κάθε τρόπο έδωσαν στους πολίτες δείγματα χούντας...

κάποιος θα μπορεί να αναρωτηθεί αν με όλα αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, η τυραννία θα γίνει πιο άκαμπτη!

Όπως μεταδίδεται, λοιπόν, η Ελλάδα εισέρχεται σταδιακά στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, του blockchain, του internet of things, των 3D εκτυπώσεων και των drones,

Πιο συγκεκριμένα, νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής, εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη, Internet of things, blockchain, 3D εκτυπώσεις ακόμα και Drones στον δημόσιο τομέα!

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης – μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο χθεσινής συνέντευξης Τύπου – η διαδικασία θα «τρέξει» με ιδιαίτερα σφιχτό χρονοδιάγραμμα, ώστε να γίνει νόμος του κράτους πριν από το κλείσιμο της Βουλής για το καλοκαίρι.

Το νομοσχέδιο έρχεται, υποτίθεται, για να καλύψει ένα υφιστάμενο νομοθετικό κενό, επιτρέποντας την ασφαλή αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών από φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει και ρυθμίσεις εναρμόνισης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Οι εισαγόμενες ρυθμίσεις, πιστές στη λογική της ελάχιστης ρυθμιστικής παρέμβασης και με πλήρη επίγνωση της δυναμικής των νέων τεχνολογιών, αποτελούν μια πρώτη προσπάθεια οριοθέτησης των βασικότερων πτυχών των τελευταίων, ακολουθώντας σε ορισμένα σημεία επιτυχή παραδείγματα του εξωτερικού», αναφέρει χαρακτηριστικά το Υπουργείο.

Τεχνητή νοημοσύνη ή αλλιώς, «άκαμπτη διακυβέρνηση»…
Στο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η σύσταση συμβουλευτικών επιτροπών εμπειρογνωμόνων για την παρακολούθηση της εφαρμογής της εθνικής στρατηγικής για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Πέραν τούτου, προβλέπεται η θέσπιση υποχρέωσης των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων να ενημερώνουν σχετικά με την χρήση εφαρμογών ΑΙ τους εργαζόμενους, όταν τέτοιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται για την λήψη εργοδοτικών αποφάσεων και τους καταναλωτές, όταν τέτοιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται για τη διαμόρφωση προφίλ καταναλωτή.

Μαζί έρχεται και η η θέσπιση υποχρέωσης των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων για τήρηση μητρώου εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης και πολιτικής δεοντολογικής χρήσης δεδομένων!

Διαδίκτυο των πραγμάτων με απώτερο στόχο το διαδίκτυο των σωμάτων

Με το νέο νομοσχέδιο επιχειρείται, επίσης, η προσαρμογή του δημόσιου τομέα στην εποχή του Internet of things. Μεταξύ άλλων, θεσπίζεται η υποχρέωση των κρίσιμων υποδομών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να ενημερώνουν την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας σχετικά με τη χρήση συσκευών τεχνολογίας Internet of things και να συμμορφώνονται με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Αρχής.

Sτο νομοσχέδιο υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (drones) για την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών με ταυτόχρονη μείωση του λειτουργικού κόστους αποστολής.

Λέτε άραγε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν και πουθενά αλλού; primenews.press

1 σχόλιο:

  1. Τεχνητή νοημοσύνη, Drone και μετά, Σαγκάη.
    - Άντε καλέ με τρόμαξες, εδώ είναι Ευρώπη.
    - Ναι έχεις δίκιο, εδώ όλοι οι προοδευτικοί πρωθυπουργοί διαβάζουν Κλάους Σβάμπ-ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ, "να νιώθεις ωραία που δεν θα έχεις τίποτα", "θα φοράς τα ομοιόμορφα ρούχα που θα σου δίνει το κράτος". Σαν κομμμουνισμός δηλαδή και κοινωνικός μαρξισμός ταυτόχρονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive