Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

"Η Δύση καταστράφηκε χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός"

Η Δύση καταστράφηκε χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός' - Ρωσία

© Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Με τη Ρωσία να ανακοινώνει ότι τα στρατεύματά της αποσύρονται μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, η Μόσχα επέμεινε ότι οι προβλέψεις ότι...

θα μπορούσε να είναι μόλις λίγα λεπτά μακριά από το να διατάξει μια πλήρη εισβολή έχουν αποδειχθεί λανθασμένες.

https://www.rt.com/russia/549410-western-war-propaganda-failed/

Σε μια πύρινη δήλωση την Τρίτη, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χλεύασε τις εβδομαδιαίες αναφορές και τους ισχυρισμούς Αμερικανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Μόσχας θα μπορούσαν να βρίσκονται μόλις λίγες ώρες μακριά από την έναρξη ενός πλήγματος εναντίον του γείτονά της.

"Η 15η Φεβρουαρίου 2022 θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που η δυτική πολεμική προπαγάνδα απέτυχε", έγραψε. Σύμφωνα με την ίδια, η Δύση "ντράπηκε και καταστράφηκε χωρίς να ρίξει ούτε μία βολή".

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας ανακοίνωσε ότι ένας αριθμός ρωσικών στρατευμάτων ολοκλήρωσε τις ασκήσεις εκπαίδευσης στη Λευκορωσία, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, και θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησης.

Ο Λευκός Οίκος κάνει εικασίες για την ημερομηνία της ρωσικής "εισβολής

Διαβάστε περισσότερα Ο Λευκός Οίκος κάνει εικασίες για την ημερομηνία της ρωσικής "εισβολής

Τα σχόλια της Ζαχάροβα έρχονται μετά την αναφορά του αμερικανικού επιχειρηματικού πρακτορείου Bloomberg το Σάββατο, επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους, ότι μια επίθεση κατά της Ουκρανίας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ήδη από την Τρίτη. Το πρακτορείο ανέφερε ότι μια πιθανή επίθεση θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια πρόκληση στην περιοχή του Ντονμπάς ή εναντίον του Κιέβου.

 

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ο Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε στο CNN το Σαββατοκύριακο ότι "πηγές" και "συλλεγμένες πληροφορίες" υποδεικνύουν ότι "σημαντική στρατιωτική δράση" θα μπορούσε να "ξεκινήσει από μέρα σε μέρα". Είπε ότι αυτό περιελάμβανε και την ερχόμενη εβδομάδα πριν από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Οι εντάσεις στα κοινά σύνορα έχουν κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες, με δυτικούς αξιωματούχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα στρατεύματα της Μόσχας θα μπορούσαν σύντομα να οργανώσουν μια εισβολή. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα επιμείνει ότι δεν έχει επιθετικές προθέσεις και έχει κατηγορήσει τα αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης ότι υποδαυλίζουν τη μαζική "υστερία".

 

Εν μέσω φόβων για μια πιθανή εισβολή, η Μόσχα έχει επιδιώξει εγγυήσεις ασφαλείας που θα περιορίσουν την επέκταση του ΝΑΤΟ πιο κοντά στα σύνορά της και θα εμποδίσουν την Ουκρανία να ενταχθεί στις τάξεις του. Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του μπλοκ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει "κανένα βέτο" στις φιλοδοξίες του Κιέβου να εξασφαλίσει την ένταξη.

 

Τη Δευτέρα, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η πλευρά του ήταν απογοητευμένη από την αντίδραση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ελπίδες για την επίτευξη διπλωματικής λύσης. Μιλώντας λίγο μετά τη Ζαχάροβα την Τρίτη, υποστήριξε ότι οι δυτικές αναφορές για επικείμενη εισβολή ισοδυναμούν με "πληροφοριακή τρομοκρατία".

2 σχόλια:

  1. Μωρέ πυροβολισμοί έπεσαν, κανονιές έπεσαν... Κορμιά -εκατομμύρια έπεσαν... Μήηηηπως και περισωθεί ο λευκός άνθρωπος και ο Δυτικός πολιτισμός...Μόνο που αυτό δεν έγινε και μάλλον δεν θα γίνει τώρα η στο μέλλον...΄Τα παλιά τα χρόνια έγινε...αλλά ουδείς πήρε χαμπάρι το πως, το τι και το γιατί...Αλλωστε το ''στόρυ'' τόγραψαν αυτοί που ξεκωλιάζουν πληθυσμούς και τον γλόμπο ολάκερο ΤΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://tass.ru/ekonomika/13720975

    16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 02:46
    Ο όγκος των επενδύσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε κρατικούς τίτλους των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2021 αυξήθηκε στα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια
    Τον Νοέμβριο, ο δείκτης αυτός υπολογίστηκε στα 2,409 δισεκατομμύρια δολάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive