Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Είναι εντυπωσιακό το πόσο αχόρταγη πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία έχουμε στην χώρα μας. Ληστεύουν ψυχρά τους Έλληνες Πολίτες. Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Η κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για την ενεργειακή αισχροκέρδεια της εγχώριας Ολιγαρχίας, αντί να κάνει σωστά τη δουλειά της, δρομολογεί επιδοτήσεις βλέποντας ότι τα περισσότερα νοικοκυριά πληρώνουν 300 € όταν πλήρωναν 100 €.... Οι επιδοτήσεις αυτές όμως είναι εις βάρος των εσόδων του προϋπολογισμού και παρέχονται με δανεικά. Στην ουσία λοιπόν η κυβέρνηση δανείζεται χρήματα για να στηρίξει την αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας, δηλαδή δάνεια που θα πληρώσουν οι Πολίτες με φόρους, και αν τύχει να μην έχουν χρήματα θα τους πληρώσουν με τους πλειστηριασμούς των σπιτιών τους. Την ίδια στιγμή, λόγω του αυξημένου κόστους της ενέργειας, παύουν να είναι ανταγωνιστικές οι ελληνικές επιχειρήσεις με εξαιρετικά οδυνηρά επακόλουθα για το μέλλον της χώρας μας. Την ίδια στιγμή, οι προμηθευτές ρεύματος χρωστάνε στους δήμους 70 εκατομμύρια ευρώ και στην ΔΕΔΔΗΕ άλλα 20 εκατ. ενώ σε διακανονισμό βρίσκονται οφειλές άνω των 120 εκατ. Την ίδια στιγμή, 150.000 καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στην Καθολική Υπηρεσία (δηλαδή καταναλωτές για τους οποίους έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις προμήθειας επειδή δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους) χρωστάνε πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή, τρεις ΕΔΑ (Αττικής, Θεσσαλονίκης και ΔΕΔΑ) χρωστάνε σε περισσότερες από 200 βιομηχανίες 4 εκατομμύρια ευρώ.

Σε απλά Ελληνικά έχει χαθεί το τόπι από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive