Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ουκρανική Γκεστάπο... Το τάγμα Aydar τρομάζει ακόμη και τις ουκρανικές αρχές


Είναι εξαιρετικό, τουλάχιστον για μένα, το γεγονός ότι όλοι σιωπούν για τα γνωστά, δημοσιευμένα γεγονότα των μέσων ενημέρωσης, δεν εκπλήσσει καθόλου η εκκωφαντική σιωπή για τα πραγματικά εγκλήματα... ο θόρυβος γύρω από την επεξεργασία που έχουμε συνηθίσει, αλλά ότι οι Γάλλοι κομμουνιστές συμβάλλουν με ενθουσιασμό σε αυτή την παραπληροφόρηση, δεν το συνηθίζω. Ίσως όμως να είμαι πολύ "σταλινικός", σύμφωνα με τον όρο δυσφήμισης που εφαρμόζεται σε όσους καταγγέλλουν εδώ και χρόνια την περικοπή της ιστορίας και την προσκόλληση σε όλες τις νατοϊκές αποστολές, η οποία αποφεύγει να ακούσει τις κραυγές τους και επιτρέπει όλους τους πιο επαίσχυντους συμβιβασμούς με εκείνους που φέρουν αυτό το όραμα. Θέλω όμως να πω ότι φτάνει πια, έχω ξεπεράσει τα όρια του δυνατού σε αυτόν τον τομέα, όταν βλέπουμε νεαρούς κομμουνιστές να βασανίζονται, όταν δείχνουμε τόση μαλθακότητα στην υποστήριξη που δίνουμε στην Κούβα, στη Βενεζουέλα και όταν φοράμε τη γαλαζοκίτρινη κοκαΐνη αυτού του διεφθαρμένου καθεστώτος, του οποίου οι στρατοί έχουν γίνει βασανιστές που φοβίζουν τους πάντες και ίσως ακόμη και τον πρόεδρο που παριστάνει τον καλό θεατρίνο ήρωα της στιγμής, παραδίδει το λαό του... Δεν είναι μόνο η AZOV, οι ολιγάρχες δημιούργησαν τις δικές τους ιδιωτικές πολιτοφυλακές και αυτές έχουν φοβίσει τους πάντες μέχρι να ενσωματωθούν στον εθνικό στρατό και να τον μεταμορφώσουν εκ των έσω... (σημείωση και μετάφραση από την Danielle Bleitrach για το histoireetsociete

Για χρόνια, το νεοναζιστικό τάγμα Aydar τρομοκρατεί όχι μόνο τον άμαχο πληθυσμό της ανατολικής Ουκρανίας, αλλά ακόμη και τις δυνάμεις ασφαλείας. Και όχι άδικα: υπό το τυφλό μάτι του κράτους, είχε τη δική της φυλακή και το δικό της κέντρο βασανιστηρίων, και όταν έδρασε στην περιοχή, εκατοντάδες άνθρωποι εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνη.

 

Αν και η ομάδα ξεκίνησε ως εθελοντικό τάγμα στον αγώνα κατά του Ντονμπάς, κατέληξε να είναι μέρος του ουκρανικού στρατού, ο οποίος για χρόνια ήταν αφιερωμένος στις ληστείες, τους βιασμούς, τις απαγωγές και τα βασανιστήρια.

 

Τώρα η ουκρανική νεοναζιστική ομάδα είναι μέρος του ουκρανικού στρατού. Πρόκειται για το 24ο Τάγμα Εφόδου, γνωστότερο ως Aydar, τη νεοναζιστική ομάδα για την οποία δεν υπάρχουν νόμοι.

"Εδώ δεν είναι Ευρώπη. Είναι λίγο διαφορετικό... Είμαστε σε πόλεμο. Ο νόμος έχει αλλάξει, οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί. Αν θέλω, μπορώ να σε συλλάβω εδώ, να σου βάλω μια σακούλα στο κεφάλι και να σε κλειδώσω σε ένα υπόγειο για 30 ημέρες ως ύποπτο για βοήθεια στους αυτονομιστές", δήλωσε ο διοικητής του τάγματος Aïdar σε εκπρόσωπο της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ομάδα νεοναζί υπό τον φόβο της αστυνομίας

Οι περιπτώσεις κατά τις οποίες διάφορες νεοναζιστικές ομάδες διαπράττουν εγκλήματα μπροστά στα μάτια των αρχών δεν είναι καινούργιες, και σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις οι δυνάμεις ασφαλείας απλώς δεν είχαν αντίρρηση για αυτό που έβλεπαν. Ένα παράδειγμα αυτού ήταν οι διαβόητες επιθέσεις S14. Ωστόσο, στην περίπτωση του τάγματος Aïdar, όλα είναι διαφορετικά.

 

Η αστυνομία δεν ήταν αντίθετη με τους εξτρεμιστές του τάγματος Aïdar επειδή συμμεριζόταν τη θέση τους, αλλά επειδή τους φοβόταν κυριολεκτικά, και υπήρχε καλός λόγος να τους φοβάται.

 

Στις 15 Ιανουαρίου 2015, τρία μέλη της εξτρεμιστικής ομάδας μέθυσαν σε καφετέρια στην πόλη Polovinkino και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως με τα τουφέκια τους. Η αστυνομία αναγκάστηκε να μεταβεί στη σκηνή και να συλλάβει τους ταραξίες, αλλά μόλις μια ώρα αργότερα το αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν έγινε σκηνή από ταινία του Χόλιγουντ.

 

Σύντροφοι των συλληφθέντων νεοναζί περικύκλωσαν το κτίριο. Ήταν οπλισμένοι με τουφέκια εφόδου, χειροβομβίδες και εκτοξευτές χειροβομβίδων. Το αίτημά τους ήταν απλό: να απελευθερώσουν αμέσως τους συντρόφους τους. Υπό αυτές τις συνθήκες, η αστυνομία αναγκάστηκε να υπακούσει.

 

Μια άλλη περίπτωση έλαβε χώρα στις 29 Μαρτίου 2015, όταν δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν με τουφέκια επίθεσης ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους. Σύμφωνα με πολλαπλές μαρτυρίες, καθώς και την αναφορά των ίδιων των αξιωματικών, οι δράστες επέβαιναν σε όχημα που έφερε τα σύμβολα του τάγματος Aïdar.

 

Στην πραγματικότητα, η κατάσταση έφτασε σε τέτοιο σημείο που ο κυβερνήτης της περιοχής Λουγκάνσκ, Γκενάντι Μόσκαλ, αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον υπουργό Άμυνας, τον επικεφαλής του αρχηγείου, τον υπουργό Εσωτερικών και τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας. Ο Moskal κάλεσε το Κίεβο να θέσει τέλος στην πλήρη αταξία που διαπράττουν τα μέλη του τάγματος.

 

Οι νεοναζί επιβάλλουν τη θέλησή τους στην κυβέρνηση

Ο φόβος που νιώθουν οι αστυνομικοί στην περιοχή του Λουγκάνσκ είναι απολύτως κατανοητός, καθώς το τάγμα Aydar όχι μόνο κατάφερε να ξεφύγει με τα εγκλήματά του, αλλά και να επιβάλει τη θέλησή του στην ηγεσία της χώρας. Δύο εξέχουσες περιπτώσεις ξεχωρίζουν εδώ που δείχνουν την πραγματική δύναμη που ασκεί η ομάδα παρά την έλλειψη εκπροσώπων στο κοινοβούλιο.

 

Μια περίπτωση πίεσης αφορούσε τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν ο Πέτρο Ποροσένκο. Στις 20 Ιουνίου 2014, ο πρόεδρος ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία. Η απάντηση των ακροδεξιών ομάδων ήταν άμεση: στις 29 του μηνός, μέλη των ταγμάτων Dnieper, Donbass και Aydar πραγματοποίησαν διαδήλωση στο κέντρο του Κιέβου.

 

Το αίτημά τους ήταν απλό: λήξη της εκεχειρίας, κήρυξη κατάστασης συναγερμού στη χώρα και παροχή περισσότερων όπλων στα εθελοντικά τάγματα. Δύο ημέρες αργότερα, ο Ποροσένκο ανακοίνωσε την επανάληψη των μαχών στο Ντονμπάς.

 

Μια άλλη περίπτωση συνέβη στις 29 Ιανουαρίου 2015, όταν ο πρώην διοικητής της ομάδας, Sergei Melnichuk, δήλωσε ότι το τάγμα είχε διαλυθεί επίσημα στις 26 Ιανουαρίου. Η αντίδραση των μελών της εξτρεμιστικής ομάδας ήταν άμεση. Ήδη στις 30 Ιανουαρίου, οι υποστηρικτές του Aydar απέκλεισαν έναν από τους κεντρικούς δρόμους του Κιέβου και προσπάθησαν να εισβάλουν στο Υπουργείο Άμυνας.

 

Η επίθεση αποκρούστηκε και μετά από διαπραγματεύσεις, στις 2 Φεβρουαρίου, ακυρώθηκε η διαταγή διάλυσης του τάγματος. Έναν μήνα αργότερα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι με βάση το εθελοντικό τάγμα Aydar, είχε σχηματιστεί επίσημα το 24ο τάγμα εφόδου του ουκρανικού στρατού. Έτσι, μια νεοναζιστική ομάδα έγινε επίσημα μέρος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, και μάλιστα με τη θέλησή της.

 

Εργοστάσιο λουκάνικων": η κόλαση που δημιούργησε ο Aïdar

Ίσως μια από τις πιο διαβόητες πτυχές της δραστηριότητας του τάγματος ήταν το γεγονός ότι διηύθυνε μια πραγματική φυλακή που έμοιαζε περισσότερο με στρατόπεδο συγκέντρωσης ή κέντρο βασανιστηρίων. Οι σοβαρές συνέπειες που υπέστησαν οι λιγοστοί επιζώντες του χάρισαν τη φήμη της "κόλασης στη γη" και το δημοφιλές όνομα "εργοστάσιο λουκάνικων" επειδή βρισκόταν στις εγκαταστάσεις ενός πρώην κρεοπωλείου στην πόλη Polovínkino.

 

Σε αυτό το μέρος, το οποίο χρησίμευε και ως βάση για το τάγμα (με την άφιξη των ρωσικών στρατευμάτων έφυγαν από εκεί), κατέληξαν πολλοί άνθρωποι: μαχητές από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, φερόμενοι ως συνεργάτες των αυτονομιστών και πολίτες που είχαν απαγάγει. Προφανώς, σε κάθε περίπτωση, ο σκοπός της κράτησης και των βασανιστηρίων ποικίλλει.

 

-https://mundo.sputniknews.com/20220505/1125146509.html (λογοκριμένη από την Ισπανία)

 

https://www.elextremosur.com/nota/37234-maestros-de-torturas-y-atracos-el-brutal-batallon-neonazi-ucraniano-aidar/

 

Η ουκρανική Γκεστάπο βασανίζει τον Μιχαήλ Κονόνοβιτς της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Ουκρανίας

 

Η ουκρανική Γκεστάπο βασανίζει τον Μιχαήλ Κονόνοβιτς της Ουκρανικής Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας, αυτές είναι οι εικόνες που η ουκρανική Γκεστάπο δεν φοβάται να μεταδώσει για να τρομάξει τους "φιλορώσους" ή τους υποτιθέμενους "φιλορώσους"...

Εμφανίστηκαν φωτογραφίες του τραυματία Μιχαήλ Κονόνοβιτς. Ο ίδιος και ο αδελφός του σταμάτησαν να επικοινωνούν στις 6 Μαρτίου και συνελήφθησαν από την SBU (ουκρανική Γκεστάπο), η οποία τους κατηγόρησε ότι είχαν φιλορωσικές και κοσμικές απόψεις.

Κρίνοντας από τη φωτογραφία, ο Μιχαήλ Κονόνοβιτς έχει τραύμα στο κεφάλι και σπασμένη πλάτη. Στην πραγματικότητα, οι ναζιστές-νατοϊκοί παραδέχονται ότι βασάνισαν τον ακτιβιστή.

 

Πριν από δύο μήνες, η SBU ανέφερε περήφανα ότι "τα αδέρφια ΣΠΙΚΙΝΟΥΝ για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Τώρα η εικόνα τους μεταδίδεται πίσω από τα κάγκελα του κέντρου κράτησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive