Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Οι Κινδυνολόγοι του Κλίματος : Φτερό στον Άνεμο

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος. Η στρατηγική της κυβέρνησης για τη "Σαουδική Αραβία του ανέμου" βρίσκεται στα τάρταρα. Βασίστηκε στη θεωρία ότι η υπεράκτια αιολική ενέργεια ήταν πλέον πολύ φθηνότερη από τα ορυκτά καύσιμα ή την πυρηνική ενέργεια....

Ωστόσο, αυτό ερχόταν σε αντίθεση με το κόστος κατασκευής που ανέφεραν οι εταιρείες που τις κατασκευάζουν.

Οι παραδοχές της κυβέρνησης προέκυψαν από τις τιμές των συμβάσεων που ανατέθηκαν μέσω των δημοπρασιών Συμβάσεων για τη Διαφορά (CfD) τα τελευταία χρόνια, οι οποίες έπεσαν μέχρι και 51 λίρες/ΜWh. Ιστορικά, οι τιμές χονδρικής για την ηλεκτρική ενέργεια κυμαίνονταν μεταξύ 40 και 50 £/MWh, αλλά τελευταία έχουν αυξηθεί σε περίπου 200 £/MWh.

Τα CfDs προσφέρουν στα υπεράκτια αιολικά πάρκα μια εγγυημένη τιμή συνδεδεμένη με δείκτη για όλη την ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν για τα πρώτα 15 χρόνια της ζωής τους. Εάν οι τιμές της αγοράς είναι χαμηλότερες, η κυβέρνηση τις συμπληρώνει με επιδότηση, ενώ εάν είναι υψηλότερες, το αιολικό πάρκο πρέπει να επιστρέψει τη διαφορά στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες για τα CfDs που γράφτηκαν αρχικά από τον Sir Ed Davey όταν ήταν υπουργός Ενέργειας, οι φορείς εκμετάλλευσης αιολικών πάρκων δεν έχουν καμία υποχρέωση να αναλάβουν τη σύμβαση όταν αρχίσουν να παράγουν. Και με τις τιμές της αγοράς τώρα τόσο υψηλές, αυτό ακριβώς επέλεξαν να κάνουν.

Στην πραγματικότητα, μια ανάλυση του GB News αποκάλυψε ότι κανένα νέο αιολικό πάρκο δεν ενεργοποίησε τις συμβάσεις του από τότε που ξεκίνησε η ενεργειακή κρίση πέρυσι. Μόνο ένα αιολικό πάρκο, το Moray East, το οποίο ανήκει στην ισπανική EDP Renewables, πρόκειται να κερδίσει μισό δισεκατομμύριο λίρες φέτος από αυτή την τακτική.

Και είναι οι καταναλωτές ενέργειας που θα πληρώσουν το λογαριασμό.

Εν τω μεταξύ, τα υπάρχοντα υπεράκτια αιολικά πάρκα, που έχουν ήδη αναλάβει τα συμβόλαια, κερδίζουν κατά μέσο όρο πολύ καλά 170 λίρες/MWh, επειδή οι προηγούμενες προσφορές είχαν πολύ υψηλότερες τιμές.

Όσον αφορά τους πληρωτές των λογαριασμών, είναι κορώνα γράμματα χάνεις, γράμματα κερδίζω!

Για να προσθέσουμε στη δυστυχία τους, γνωρίζουμε επίσης ότι το Moray East πληρώνεται τεράστια ποσά για να διακόπτει τη λειτουργία του για το ένα τέταρτο του χρόνου που παράγει, επειδή η αιολική ενέργεια είναι υπερβολικά μεγάλη για να τη διαχειριστεί το Εθνικό Δίκτυο.

Το σχέδιο Net Zero εξαρτάται από τον εξηλεκτρισμό των μεταφορών, της θέρμανσης και της βιομηχανίας, με την ενέργεια να παρέχεται από ηλεκτρική ενέργεια "χαμηλών εκπομπών άνθρακα". Με τη σειρά τους, οι κοστολογήσεις γι' αυτό βασίστηκαν στη "φθηνή" υπεράκτια αιολική ενέργεια. Αν η υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι πολύ ακριβότερη από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως, και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι μπορεί να είναι διπλάσια, το Net Zero θα είναι ακόμη πιο απρόσιτο από ό,τι είχαμε φανταστεί.

--> Κύματα καύσωνα στην Ανταρκτική

Το BBC Climate Check αυτού του μήνα επικεντρώνεται στην Ανταρκτική. Σύμφωνα με το μήνυμα του BBC:

"Καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ανταρκτική είναι η κλιματική αλλαγή.

Η Sarah Keith-Lucas του BBC Weather εξηγεί πώς η άνοδος της θερμοκρασίας επηρεάζει την παγωμένη ήπειρο".

Η Keith-Lucas ξεκινά με τον ψευδή ισχυρισμό ότι η περιοχή θερμαίνεται τρεις φορές περισσότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Στην πραγματικότητα, επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου γίνεται ψυχρότερο, όχι θερμότερο. Ακόμη και η Ανταρκτική Χερσόνησος, η οποία πέρασε μια περίοδο θέρμανσης στα τέλη του 20ού αιώνα, δεν έχει θερμανθεί καθόλου από το 1998. Αυτά τα ενοχλητικά γεγονότα μάλλον υπονομεύουν το υπόλοιπο βίντεο της!

Συνεχίζει να αναφέρεται σε μια μέρα με ελαφρώς λιγότερο κρύο καιρό τον Μάρτιο, η οποία ήταν το αποτέλεσμα ενός "ατμοσφαιρικού ποταμού", μιας εισβολής ήπιου, υγρού αέρα από την Αυστραλία. Αν και αυτό ήταν σαφώς ένα μετεωρολογικό γεγονός, η Keith-Lucas το συγχέει ανέντιμα με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Λέει ότι "οι επιστήμονες συμφωνούν" ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη κάνει τους καύσωνες της Ανταρκτικής πιο συχνούς και σοβαρούς. Όπως γνωρίζουμε, υπάρχουν πολλοί άχρηστοι επιστήμονες του κλίματος που λένε τέτοια πράγματα για να τραβήξουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, αλλά τα δεδομένα λένε το αντίθετο.

Για παράδειγμα, στη βάση Amundsen-Scott στο Νότιο Πόλο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι ημερήσιες θερμοκρασίες έχουν ανέβει στα ύψη. Πράγματι, η θερμότερη ημέρα ήταν το 1984, αν μπορείτε να περιγράψετε τους μείον 13,9 βαθμούς Κελσίου ως "θερμή".

Παρά αυτό το ατμοσφαιρικό ποτάμι, οι θερμοκρασίες φέτος το Μάρτιο για το σύνολο του μήνα στο Νότιο Πόλο ήταν χαμηλότερες από το μέσο όρο και οι χαμηλότερες από το 2014.

Φυσικά, ο Keith-Lucas δημιουργεί οράματα για το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Αυτό που δεν λέει στους θεατές είναι ότι το παγόβουνο της Ανταρκτικής στην πραγματικότητα αυξάνεται από τότε που αρχίσαμε να το μετράμε, και οι θαλάσσιοι πάγοι έχουν επίσης αυξητική τάση.

Για άλλη μια φορά, το BBC Climate Check έχει ελάχιστη σχέση με τα "γεγονότα": πρόκειται απλώς για προπαγάνδα.

--> Αφήστε τους να φάνε κέικ

Η Βόρεια Ιρλανδία μόλις θέσπισε τους νομικά δεσμευτικούς στόχους της Net Zero. Κανείς στο Stormont δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι η γεωργία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τέταρτο των εκπομπών της επαρχίας. Ωστόσο, μια μελέτη που ανατέθηκε από τη βιομηχανία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να "χάσουν" 500.000 βοοειδή και 700.000 πρόβατα, αν θέλουν να επιτύχουν τους στόχους τους. Ούτε οι χοίροι και τα κοτόπουλα θα ξεφύγουν. Τα ζώα ρεύονται και κάνουν πολλά κακά!

Η γεωργία όχι μόνο αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο κομμάτι των εκπομπών της ΝΙ (και της Ιρλανδίας επίσης), αλλά και μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της, άμεσα και έμμεσα.

Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο στην Ιρλανδία κυριαρχεί η κτηνοτροφία και όχι η αροτραία γεωργία. Ο λόγος είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της γης είναι ακατάλληλο για κερδοφόρα καλλιέργεια. Μεγάλο μέρος της είναι βραχώδες και το κλίμα είναι υπερβολικά υγρό. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η Ιρλανδία ήταν τόσο εξαρτημένη από τις πατάτες την εποχή του Μεγάλου Λιμού και για τον οποίο η εξάρτηση αυτή ήταν αυτοκτονική.

Επί του παρόντος, μόνο το τέσσερα τοις εκατό της γεωργικής γης της Βόρειας Ιρλανδίας είναι καλλιεργήσιμη.

https://www.daera-ni.gov.uk/landing-pages/statistics

Αν και η αγροτική εργασία αντιπροσωπεύει μόνο το επτά τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της χώρας, πολλοί περισσότεροι εξαρτώνται από την αγροτική οικονομία. Συνολικά ο αγροτικός πληθυσμός αποτελεί περίπου το 40 τοις εκατό του συνόλου.

Το να καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος του αγροτικού τομέα θα ήταν καταστροφικό για την αγροτική οικονομία. Η αντικατάσταση του τομέα του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων με, για παράδειγμα, πατάτες θα κατέστρεφε τα εισοδήματα και θα οδηγούσε σε μαζική μετανάστευση από την ύπαιθρο.

Σε μια εποχή που ο κόσμος χρειάζεται όλα τα τρόφιμα που μπορεί να βρει, φαίνεται εντελώς διεστραμμένο να περικόπτεται η γεωργική παραγωγή.

Η Δημοκρατία της Ιρλανδίας βρίσκεται αντιμέτωπη με το ίδιο δίλημμα, και εδώ είμαστε απασχολημένοι με τη χρήση πολύτιμων γεωργικών εκτάσεων για την κατασκευή ηλιακών πάρκων, τη φύτευση δέντρων και την αναδάσωση τεράστιων περιοχών, όλα για να ικανοποιήσουμε το πράσινο λόμπι.

Ωστόσο, τουλάχιστον οι χορτοφάγοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Δείτε περισσότερα εδώ: conservativewoman.co.uk

-----------------

Δικτυογραφία :

The climate scaremongers: Blowing in the wind | Principia Scientific Intl.

https://principia-scientific.com/the-climate-scaremongers-blowing-in-the-wind/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive