Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Παρέλυσε η Αττική από τα χιόνια.ΑΦΑΝΤΟ το κράτος. ΠΛΗΡΗΣ διάλυση των Πάντων.ΦΩΤΟ

 

Τεράστια προβλήματα στους δρόμους της Αττικής έχει προκαλέσει η έντονη χιονόπτωση από την κακοκαιρία «Ελπίς». Χωρίς προηγούμενο είναι το χάος που λαμβάνει χώρα τη Δευτέρα, με τους οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους που παραμένουν ακινητοποιημένα σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας. Δείτε εικόνες από το κέντρο της Αθήνας:...

Έντονα τα προβλήματα στην Αττική Οδό

Σύμφωνα την Αττική Οδό, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης έκλεισε και η Περιφερειακή Υμηττού στο ρεύμα προς Κατεχάκη, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της εταιρίας Αττική Οδός αναφέρει: «Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές».

Επιπλέον, η εταιρεία σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. «Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν "διπλώσει" νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά».

Στην Αττική Οδό, σύμφωνα με την εταιρεία, επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. «Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της εταιρίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αττικής Οδού.

Η Πυροσβεστική ζήτησε να κλείσουν άμεσα όλες οι είσοδοι της Αττικής Οδού.

Δείτε ζωντανή εικόνα από τη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Κολλεγίου:

 

Προβλήματα και στα βόρεια προάστια

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την Πεντέλη και τον Διόνυσο:

 

 

 

 

Progressive stream type not supported or the stream has an error

 

 

Δείτε βίντεο από την οδό Ρόδων στην Εκάλη: 

 

Αποσύρονται λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω της κακοκαιρίας

Αποσύρονται από την κυκλοφορία σταδιακά όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της έντονης κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ. Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί υπήρξαν προβλήματα σε αρκετές γραμμές με αποτέλεσμα να σταματάει η κυκλοφορία τους.

Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου Παπάγου, λεωφόρου Διονύσου και Καισαριανής, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Ειδικότερα:

- Στην οδό Αναστάσεως, στην περιοχή Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια προς τον Υμηττό.

- Στη λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής (Νέα Μάκρη) προς Πεντέλη.

- Στην ανώνυμη οδό (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Καλοπούλας, προς Υμηττό.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει διακοπεί από νωρίς το πρωί και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.

Επίσης, στις 11:00 π.μ. διακόπηκε η κυκλοφορία και σε:

1) Στη Λ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας στο Νέο Φαράγγι έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα

2) Στην οδό Τατοϊου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα Βασιλικά και στα δύο ρεύματα

3) Σε Άγιο Μερκούριο και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Κλειστή η Εθνική στον κόμβο Καλυφτάκη

Περίπου στις 8.30 το πρωί έκλεισε η Εθνική Οδός, από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη στην Κηφισιά και η κυκλοφορία διεξάγεται παραπλεύρως. Η απαγόρευση της Τροχαίας αφορά μεν τα φορτηγά, αλλά και για τα ΙΧ επιτρέπεται μόνο η κίνηση αν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων:

«Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 08.00 ώρα της σήμερον 24/1/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

 • Οχήματα οδικής βοήθειας
 • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
 • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν».

Κλείνει η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα

Επεκτείνεται το κλείσιμο της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια της Τραγάνας στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στην παλιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

 • Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.
 • Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

 • Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.
 • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Έτσι από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ.

Στα λευκά και η Αγία Παρασκευή

Με αφορμή την κακοκαιρία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συμβούλεψε τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις, ενώ ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.000 αστυνομικοί και 900 οχήματα της ΕΛ.ΑΣ στους δρόμους.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

1 σχόλιο:

 1. ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

  ΑlΣXΟΣ ΑΛHΤEΣ....Oσoι άστεγoι δεν έxoυν κάvει εμβoλιo, απoκλεiovται από το δικαiωμα στη διαvυκτέpευσn εvτoς των δoμών Φιλoξενiας ! ! !

  Οι ανεμβολίαστοι άστεγοι δεν έχουν ψυχή ρε;

  Ευχομαι να βρεθεις στην θεση τους και στο ορκιζομαι δεν θα σε λυπηθω !  Αφήνουν τους ανεμβολίαστους αστέγους να «παγώσουν» - Ποια είναι η «εγκληματική» αλήθεια πίσω από τη νέα «φιέστα» του πρωθυπουργού στο λιμάνι του Πειραιά – Ακόμη και με αρνητικό τεστ, με βάση τις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου, δεν έχουν δικαίωμα να κοιμηθούν σε κρεβάτι, εντός δομών Φιλοξενίας, όσοι / ες δεν έχουν κάνει εμβόλιο!

  Μια τραγική και «εγκληματική» πραγματικότητα κρύβεται πίσω από την εικόνα που παρουσίασαν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης από την «απρόσμενη» αλλά με πλήρη τηλεοπτική και φωτογραφική κάλυψη (!) επίσκεψη του πρωθυπουργού, το βράδυ του Σαββάτου, στο λιμάνι του Πειραιά (όπου συναντήθηκε με αστέγους επιχειρώντας επί της ουσίας να «εργαλειοποιήσει» επικοινωνιακά μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες της ελληνικής κοινωνίας). 

  Παρά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με βάση τις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου, όσοι άστεγοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο, αποκλείονται από το δικαίωμα στη διανυκτέρευση εντός των δομών Φιλοξενίας και από τη δυνατότητα να κοιμηθούν σε ένα κρεβάτι, ακόμη κι αν έχουν αρνητικό τεστ.

  ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΘΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ
  ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΣΤΟ ΤΣΙΓΓΕΛΙ...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive