Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Τον "πείραξε" το κρύο τον πάμπλουτο "αριστερό" Ανδρουλάκη; «Ναι» στην πρόταση μομφής και «όχι» σε εκλογές! Δλδ αν περάσει η πρόταση και ΠΕΣΕΙ η κυβέρνηση ΤΙ θα κάνουμε; Πάρτι στο Allou! Fun Park;


Το ΚΙΝΑΛ πορεύεται μέσα στις αντιφάσεις του, έχοντας επιλέξει ρόλο ισορροπιστή για να επιβιώσει στην κεντρική πολιτική σκηνή και να αυξήσει την εκλογική του επιρροή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής αλλά δεν ζητάει εκλογές!... Hδη, πολιτικοί του αντίπαλοι επεσήμαναν την αντίφαση, υπό την έννοια ότι η πρόταση δυσπιστίας εμπεριέχει την προοπτική, υπό προϋποθέσεις, να «πέσει» μια κυβέρνηση εφόσον χάσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των βουλευτών. Άλλωστε, με βάση τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής, η Bουλή μπορεί με απόφασή της να απoσύρει την εμπιστοσύνη της από την Κυβέρνηση ή από μέλος της ύστερα από πρόταση δυσπιστίας -η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να υπογράφεται από τo ένα έκτο (1/6) τουλάχιστον των Βουλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα oπoία θα διεξαχθεί η συζήτηση. Η κίνηση Τσίπρα για πρόταση μομφής μοιάζει να προκάλεσε «βέρτιγκο» στη Χαριλάου Τρικούπη, με δεδομένο ότι το ΚΙΝΑΛ προβάλλει συνεχώς την αυτόνομη πορεία του, χωρίς να δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις για τα ζητήματα των συνεργασιών της επόμενης μέρας. Έτσι, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ σφύρας και άκμονος, με προσεγγίσεις που τον φέρνουν κάθε μέρα και πιο κοντά είτε σε αντιφάσκουσες αναφορές είτε αργά ή γρήγορα σε διατύπωση καθαρών θέσεων για επιλογές και πολιτικές συγκλίσεις στο λεγόμενο προοδευτικό χώρο.

Η τοποθέτησή του για «ναι» στην πρόταση μομφής αλλά «όχι» σε εκλογές, , όπως εκφράστηκε, στην τηλεοπτική συνέντευξη στο Open Tv το βράδυ της Πέμπτης (27.1.2022) προκάλεσε άμεσα την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά και της ΝΔ, για διαφορετικούς λόγους. Σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «γι’ αυτό και θα ψηφίσουμε αυτήν την πρόταση μομφής». Παράλληλα, μίλησε για μικροκομματικά παιχνίδια του προέδρου του ΣΥΡΙΑ Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με την επιλογή του να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν κάνει πολιτικά παιχνίδια. Για να καταλήξει στο ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής και θα καταψηφίσει την κυβέρνηση αλλά, θεωρεί αδιανόητο με τόσους νεκρούς λόγω της πανδημίας το αίτημα για εκλογές, αν και, όπως είπε, «θα είμαστε έτοιμοι όποτε τις προκηρύξει ο πρωθυπουργός».

Άμεσα αντέδρασε πρώτη η ΝΔ που άφησε αιχμές για την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ, υπονοώντας ουσιαστικά …παρέκκλιση προς τα κεντροαριστερά, ενώ τόνισε ότι οι πράξεις επιβεβαιώνουν τα λόγια. Με ανακοίνωσή της η ΝΔ σημείωσε: «Ακούσαμε απόψε τον κ. Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές. Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη».

Σε άλλο μήκος κύματος ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος αφού χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την υπερψήφιση της πρότασης μομφής από το ΚΙΝΑΛ συμπλήρωσε: «Περιμένουμε να εξηγήσει στους πολίτες ωστόσο, αφού καταψηφίζει την αποτυχημένη κυβέρνηση της Δεξιάς, γιατί δεν θέλει εκλογές. Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται».

Απαντώντας με σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις των δυο κομμάτων , που τις χαρακτήρισε πανομοιότυπες, δείχνουν ότι το ΚΙΝΑΛ ενοχλεί αμφότερους. Δεν ανέλυσε περεταίρω την κριτική που του άσκησαν για τη θέση του περί υπερψήφισης της πρότασης μομφής αλλά χωρίς να ζητά εκλογές. Η Χαριλάου Τρικούπη περιορίστηκε να σημειώσει ότι τις απορίες τους θα λύσει ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα. Το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ είναι το εξής:

«Οι αποψινές πανομοιότυπες ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι η υπεύθυνη στάση της Παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο. Ήταν αναμενόμενο. Γιατί εκλαμβάνουν την πολιτική ως άγονη αντιπαράθεση και ακραία πόλωση. Απορούν δήθεν πώς είναι δυνατόν να μη στηρίζουμε την Κυβέρνηση μετά την αποτυχημένη διαχείριση και αυτής της κρίσης, που οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απίστευτη ταλαιπωρία, αλλά και να μη ζητάμε εκλογές μέσα στην έξαρση της πανδημίας, ενώ θρηνούμε δεκάδες συνανθρώπους μας καθημερινά. Τις απορίες τους θα λύσει ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive