Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Μας έβαλαν τα "γυαλιά" ΚΑΙ οι Πακιστανοί. ΠΑΚΙΣΤΑΝ--"Δεν είμαστε σκλάβοι σας", απαντά ο ηγέτης του Πακιστάν Imran Khan στους Ευρωπαίους που του ζητούν να καταδικάσει τη Ρωσία

Pakistan, Imran Khan 's first year in office - Babilon Magazine
Μιλώντας σε απεσταλμένους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν
Imran Khan δήλωσε ότι η χώρα του "δεν είναι σκλάβος" των Ευρωπαίων, αναφερόμενος στην απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταδικάσει το Ισλαμαμπάντ τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία....

Σε ομιλία που εκφώνησε ο Πακιστανός πρωθυπουργός σε συγκέντρωση στην περιοχή Βιχάρι, παρουσία πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε: "Οι πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγραψαν μια επιστολή με την οποία μας ζητούν να καταδικάσουμε τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία... Θέλω να σας ρωτήσω αν έχετε στείλει ένα τέτοιο μήνυμα στην Ινδία!".

"Όταν η Ινδία παραβίασε τους διεθνείς νόμους στο κατεχόμενο Κασμίρ, διέκοψε κάποιος από εσάς τους δεσμούς με την Ινδία ή σταμάτησε το εμπόριο με την Ινδία;" τους ρώτησε στο ίδιο πνεύμα.

Τόνισε ότι η χώρα του δεν θα υποστηρίξει καμία χώρα σε κατάσταση πολέμου, "αλλά θα υποστηρίξει τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της ειρήνης".

"Τι κερδίσαμε από την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, εκτός από την απώλεια 80.000 ζωών και 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων; Έχει αναγνωρίσει το ΝΑΤΟ τις θυσίες μας; Έχουν γράψει ποτέ οι πρεσβευτές της ΕΕ επιστολή που να επαινεί τις προσπάθειές μας στο Αφγανιστάν; Αντίθετα, το Πακιστάν κατηγορήθηκε για την αποτυχία του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν", συνέχισε.

 

Υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του έχει φιλικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα και την Ευρώπη, πρόσθεσε: "Δεδομένου ότι είμαστε ουδέτεροι και δεν είμαστε με καμία πλευρά, θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με αυτές τις χώρες για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σε επιστολή τους προς το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών, σχεδόν 20 πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν το Ισλαμαμπάντ να ψηφίσει κατά της Ρωσίας στην ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Ωστόσο, το Πακιστάν παρέμεινε στο περιθώριο με την Κίνα, την Ινδία και πολλές άλλες χώρες.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο Imran Khan ταξίδεψε στη Μόσχα για να συναντήσει τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ήταν η πρώτη τέτοια επίσκεψη Πακιστανού ηγέτη εδώ και δύο δεκαετίες.  https://french.almanar.com.lb/2267520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive