Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Σάχλες του Πάιατ για τα F-16 στην Τουρκία! Η Νούλαντ σφράγισε την «ταφόπλακα» στον East Med...!!! Κατά λοιπά οι Αμερικανοί ειναι ...φίλοι μας έτσι;

«Το συμφέρον των ΗΠΑ είναι να παραμείνει η Τουρκία στη Δύση…»Της Ελλάδας κύριε; Ένα ακόμα… πισώπλατο χτύπημα των ΗΠΑ έρχεται να προστεθεί στα πολλά κατά της Ελλάδας, αφού όπως αποκαλύφθηκε, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζει την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία και πρότεινε στο Κογκρέσο να αποδεχθεί το αίτημα της Άγκυρας....

Προς δικαιολόγηση αυτού, ακούσαμε σήμερα τον Αμερικανό Πρέσβη να λέει ότι είναι θέμα αμερικανικών συμφερόντων και να προσπαθεί να καθησυχάσει την Αθήνα με το σαθρό επιχείρημα ότι η σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ «έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα» και πως η χώρα μας είναι στο πρόγραμμα των F-35!

Είπε χαρακτηριστικά ο Τζέφρι Πάιατ: «Το συμφέρον των ΗΠΑ είναι να παραμείνει η Τουρκία στη Δύση, όπως και η Ελλάδα. Η στρατιωτική σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα για τα F-35» .

Και αποφεύγοντας να μιλήσει για την ουσία, αρκέστηκε σε φανφάρες περί των ελληνοαμερικανικών σχέσεων:

«Εμβαθύνουμε διαρκώς τις σχέσεις μας και τον στρατηγικό μας διάλογο. Εστιάζω στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις που είναι καλύτερες από ποτέ και στην αμερικανική παρουσία στη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα και τον Βόλο. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η σχέση θα επεκταθεί και θα ενδυναμωθεί. Το διαπιστώσατε αυτό και από τη σημερινή άσκηση (σ.σ. ήταν στον ΗΝΙΟΧΟ). Υπάρχουν παρά πολλά που κάνουμε πλέον μαζί στρατιωτικά, σε σχέση και με όσα γίνονταν όταν έφτασα στην Ελλάδα πριν από 6 χρόνια. Η σχέση μας θα ενδυναμώσει γιατί βασίζεται στα κοινά μας συμφέροντα και στις κοινές δημοκρατικές μας αξίες».

Επί κυπριακού εδάφους η Νούλαντ «έβγαλε την πρίζα» στον EastMed

Η εύνοια που απολάμβανε έτσι κι αλλιώς η Άγκυρα από την Ουάσιγκτον δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση, αλλά έγινε ακόμα πιο σκανδαλώδης, όταν ανέλαβε αναπληρώτρια Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, μια Τουρκάλα, η Ναζ Ντουράκογλου, η οποία θυμίζουμε πως «ενορχήστρωσε» και την αμερικανική ακύρωσης της στήριξης στον αγωγό EastMed.

Έναν αγωγό που σήμερα, η «σιδηρά κυρία» των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, η οποία βρίσκεται στη Λευκωσία, χαρακτήρισε «χρονοβόρο, δαπανηρό και οικονομικά μη βιώσιμο», βάζοντας τους τίτλους του οριστικού τέλους στο πρότζεκτ.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η Αμερικανίδα ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή διανύουμε μια μεταβατική περίοδο, έως ότου οδηγηθούμε στις εναλλακτικές πηγές και στην πράσινη ανάπτυξη. Αυτή η μεταβατική περίοδος δεν μπορεί να διαρκέσει δέκα χρόνια, όσος είναι ο χρόνος ο οποίος απαιτείται για την κατασκευή του αγωγού EastMed. H ιδέα εκεί είναι να δημιουργηθεί ένας πολύ μακρύς αγωγός σε πολύ βαθιά νερά σε διάστημα περίπου 10 ετών και πιστεύουμε ότι αυτό είναι πολύ ακριβό, μη οικονομικά βιώσιμο και θα διαρκέσει πάρα πολύ».

Συμπλήρωσε πως η ιδέα είναι να επωφεληθούν όλοι (σ.σ. άρα και η Τουρκία), γιατί «υπάρχει ανάγκη για εναλλακτικές πηγές ενέργειας παντού». Ανέφερε, ακόμη, ότι αναπτύσσονται ιδέες και πιθανές επιλογές, «οι οποίες είναι προς όφελος όλων» (σ.σ. άρα και της Τουρκίας), σημειώνοντας πως «οι χώρες της περιοχής (σ.σ. άρα και η Τουρκία) έχουν αντιληφθεί ότι η εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο αποτελεί μια κακή επιλογή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive