Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ S-300; ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;;;

 

Φωτογραφία απο τους ελληνικούς S-300 και πιο συγκεκριμένα απο την δοκιμή εκτόξευσης τους τον Δεκέμβριο του 2014 σε ένα κείμενο που περιγράφει πως παραδόθηκαν S-300 κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έδειξε ρωσικό δημοσίευμα....

Μάλιστα την αναφορά ότι η Ουκρανία παρέλαβε νεότερη έκδοση του S-300 εμβέλειας 150χλμ από συμμαχική χώρα αλλά χωρις να την κατονομάζει, έκανε και το Κίεβο όπως αναφέρει η kyivpost.

Πόσο πιθανό ειναι η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη να έδωσε και μια συστοιχία S-300PMU-1 στην Ουκρανία; Να σημειώσουμε οτι ειναι πολύ δύσκολο να φύγει μια συστοιχία S-300 χωρις να γινει αντιληπτό το γεγονός απο την 115 ΠΜ.

Αντίθετα ειναι πολύ πιο εύκολο να φύγουν κάποια απο τα 95 ή 47 βλήματα (ακόμα δεν εχει διευκρινιστεί αν η αρχική προμήθεια των Κυπρίων αφορούσε 96 ή 48 πυραύλους 48Ν6 – Αφαιρείται και ένας πύραυλος που βλήθηκε στην δοκιμαστική βολή).

Δηλαδή μπορεί να έχουν δοθεί βλήματα με ακτίνα δράσης 150χιλιόμετρα και μάλιστα να έχουν δοθεί μέσω αντιτίμου στις ΗΠΑ και εν συνεχεία οι ΗΠΑ να τα προώθησαν στην Ουκρανία, γιατί σε οποιαδήποτε περίπτωση τα ραντάρ είτε βουλγαρικών , είτε σλοβακικών είτε ουκρανικών συστημάτων μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική ηγεσία έχει βολιδοσκοπηθεί να παραδώσει τα συγκεκριμένα συστήματα στην Ουκρανία αλλά η επίσημη θέση της κυβέρνησης ήταν αρνητική.

Η χώρα μας διατηρεί 2 πυροβολαρχίες S-300 PMU-1 με 12 εκτοξευτές και 96 βλήματα 48Ν6Ε1 που έχουν μέγιστη ακτίνα εμπλοκής τα 150 χλμ. και είχαν βρεθεί σε ελληνική κυριότητα μετά την άρνηση εγκατάστασής τους στην Κύπρο.

Αυτές είναι τοποθετημένες αυτές οι συστοιχίες πυραύλων στην Κρήτη προστατεύουν κρίσημες περιοχές και εγκαταστάσεις όπως την αεροναυτική βάση της Σούδας και των υπόλοιπων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο νησί όσο και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μέχρι τα Δωδεκάνησα μαζί με την έξοδο ανατολικά προς Κύπρο.

Δείτε τι αναφέρει χαρακτηριστικά το ρωσικό δημοσίευμα:

“Σύγχρονες εκδόσεις του συστήματος αεράμυνας S-300 με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έφτασαν στην Ουκρανία.

Η διοίκηση της αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε την άφιξη πρόσθετων συστημάτων αεράμυνας S-300 στη χώρα.

Η παράδοση του τελευταίου έγινε από μια από τις δυτικές χώρες, αλλά πολύ πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι μιλάμε για μια σχετικά νέα έκδοση του συγκροτήματος, η οποία διαθέτει αντιαεροπορικά βλήματα με βεληνεκές έως 150 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, καμία από τις χώρες που εμπλέκονται στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία δεν έχει αναφέρει την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας S-300 στον ουκρανικό στρατό, με εξαίρεση τη Σλοβακία. Ωστόσο, οι S-300 της Σλοβακίας μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία πριν από πολύ καιρό.

Οι ειδικοί (σ.σ. Ρώσοι) σημειώνουν οι νεότερες εκδόσεις των S-300 μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα καθώς είναι πιο κατάλληλες για την καταστροφή αεροσκαφών και πυραύλων Κρουζ λόγω της αυξημένης εμβέλειας και του προσαρμοσμένου ραντάρ για τέτοιου είδους στόχους”.

makeleio.gr -  katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive