Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Οι ανεμβολίαστοι άστεγοι δεν έχουν ψυχή κύριε Μητσοτάκη;

Αφήνουν τους ανεμβολίαστους αστέγους να «παγώσουν» - Ποια είναι η «εγκληματική» αλήθεια πίσω από τη νέα «φιέστα» του πρωθυπουργού στο λιμάνι του Πειραιά – Ακόμη και με αρνητικό τεστ, με βάση τις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου, δεν έχουν δικαίωμα να κοιμηθούν σε κρεβάτι, εντός δομών Φιλοξενίας, όσοι / ες δεν έχουν κάνει εμβόλιο!...

Μια τραγική και «εγκληματική» πραγματικότητα κρύβεται πίσω από την εικόνα που παρουσίασαν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης από την «απρόσμενη» αλλά με πλήρη τηλεοπτική και φωτογραφική κάλυψη (!) επίσκεψη του πρωθυπουργού, το βράδυ του Σαββάτου, στο λιμάνι του Πειραιά (όπου συναντήθηκε με αστέγους επιχειρώντας επί της ουσίας να «εργαλειοποιήσει» επικοινωνιακά μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες της ελληνικής κοινωνίας). Παρά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με βάση τις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου, όσοι άστεγοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο, αποκλείονται από το δικαίωμα στη διανυκτέρευση εντός των δομών Φιλοξενίας και από τη δυνατότητα να κοιμηθούν σε ένα κρεβάτι, ακόμη κι αν έχουν αρνητικό τεστ.

Ο «άριστος» κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σάββατο το βράδυ, συνοδευόμενος από την αρμόδια υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, «μοίρασε» ανέξοδες υποσχέσεις με «άρωμα εκλογών», γεμίζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες στις οποίες παρουσιάζεται αγέρωχος να συνομιλεί με ανθρώπους που δεν έχουν «πού την κεφαλή κλίνη». Τα συστημικά Μέσα τον αποθέωσαν, βεβαίως... βεβαίως, για την ευαισθησία του.

Κανείς, ωστόσο, ούτε ο πρωθυπουργός φυσικά, ούτε τα «αμερόληπτα» ρεπορτάζ δεν αναφέρθηκαν στο εξής «εγκληματικό» γεγονός: Τόσο στον Πειραιά, όσο και σε όλες τις δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, βάσει των αποφάσεων του Μεγάρου Μαξίμου για την πανδημία, σε όσους αστέγους / ες δεν έχουν κάνει εμβόλιο, απαγορεύεται η διανυκτέρευσή τους ενός των παρεχόμενων δωματίων, ακόμη και αυτές τις ημέρες που το θερμόμετρο «δείχνει» Ο βαθμούς κελσίου!

Αν και το γεγονός αυτό φαίνεται απίστευτο, είναι αληθινό. Με βάση τις ισχύουσες αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι ανεμβολίαστοι / ες άστεγοι / ες αποκλείονται από το δικαίωμα της διανυκτέρευσης σε ένα από τα δωμάτια των δομών Φιλοξενίας. Πολύ απλά, σε όσους αστέγους δεν έχουν κάνει εμβόλιο, απαγορεύεται να κοιμηθούν σε ένα απλό κρεβάτι ακόμη κι αν κάνουν τεστ το οποίο είναι αρνητικό!

Οι ανεμβολίαστοι άστεγοι έχουν δύο επιλογές:

·Ή να κάνουν τεστ (είτε εκτός δομής, είτε εντός, δωρεάν, με την αρωγή του αρμόδιου νοσηλευτικού προσωπικού) και να περάσουν όλο το βράδυ σε μια καρέκλα στην καλύτερη περίπτωση, εντός κάποιου κοινόχρηστου χώρου (π.χ., εντός της τραπεζαρίας)

·ή να περάσουν τα βράδια αυτά, με τη θερμοκρασία να πέφτει ακόμη και κάτω του μηδενός, έξω στον δρόμο με κίνδυνο να «παγώσουν».

«Δεν μας επιτρέπουν να μπούμε και να διανυκτερεύσουμε στις δομές φιλοξενίας», τονίζει στο antinews ο Π.Κ., ο οποίος είναι άστεγος στην περιοχή του Πειραιά, «ούτε τις προηγούμενες ημέρες που ήταν καλύτερος ο καιρός, ούτε καν αυτές τις ημέρες που κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από το κρύο, επειδή αρκετοί από εμάς τους αστέγους, φοβόμαστε και δεν έχουμε κάνει εμβόλιο». «Δεν τους ενδιαφέρει, δεν τους απασχολεί εάν θα πεθάνουμε τα βράδια που ακολουθούν λόγω του ψύχους», τονίζει και προσθέτει: «Μας κάνουν να πιστεύουμε ότι το κάνουν με στόχο τη φυσική μας εξόντωση αφού κοινωνικά, έτσι και αλλιώς έχουμε εξοντωθεί, χωρίς καμία στην πραγματικότητα ουσιαστική βοήθεια για να επανέλθουν πολλοί από εμάς ξανά σε μια κοινωνική κανονικότητα».

Το γεγονός, φυσικά, του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων αστέγων δεν αναφέρθηκε σε κανένα από τα ρεπορτάζ των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης, που εκθείασαν τον πρωθυπουργό για την άκρατη... κοινωνική ευαισθησία του και την απόφαση του να συναντηθεί με αστέγους. Τόνισαν, όμως, ότι στις δομές φιλοξενίας του Πειραιά «φιλοξενούνται» 630 άστεγοι εκ των οποίων οι 525 είναι εμβολιασμένοι και προέβαλαν την... υπόσχεση που τους έδωσε ο κ. Μητσοτάκης να συνεννοηθεί άμεσα με τον καθηγητή Σωτ. Τσιόδρα για να κινητοποιηθεί στην περιοχή μονάδα εμβολιασμού και να πείσει όσους φοβούνται, να κάνουν το εμβόλιο.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Δυνατότητα διανυκτέρευσης σε ένα δωμάτιο με ένα απλό κρεβάτι θα συνεχίσουν, όπως φαίνεται, να έχουν μόνο όσοι άστεγοι έχουν κάνει εμβόλιο, ακόμη και αυτές τις ημέρες με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Οι υπόλοιποι θα εξακολουθήσουν να τιμωρούνται, είτε προσπαθώντας να περάσουν τα «παγωμένα» βράδια στους κοινόχρηστους χώρους των δομών Φιλοξενίας με μοναδική παροχή... μια καρέκλα, είτε θα περάσουν όλες αυτές τις κρύες νύκτες στους δρόμους, επιχειρώντας να επιβιώσουν υπό συνθήκες που ο πρωθυπουργός, λόγω της μεγαλοαστικής προέλευσης του, δεν έχει φανταστεί ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive