Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

ΕΠΕΙΓΟΝ !!!!Λουγκάνσκ: Οι ουκρανικές ναζιστικές δυνάμεις καίνε δάση και καλλιέργειες σιτηρών πριν αποσυρθούν

Οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ισχυρίζονται ότι "οι δυνάμεις του Κιέβου εφαρμόζουν την πολιτική της καμένης γης στο Ντονμπάς, καίγοντας δάση και καλλιέργειες σιτηρών και καταστρέφοντας κατοικημένες περιοχές κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους"....

"Πριν από την αποχώρησή τους, οι Ουκρανοί ναζί εφαρμόζουν την πολιτική της καμένης γης, όπως οι ιδεολογικοί τους προκάτοχοι, και βομβαρδίζουν όχι μόνο πόλεις, αλλά και δάση", ανέφεραν.

"Τα περιβαλλοντικά εγκλήματα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις γίνονται καθημερινό φαινόμενο", τόνισε το Λουγκάνσκ, "είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η ζημιά που προκαλούν οι ουκρανικές πολιτοφυλακές στο οικοσύστημα της περιοχής... Βλέπουμε πολλά δάση να καίγονται ως αποτέλεσμα των ουκρανικών βομβαρδισμών.

"Οι Ουκρανοί πολιτοφύλακες προσπαθούν να μετατρέψουν τη γη του Ντονμπάς σε στάχτη και να την καταστήσουν αβίωτη, εφαρμόζοντας μια πολιτική καμένης γης, όχι μόνο στις πόλεις και τα χωριά του Ντονμπάς, αλλά και στα δάση της περιοχής", προσθέτουν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες ότι "οι Ουκρανοί ναζί έκαψαν περισσότερους από 50.000 τόνους σιτηρών σε μια μεγάλη αποθήκη στο λιμάνι του Μαριούπλ, πριν ο ρωσικός στρατός απελευθερώσει την πόλη από τον έλεγχό τους".

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Παρακολούθησης Άμυνας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Μεζίντσεφ, δήλωσε: "Έχει διαπιστωθεί αξιόπιστα ότι οι μαχητές των εθνικιστικών ταγμάτων που εκδιώχθηκαν από τα κατεχόμενα εδάφη δεν ήθελαν να αφήσουν τα αποθέματα σιτηρών στους κατοίκους της πόλης της Μαριούπολης, οπότε έβαλαν σκόπιμα φωτιά στη μεγάλη αποθήκη στο λιμάνι, καταστρέφοντας περισσότερους από 50.000 τόνους σιτηρών.

Η πόλη Σεβεροντόνετσκ στο Λουγκάνσκ υπήρξε επίσης θέατρο σφοδρών μαχών, στις οποίες οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους περισσότερο από το 70% της πόλης, σύμφωνα με αναφορές δυτικών μέσων ενημέρωσης μέχρι χθες το βράδυ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε το βράδυ της Κυριακής ότι "οι μονάδες του ουκρανικού στρατού υπέστησαν βαριές απώλειες στις μάχες για τον έλεγχο του Σεβεροντονέτσκ, το 90% των μονάδων τους, και τώρα αποσύρονται προς το Λισεκχάνσκ, την κοντινή μεγάλη πόλη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive