Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Που βρήκε 3.500 αρχαία αντικείμενα η οικογένεια Μητσοτάκη;;

Που βρήκε 3.500 αρχαία αντικείμενα η οικογένεια Μητσοτάκη; | Prime News 

Έχει η οικογένεια Μητσοτάκη συλλογή με αρχαία τεχνουργήματα; Κι όμως, απ’ότι φαίνεται όχι απλά έχει, αλλά θα την παρουσιάσει και το νέο αρχαιολογικό μουσείο στα Χανιά! Όπως μας ενημερώνει...

το φιλοκυβερνητικό Liberal, το νέο αρχαιολογικό μουσείο στη Χαλέπα θα φιλοξενήσει μια έκθεση στην οποία θα έχει σημαντική θέση «η συλλογή αρχαιοτήτων Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη»! Πρωτοσέλιδα Που βρήκε 3.500 αρχαία αντικείμενα η οικογένεια Μητσοτάκη; 15/04/2022 Prime News  Έχει η οικογένεια Μητσοτάκη συλλογή με αρχαία τεχνουργήματα; Κι όμως, απ’ότι φαίνεται όχι απλά έχει, αλλά θα την παρουσιάσει και το νέο αρχαιολογικό μουσείο στα Χανιά! Όπως μας ενημερώνει το φιλοκυβερνητικό Liberal, το νέο αρχαιολογικό μουσείο στη Χαλέπα θα φιλοξενήσει μια έκθεση στην οποία θα έχει σημαντική θέση «η συλλογή αρχαιοτήτων Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη»!  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «η έκθεση αποτελείται από 3.500 αντικείμενα, εκ των οποίων περίπου 1.000 εκτίθενται για πρώτη φορά» και αποτελούν μέρος της συλλογής Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη. Ορισμένοι από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς είχαν παρουσιαστεί το 1992 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα. Από το 2000 παρουσιαζόταν σε τρεις μικρές αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, ενώ τον Απρίλιο του ίδιου έτους, η συλλογή της οικογένειας περιήλθε στο ελληνικό κράτος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.  Η συλλογή περιήλθε στο ελληνικό κράτος τον Απρίλιο του 2000, ύστερα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, με την οποία έγινε η αποδοχή δωρεάς από τους κατόχους.  Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε εκφράσει τότε τη χαρά του, «γιατί έτσι η συλλογή μας γίνεται κτήμα του λαού των Χανίων και της Κρήτης στην πολιτιστική κληρονομιά, του οποίου ανήκει. Τη συλλογή αυτή τη δημιουργήσαμε η γυναίκα μου και εγώ, με αγάπη, με φροντίδα, αλλά και με κόπο και με θυσίες. Δεν μπορώ να αποκρύψω ότι μας στοίχισε η συλλογή και πολλές πικρίες, γιατί δεχθήκαμε τελείως αδικαιολόγητες επιθέσεις, αλλά κλείνει αυτή η δυσάρεστη σελίδα της ελληνικής πολιτικής ζωής».  Τα 1062 αντικείμενα τα οποία «χρονολογούνται από το τέλος της 4ης χιλιετίας πριν από τη χρονολογία μας, μέχρι τον 3ο αιώνα μ.Χ.» και προέρχονται κυρίως από την Κρήτη, είναι άγνωστο το πώς αποκτήθηκαν από την πρωθυπουργική οικογένεια, αλλά και που φυλλάτονταν έως τώρα.   Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κάποια από αυτά δεν είχαν εκτεθεί ποτέ έως σήμερα…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «η έκθεση αποτελείται από 3.500 αντικείμενα, εκ των οποίων περίπου 1.000 εκτίθενται για πρώτη φορά» και αποτελούν μέρος της συλλογής Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη. Ορισμένοι από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς είχαν παρουσιαστεί το 1992 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα. Από το 2000 παρουσιαζόταν σε τρεις μικρές αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, ενώ τον Απρίλιο του ίδιου έτους, η συλλογή της οικογένειας περιήλθε στο ελληνικό κράτος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η συλλογή περιήλθε στο ελληνικό κράτος τον Απρίλιο του 2000, ύστερα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, με την οποία έγινε η αποδοχή δωρεάς από τους κατόχους.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε εκφράσει τότε τη χαρά του, «γιατί έτσι η συλλογή μας γίνεται κτήμα του λαού των Χανίων και της Κρήτης στην πολιτιστική κληρονομιά, του οποίου ανήκει. Τη συλλογή αυτή τη δημιουργήσαμε η γυναίκα μου και εγώ, με αγάπη, με φροντίδα, αλλά και με κόπο και με θυσίες. Δεν μπορώ να αποκρύψω ότι μας στοίχισε η συλλογή και πολλές πικρίες, γιατί δεχθήκαμε τελείως αδικαιολόγητες επιθέσεις, αλλά κλείνει αυτή η δυσάρεστη σελίδα της ελληνικής πολιτικής ζωής».

Τα 1062 αντικείμενα τα οποία «χρονολογούνται από το τέλος της 4ης χιλιετίας πριν από τη χρονολογία μας, μέχρι τον 3ο αιώνα μ.Χ.» και προέρχονται κυρίως από την Κρήτη, είναι άγνωστο το πώς αποκτήθηκαν από την πρωθυπουργική οικογένεια, αλλά και που φυλλάτονταν έως τώρα. 

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κάποια από αυτά δεν είχαν εκτεθεί ποτέ έως σήμερα…

2 σχόλια:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive